Dieta de vară pentru detoxifierea organismului

0
51

În lunile de vară, vă puteți schimba obiceiurile alimentare pe care le-ati avut până acum și care erau un cumul de grăsimi ce provocau creșterea în greutate a corpului și a nivelului de colesterol din sânge. Puteți alege fructe și legume de sezon, care sunt bogate în oligoelemente și vitamine și au un efect benefic asupra organismului. Indiferent dacă sunteți destul de suplă sau aveți câteva kg în plus, cert este că organismul are nevoie de o cură de detoxifiere care să ajute la curațarea și revitalizarea lui. În acest scop vin dietele ușoare, pe bază de fructe și legume, care sunt gustoase și ajută și la hidratarea organismului.

Pepenele verde, Foto: amberkastlerrd.wordpress.com

Nutriționiștii recomandă curele de detoxifiere deoarece unele toxine s-au acumulat de foarte mult timp în organism și astfel este necesar de câteva zile pentru a le elimina și astfel persoana respectivă să reușească să se simtă mai bine. În general un organism care este încărcat cu prea multe toxine (iar acestea nu sunt eliminate eficient) ajunge să sufere de anumite probleme de sănătate. Simptomele sunt de oboseală, acnee, extremități reci, afecțiuni digestive și intestinale, stres, modificări ale dispoziției, irascibilitate.

Cele mai indicate sunt dietele cu pepene verde, castravete și pepene galben. Acestea pot fi folosite de orice persoană, indiferent de vârstă.

Persoanele care doresc să-și detoxifice organismul pot prepara sucuri naturale din astfel de fructe (pepene galben, pepene verde, castravete) în amestec și rezultatele vor apărea imediat. De asemenea, pot combina castravetele cu iaurtul, care este și el un aliment foarte bun pentru organism.

Catravete și iaurt, Foto: kalonasupernatural.com

Iaurtul este mai ușor digerabil decât laptele, nu provoacă tulburări intestinale, are bacterii lactice care ajută la buna funcționare a intenstinului și menținerea sănătății acestuia, are efect detoxifiant pentru organism, el ajută la eliminarea nitriților și nitraților (care sunt dăunători pentru corp și pot afecta sănătatea). Nitrații pot provoca cancer la stomac, la vezica biliară și sistemul limfatic. De asemenea, iaurtul crește imunitatea, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, stimulează activitatea globulelor albe în sânge care sunt responsabile de sistemul imunitar. Globulele albe au proprietăți fiziologice particulare foarte importante în apărarea organismului împotriva infecțiilor. Ele inglobează bacteriile, celulele moarte și lezate și le digeră intracelular, opresc reacțiile inflamatorii prin detoxifiere (este vorba de acidofilele care sunt leucocite sau globule albe polinucleare). Globulele albe sintetizează anticorpi și astfel asigură imunitatea, portejează organismul de agenții patogeni. Iaurtul reduce infecțiile vaginale prin combaterea bacteriilor, este o sursă de calciu (mai mare decât o reprezintă laptele), are multe proteine și ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Castravetele în combinație cu iaurtul are un puternic efect de curățare a organismului. Pentru realizarea acestei rețete se porcedează astfel: se curăță un castravete și se taie în felii subțiri, apoi se spală cu apă o legătură mică de mărar și pătrunjel; se pun aceste ingrediente tăiate într-un blender și se mărunțesc, se adaugă 250 ml iaurt natural cu conținut redus de grăsimi și astfel se obține o compozitie delicioasă, dietetică, care poate fi servită imediat. Efectul de detoxifiere al acestui preparat natural asupra organismului este foarte puternic, se servește timp de 4-5 zile. Cei care nu reușesc să consume doar castravete și iaurt și au o senzație accentuată de foame, pot servi de asemenea carne fiartă de pește, brânză de vaci si 2-3 mere verzi pe zi.

Suc de pepene galben, Foto: applepiepatispate.com

Pepenele galben este foarte bun pentru curățarea intestinului, are efect laxativ, ajută la scăderea în greutate și combaterea obezității. Dacă se prepară suc natural din pulpă de pepene galben se poate combina cu suc de roșii sau de mere în proprorții de 1:1:2, astfel gustul și efectul va fi și mai bun. Pepenele galben îmbunătățește starea de spirit, elimină oboseala, este o sursă de vitamine (B1, B2, C, PP, acid folic, caroten), fosfor, magneziu, calciu, siliciu, fier, potasiu, etc.

Pepenele verde este revigorant pentru organism, detoxifiant, usor de digerat, ameliorează oboseala, hidratează (are 90% apă), acoperă pierderea de minerale din corp prin procesul de transpirație care se intensifică din cauza căldurii din timpul verii.

Apa plată are și ea un rol important în detoxifierea organismului. Ea ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din corp, de aceea este necesar să bei minim 1,5 litri de apă pe zi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here