Stiati ca boabele de fasole va ajuta sa pierdeti in greutate si sunt o sursa importanta de proteine, minerale si vitamine? Nu trebuie sa mancati fasole in exces, este necesar sa fie respectata o anumita dieta, care este sanatoasa si nu va impune restrictii alimentare foarte mari.
Fasolea are o cantitate semnificativa de proteine, doar o ceasca de boabe de fasole are 200 calorii si 10-15 g proteine. De asemenea fasolea contine fibre, necesarul zilnic de fibre pe zi fiind de 30 g, astfel dupa parerea nutritionistilor ea mentine sanatatea organismului. In caz contrar, carenta de fibre poate da stari de oboseala si de constipatie. Nu uitati ca fasolea trebuie fiarta in mai multe ape, mestecata bine cand se consuma, iar daca este matura ea se digera in 4 ore si poate da procese de fermentare in intestin (deoarece persista atat de mult in organism).
Dieta cu fasole pentru 7 zile te ajuta sa slabesti 3-5 kg:
Luni
- Mic dejun: 20 g branza de vaci cu o felie de paine prajita si 150 g iaurt cu continut redus de grasimi.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole fiarta, un bol de salata de legume asezonata cu o lingura de ulei de masline, putina sare si zeama de lamaie, o cana de ceai de plante fara zahar (recomandat este ceaiul verde).
- Cina: 120 g fasole fiarta, un bol de salata verde sau de legume cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie, un pahar de suc de fructe proaspete.
Marti
- Mic dejun: 150 g iaurt cu continut redus de grasimi si o ceasca de cafea fara zahar. Se poate alege in loc de iaurt branza de vaci iar in loc de cafea o cana de ceai neindulcit din plante.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole fiarta, o portie de salata verde sau de legume, asezonata cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si un varf de cutit de sare, o cana de ceai din plante fara zahar sau un pahar de suc de fructe proaspete.
- Cina: 120 g fasole fiarta, 120 g peste preparat la gratar sau gatit la cuptor, o cana de ceai din plante fara zahar sau un pahar de suc de fructe proaspete.
Miercuri
- Mic dejun: 150 g iaurt natural cu continut redus de grasimi, 50 g branza de vaci si o felie de paine prajita.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole fiarta, o portie de salata verde sau de legume cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si sare, o cana de ceai din plante fara zahar sau un pahar de suc natural din fructe.
- Cina: 120 g fasole fiarta, un bol de salata de legume asezonata cu o lingurita de ulei de masline, putina sare si zeama de lamaie, un pahar de suc de rosii.
Joi
- Mic dejun: o portie de branza de vaci, o ceasca de cafea fara zahar si eventual o cana de ceai din plante neindulcit.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole fiarta si 200 g salata de legume cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si un varf de cutit de sare.
- Cina: 120 g carne fiarta de pui, 100 g orez fiert, o cana de ceai din plante fara zahar sau un pahar de suc natural din fructe.
Vineri
- Mic dejun: 150 g iaurt natural cu continut redus de grasimi, o ceasca de cafea fara zahar. Se poate servi in loc de iaurt branza de vaci si in loc de cafea ceai din plante neindulcit sau cei verde.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole fiarta, o portie de salata verde sau de legume cu putin ulei vegetal, zeama de lamaie si sare, o cana de ceai din plante fara zahar sau un pahar de suc natural din fructe.
- Cina: 120 g fasole fiarta, doi cartofi fierti de marime mica, 100 g salata de legume asezonata cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie, 200 ml suc de rosii.
Sambata
- Mic dejun: o felie de paine prajita cu 30 g branza de vaci, o ceasca de cafea neindulcita sau o cana de ceai din plante fara zahar.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g branza de vaci, 100 g salata de legume cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie, o cana de ceai neindulcit din plante sau un pahar de suc natural din fructe.
- Cina: 120 g fasole fiarta si ca desert fructe la alegere.
Duminica
- Mic dejun: 150 g iaurt natural cu continut redus de grasimi, o cana de ceai din plante fara zahar. Se poate inlocui iaurtul cu branza de vaci si ceaiul cu cafea sau cu ceai verde.
- Gustarea de la ora 10: fructe la alegere (mere, citrice sau fructe de padure).
- Pranz: 120 g fasole cu salata de legume asezonata cu o lingurita de ulei vegetal, putina sare si zeama de lamaie.
- Cina: un bol de supa de legume (morcovi, patrunjel, ceapa, ardei gras, varza alba, dovlecei), 120 g fasole si un pahar de suc de citrice.
Aceasta dieta se tine o saptamana sau cel mult 14 zile. Se bea zilnic multa apa, intotdeauna intre mese, pe tot parcursul zilei. Nu se consuma zahar, grasimi, alcool.