Află totul despre inelul pentru Pilates denumit și cercul magic – Cum te ajută acest accesoriu să te menții în formă?

0
1093
Exercițiu Pilates cu inel pentru consolidarea musculaturii corpului și mai ales a abdomenului

Inelul pentru Pilates este folosit în antrenamentele acestui sport în trend, care a devenit atât de popular în ultimii ani datorită eficienței lui în menținerea corpului în formă. Inelul pentru Pilates este un accesoriu de fitness realizat dintr-un material special, destul de elastic, dintr-un cauciuc durabil, flexibil, care ajută la tonifierea musculaturii corpului. Diametrul cercului este de 35 sau 38 cm. Inelele de 35 cm sunt pentru femei, iar cele de 38 cm sunt pentru bărbați. Cele două mânere sunt moi și ușor de manevrat. În funcție de model sau producător pot să difere designul și calitatea mânerelor.

Exercițiu Pilates cu inel pentru consolidarea musculaturii corpului și mai ales a abdomenului

Exercițiile fizice pot fi efectuate în picioare, culcat sau așezat. Inelul se poate fixa sau ține în timpul exercițiilor între glezne, genunchi, coate, palme. Astfel de exerciții cu inelul de fitness sunt simple, eficiente, interesante și sigure. Posibilitatea de a folosi un astfel de accesoriu oferă multe avanteje deoarece cu ajutorul lui se pot tonifia multe părți ale corpului și anume: coapsele, spatele, pectoralii, brațele, umerii, abdomenul.

Inelul pentru Pilates, Foto: plus.google.com
Inelul pentru Pilates, Foto: plus.google.com

Beneficiile folosirii inelului magic sunt numeroase, în general reprezentate de redobândirea tonusului muscular și scăderea în greutate. Inelul se poate achiziționa și folosi acasă în timpul liber, astfel nu mai este nevoie să mergeți la sălile de fitness, unde un abonament este destul de costisitor. Prin exercițiile cu inelul Pilates se menține silueta, se tonifică musculatura, se elimină surplusul de grăsime. Inelul se poate rula în zona taliei pentru modelarea zonei abdominale, se poate folosi în exerciții de apăsare cu brațele pentru tonifierea musculaturii brațelor, umerilor și zonei pectorale, sau se poate utiliza la exerciții cu membrele inferioare pentru consolidarea musculaturii șoldurilor, gambelor și coapselor.

Citește și:  Dieta cu apa, cea mai simpla dieta pentru pierderea in greutate

Femeile preferă în general acest accesoriu Pilates deoarece folosirea lui doar 15 minute pe zi le poate modela corpul, le poate corecta anumite imperfecțiuni datorate stratului de grăsime din zona taliei, fesei, pieptului, coapselor, brațelor, umerilor și membrelor inferioare. Este vorba despre tonifierea musculaturii acestor zone și de creșterea rezistenței și flexibilității corpului. Cu ajutorul inelului Pilates femeile reușesc să elimine kg în plus, să-și corecteze imperfecțiunile corpului și să-și dezvolte o postură corporală corespunzătoare. În plus, exercițiile cu acest inel ajută la îmbunătățirea aspectului corpului dar și a sănătății, oferă mai multă energie, încredere și o stare de bine. Corpul devine mai flexibil, mai puternic și mai armonios dezvoltat.

Exercițiu Pilates
Exercițiu Pilates
Exercițiu Pilates pentru începători
Exercițiu Pilates pentru începători

Video – 60 de minute de antrenament cu inelul magic pentru începătorii în exercițiile Pilates:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.