Află secretele pierderii în greutate cu Dieta de Primăvară – Cercetările dezvăluie noi perspective!

0
5

În această perioadă din an, poți începe un stil de viață mai sănătos, alegând o dietă ușoară de primăvară. Asta înseamnă să consumi alimente de sezon, precum:

  • Salate ce includ verdețuri proaspete, semințe, fructe și cereale
  • Urzici pentru că sunt pline de vitamine și minerale, au beneficii pentru sănătate
  • Fructele și legumele proaspete precum ridichi, varză, ceapă verde și altele
  • Citrice bogate în vitamine care ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar
  • Peștele care poate înlocui carnea de porc.

Consumă în general alimente proaspete, care îți vor detoxifia organismul, îți vor curăța ficatul și rinichii de toxine.

Cu o dietă de primăvară scapi de kg acumulate iarna, te simți mai bine, ești mai ușor și arăți întinerit. Poți cere sfaturi și de la un nutriționist, astfel vei obține un plan potrivit ție, vei ști ce alimente să alegi pentru a mânca ceva gustos, sănătos și a slăbi garantat.

Ce spun studiile cercetătorilor?

Se spune că dietele funcționează pe termen scurt și apoi, dacă nu ești atent la calorii, poți câștiga în greutate înapoi. Studiile cercetătorilor arată că există metode pentru a-ți păstra greutatea normală și după ce ai încheiat dieta, astfel:

  • Cercetătorii cred că gestionarea cu succes a greutății corporale se reduce la a mânca mai puțin, respectiv la a obține mai puține calorii decât arzi; prin reducerea numărului de calorii se menține silueta sau se scade în greutate; dacă vei obține același număr de calorii probabil nu vei slăbi deloc, sau foarte puțin
  • Mai multe studii susțin că dieta mediteraneană ajută în menținerea greutății corporale normale; ea include fructe, legume, pește, nuci, ulei de măsline, dar și cantități reduse de brânză și carne
  • Un studiu arată că este importantă reducerea consumului de carbohidrați și introducerea în dietă de cereale integrale, legume fără amidon, fructe (citrice, banane, mere), nuci, leguminoase (fasole, mazăre, linte).

Conform unui studiu recent, proteinele mențin greutatea corporală sănătoasă și pot ajuta și la scăderea în greutate. Alimentația poate conține proteine vegetale și proteine animale care sunt hrănitoare, accesibile și nu îngrașă. Câteva opțiuni sunt:

  • Proteine vegetale din linte, fasole, nuci, quinoa, semințe, tofu
  • Proteine animale din pește și carne de pui care sunt indicate în dietele de slăbit.
Citește și:  Descopera dieta pentru zodia Leu, un regim alimentar eficient pentru scaderea in greutate

Nutriționiștii spun că dieta cu proteine poate oferi un sentiment de sațietate și reduce riscul de a mânca în exces în timpul mesei și de a recăpăta grăsimea corporală după o dietă de slăbit. Proteinele sprijină masa musculară, ajută metabolismul, oferă mai multă energie pentru activitățile zilnice.

Pierderea în greutate și stresul

Conform studiilor cercetătorilor, nu este bine să mâncăm atunci când suntem stresați, anxioși, mânioși, îngrijorați. Înainte de a mânca trebuie să găsim modalități de a ne calma. Dacă mâncăm pe fond de stres atunci probabil vom avea șanse mari de a acumula mai multe calorii, pentru că pofta de dulciuri, de grăsimi este mai mare. Nu trebuie să mâncăm în exces pentru confort, pentru a ne ameliora stresul.

Oamenii mănâncă mai mult când se simt stresați. Ei au un impuls de a merge la fast-food-uri și de a-și satisface pofta de alimente considerate gustoase dar care îngrașă, sau de a deschide frigiderul și a alege alimente care le oferă plăcere, care sunt bogate în zahăr, calorii, etc.

Pentru a pierde în greutate trebuie de găsit modalități prin care se pot controla emoțiile negative și se poate reduce stresul, astfel se înving poftele și se pune stop alimentației emoționale.

Studii privind greutatea și riscurile pentru sănătate

Unii spun că obezitatea cauzează boli cronice, alții că fumatul excesiv duce la cancer pulmonar. Un studiu din 2022 artă că 1 miliard de oameni din lume suferă de obezitate. OMS spune că obezitatea este o boală cronică complexă și că poate afecta sănătatea organismului.

Conform statisticilor, obezitatea afectează 4 din 10 americani și este o cauză a multor afecțiuni și boli cronice, precum: boli de inimă, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune araterială, boli renale, boala ficatului gras non-alcoolic, boli cardiovasculare, diferite forme de cancer. O cauză principală a obezității este stresul cronic, care poate produce modificări hormonale și creșterea riscului de țesut adipos și boli cronice.

Experții spun că obezitatea la copii și la tineri este serioasă și dăunătoare metabolismului, poate reduce speranța de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.