8 antrenamente simple și distractive pentru a te menține în formă acasă

0
66
1-antrenament-yoga

Care sunt cele mai distractive antrenamente pe care le puteți face acasă, fără gimnastică, exerciții grele și fără probleme? Vezi în cele de mai jos câteva clipuri video cu antrenamente bune, care vă pot ajuta să vă mențineți forma fizică și psihică atunci când stați prea mult timp acasă.

Antrenamentele pun în mișcare principalele grupe musculare, oferă o stare de bine și de relaxare. Încercați aceste antrenamente la domiciliu pentru că nu sunt dificile, astfel vă puneți în mișcare corpul, brațele, picioarele, șoldurile, vă mențineți mobilitatea umerilor, etc.

Navigare rapidă în articol:

 1. Yoga
 2. Antrenament corporal
 3. Pilates
 4. Savvy Hula-Hooping
 5. Dansul K-Kardio
 6. Radio Taiso
 7. Zumba
 8. Aerobic Dance 30 minute

1. Yoga

Yoga este o practică foarte bună pentru flexibilitate, echilibru, recuperare, concentrare, tonifierea corpului. Este recomandată zilnic, pentru că aduce numeroase beneficii sănătății corpului. Întinderea dinamică Yoga ajută la prevenirea dezechilibrelor care provin în urma unor anumite activități zilnice.

Exercițiile de Yoga se fac mai ales dimineața, pentru încălzirea corpului. De asemenea, Yoga este indicată și după-amiaza, ca rutină înainte de un alt antrenament, sau după altă activitate fizică. Sportivii practică Yoga după antrenamente pentru a-și relaxa corpul.

Aproape toate posturile Yoga implică mușchii de bază, ajută la relaxarea corpului, la întărirea țesutului muscular, la eliminarea stresului, calmarea durerilor de cap și de spate, dobândirea armoniei și a calmului intern.

În perioada de stat acasă, este indicat să încercați asanele Yoga, mai ales cele sigure și necomplicate, pentru că veți vedea că veți trăi o experiență excelentă. Prin efectuarea unor antrenamente periodice, veți avea o stare de spirit excelentă, o bună coordonare motorie și în plus veți dormi mai bine, veți scăpa de insomnie.

Vezi aici un video cu Yoga:

2. Antrenament corporal

Acesta este un antrenament foarte bun pentru corp, pentru tonifierea mușchilor, realizat de antrenorul fotbalistului profesionist australian Taylor Walker. Exercițiile sunt destul de simple, se pot realiza acasă, într-o cameră spațioasă.

Un astfel de antrenament nu-ți răpește foarte mult din timpul liber, dar te face să te simți extraordinar. Dacă îți plac mișcările de fitness, atunci și acest antrenament este pentru tine.

Vezi aici un video cu acest antrenament:

3. Pilates

Dacă vrei să ai un corp frumos și puternic, alege acest antrenament Pilates, pe care să-l faci în fiecare zi. Vei vedea că antrenamentul nu este dificil, este destul de relaxant; mișcările sunt mai lente, fluide, elegante și eficiente pentru siluetă. Pentru a face acest antrenament timp de 10-15 minute, ai nevoie de o saltea de gimnastică.

Vezi aici un video de Pilates:

4. Savvy Hula-Hooping

Acest program de exerciții se realizează cu Hula-Hoop și este pentru începători. Se poate realiza acasă, dacă ai un cerc Hula-Hoop. Cercul se poate cumpăra de pe Internet, de exemplu de pe Amazon. Cercul se rotește în jurul taliei, picioarelor, mâinilor și gâtului.

Cu ajutorul acestui antrenament simplu se îmbunătățește metabolismul, se obține o siluetă frumoasă, de invidiat. În plus, antrenamentul este și foarte distractiv, este grozav.

Vezi aici un video cu Hula-Hooping:

5. Dansul K-Kardio

Dansul K-Kardio este perfect pentru persoanele care doresc să facă foarte multă mișcare, să-și îmbunătățească silueta, să scape de stres, de tensiunile și stările de nervi.

