Cum trebuie sa fie alimentatia de Sarbatori pentru cei care sufera de boli cronice?

0
170
Cum trebuie sa fie alimentatia de Sarbatori pentru cei care sufera de boli cronice

Pentru a petrece Sarbatorile fara consecinte asupra sanatatii, persoanele care sunt vulnerabile la anumite boli trebuie sa acorde o importanta mare la ceea ce mananca. Alimentatia de Sarbatori poate supraincarca organismul si agrava anumite boli, declansa complicatii destul de grave. Deseori in aceasta perioada oamenii vin la spital cu atacuri de colecistita acuta sau ulcer peptic, pancreatita sau obstructie intestinala acuta.

Cei care stiu ca sunt sensibili si sufera de anumite boli trebuie sa respecte o dieta si in aceasta perioada. Nu trebuie sa faca excese nici cu alimentele, nici cu bauturile alcoolice.

Persoanele care sufera de ulcere gastrice, duodenale sau gastrite cronice nu trebuie sa consume carne grasa, peste sau carne de pasare, paine de secara si prajituri, muraturi, ciuperci, oua, cascaval afumat sau alte produse afumate si condimentate, picante sau foarte sarate, prajeli, ciocolata, cafea.

Suferinzii de boli ale ficatului nu au voie prajeli, carne de peste, slanina, muraturi, alimente marinate, ciuperci conservate, telemea, in general alimente bogate in calorii. Trebuie sa manance carne slaba, legume, fructe, oua fierte, iaurt, branza cu continut redus de grasimi si cereale.

Citește și:  Masca cu banane pentru par este revitalizanta si usor de realizat

Bolnavii de rinichi vor evita alimentele sarate cu multe proteine. Pot manca cantitati mici de carne slaba, carne de pasare, oua, peste. Nu au voie carne afumata, legume conservate sau sarate, branzeturi picante si sarate, carnati. Trebuie sa consume mici cantitati de banane, fructe, spanac, fasole, nuci, branza si ficat deoarece acestea au prea mult potasiu, prea mult fosfor sau acid oxalic.

Cei care au diabet zaharat nu vor consuma deloc alimente din faina, legume si fructe dulci, prajituri, dulciuri, inghetata, zahar, alimente prajite, afumate, sarate, puternic condimentate sau picante. Dintre fructele dulci pe care trebuie sa le evite fac parte smochinele, perele, bananele, strugurii, iar dintre legume trebuie sa excluda morcovii si sfecla rosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.