Se fac elemente cardio care ajută la menținerea corpului în formă. Antrenamentul este distractiv și ușor de urmărit. Ajută cu siguranță la arderea caloriilor și la slăbit, la menținerea sănătății fizice și mentale.

Citește și:  Yoga, opțiune de tratament în afecțiunile spatelui

Muzica este antrenantă, captivantă, excelentă pentru fitness, te face să te miști în continuu. Exercițiile sunt diferite, ușor de realizat, atunci când se fac distrag atenția de la faptul că se face efort. Prin folosirea lor, se reînnoiește energia în corp.

Senzația este de bine, simți mai multă energie și vigoare, o mai mare rezistență a organismului. Cu siguranță activitatea K-Kardio oferă cu adevărat plăcere și de aceea apare motivația de a ne antrena cu acest program în mod constant. Dansul stimulează producerea de seretonină în corp și astfel se îmbunătățește starea de bine și optimismul.

Vezi aici un video cu K-Kardio:

6. Radio Taiso

S-a spus în nenumărate rânduri că japonezii rămân mai mult timp tineri și trăiesc mai mult. Asta probabil se datorează în principal stilului de viață pe care îl au:

 • Consumă alimente sănătoase: cereale, pește, multe fructe și legume
 • Au grijă de a nu se supraalimenta
 • Rămân activi toată viața, chiar și la bătrânețe.

În plus, ei fac antrenamente simple acasă și în natură, ca de exemplu în parcuri, pentru a-și menține forma fizică și psihică bună. Un astfel de antrenament este cel difuzat de Radio Taiso. Este vorba despre mai multe tipuri de antrenamente și emisiuni publice de radio și TV din Japonia, pe care oamenii la fac dimineața.

Vă recomandăm unul dintre antrenamente care poate fi realizat ușor de oameni acasă. Exercițiile sunt făcute pe muzică de pian.

Vezi aici un video cu exerciții Radio Taiso:

7. Zumba

Acest antrenament de Zumba este foarte interesant, combină dansul cu aerobicul, ceea ce sporește conștientizarea corpului. Exercițiile nu sunt plictisitoare și nici dificile și pot fi efectuate de oricine acasă. Zumba este cu siguranță un antrenament mult mai interesant decât aerobicul.

Zumba crește coordonarea mișcărilor, reduce senzația de durere ce apare la spate, stimulează eliberarea de endorfine și induce o stare de bine.

Majoritatea oamenilor care aleg Zumba spun că preferă acest antrenament pentru că îi ajută să aibă o bună rezistență a corpului și să scadă în greutate. Slăbirea se face treptat, prin mișcare, iar în plus, antrenamentul ajută și la reducerea celulitei.

Zumba îmbunătățește respirația, ajută la oxigenarea corpului, îmbunătățește metabolismul și echilibrul hormonal.

Prin acest antrenament sunt puse în mișcare mai multe grupe musculare ale corpului, se corectează postura corpului și coloana vertebrală.

Vezi aici un video cu Zumba:

8. Aerobic Dance 30 minute

Acesta este un antrenament complet pentru corp, foarte antrenant, care se poate realiza și acasă. Este distractiv și foarte interesant, realizat de Bipasha Basu – un model și actriță la Bollywood. Este o plăcere să o urmărești pe frumoasa Bipasha Basu, care este pasionată de fitness. Veți vedea un antrenament foarte ușor care te ajută să ai corpul suplu, în formă și tonifiat, ca al ei.

Bipasha Basu recomandă oamenilor să facă mișcare pentru că sănătatea fizică este foarte importantă. Din punctul ei de vedere, succesul ei se datorează și faptului că are un corp frumos, ea fiind plină de farmec, carismatică, este considerată un sex simbol în țara ei.

Vezi aici un video de dans Aerobic:

S-ar putea să te intereseze și articolul: Candice Swanepoel are silueta perfectă – Cum reușește? Care este programul ei de antrenament?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.