Aquaphysical a lansat Aquabase – Sport distractiv sau fitness de apă

0
377
Fitness, Foto: eva.cas.sk

Fitness-ul este fundamental pentru pregătirea oricărei activități fizice și dintre toate tipurile acestui sport, mai eficient și interesant este cel de apă. Spunem aceasta deoarece fitness-ul de apă este un cumul de exerciții fizice care contribuie la pierderea în greutate, dezvoltarea mușchilor, creșterea mobilității și flexibilității articulațiilor, formarea poziției corecte a corpului sau corectarea ținutei corporale, eliminarea stresului și a dispoziției proaste.

Aquabase este o platformă realizată dintr-un material special (mai rezistent decât PVC-ul) care poate pluti ușor pe apă la fel ca o placă de surf. Întotdeauna platforma este prinsă la marginea piscinei (lacului, malului) spre a nu ajunge prea departe și pentru permite o anume stabilitate în timpul realizării exercițiilor fizice pe ea.

Această platformă este ușoară, are o mărime potrivită unei persoane adulte și are suprafața texturată ceea ce conferă aderență când se stă pe ea. În momentul când ești pe placă te simți destul de stabil, ea fiind rezistentă la abraziuni și înțepături de insecte, destul de rigidă și flexibilă, are o construcție de calitate înaltă, cam la fel ca la bărcile gonflabile militare. Ca aspect exterior ne duce cu gândul la o placă de surf, mai ales dacă luam în calcul rezistența și flexibilitatea acesteia.

Cu ajutorul acestei platforme se pot realiza exerciții de fitness pe apă. Întotdeauna intr-un astfel de antrenament se pune accentul pe multă concentrare și pe menținerea echilibrului. Mișcarea continuă pe suprafața apei face ca mușchii să fie puși în mișcare în mod egal și să fie diminuat riscul de a suferi anumite probleme la mușchi sau articulații. Acest tip de antrenament este distractiv și eficient pentru orice persoană, te face să te simți bine și confortabil mai ales dacă urmezi cu atenție sfaturile unui antrenor sau fizioterapeut profesionist.

Un mod distractiv de a face sport.

Prin aceste exerciții  de fitness care se pot realiza pe platforma de apă se antrenează majoritatea grupelor musculare și astfel se explică eficiența acestui sport în formarea corpului. Fitness-ul de apă ajută la dezvoltarea și consolidarea mușchilor, la îmbunătățirea mobilității articulațiilor, la dobândirea unei poziții corecte a corpului, la scăderea în greutate și tonifierea musculaturii.

Citește și:  Prune verzi, vara - Beneficii pentru sănătatea organismului
Fitness cu instructor
Fitness cu instructor

De asemenea avantajele sunt și asupra stării de sănătate, se consolidează mușchiul inimii, se previn bolile cardio-vasculare și formarea varicelor, se îmbunătățește circulația sângelui, fluxul de sânge venos, procesele metabolice, crește vitalitatea, se reduce stresul, se scapă de insomnie, se creează o stare bună de spirit și de energie în organism.

Exerciții de fitness
Exerciții de fitness

În general exercițiile pe apă sunt alese și folosite de sportivii profesioniști care știu avantajele pe care acestea le aduc pentru tonifierea corpului și pentru sănătatea lor. Ei urmăresc să-și îmbunătățească nivelul de fexibilitate pentru a dobândi o condiție fizică mai bună și pentru a reduce riscul de a suferi de leziuni articulare sau musculare.

Antrenament la piscină pe platforma de apă, Foto: liveloosley.com
Antrenament la piscină pe platforma de apă, Foto: liveloosley.com

Exercițiile se pot realiza la o piscină sub supravegherea unui instructor. După efectuarea unui astfel de antrenament se poate înota în piscină și chiar se pot efectua și câteva exerciții de fitness sau de aerobic în apă. Gimnastica în apă este de asemenea foarte importantă pentru menținerea sănătății și poate fi efectuată de oamenii de toate vârstele.

Persoanele care au probleme de sănătate pot face anumite exerciții în apă care ajută în recuperarea lor. Ne referim desigur la cei care suferă de obezitate, de boli ale articulațiilor sau care au anumite leziuni ce necesită recuperare la recomandarea unui medic fizioterapeut. Desigur un astfel de antrenament trebuie ales cu mare atenție, este indicat să se ceară sfatul unui medic, deoarece sunt persoane care suferă de anumite boli și care nu au voie să facă efort pentru că în caz contrar pot ajunge la anumite complicații.

De exemplu cei care au astm nu trebuie să facă sporturi în apă, pentru că apa poate pune o anumită presiune pe piept. De asemenea contraindicații există pentru persoanele care au o predispoziție pentru atac de cord, alergii, amețeli, greață, care au boli la coloana vertebrală sau care au osteocondroză, etc.

Antrenament distractiv pe platforma de apă, Foto: liveloosley.com
Antrenament distractiv pe platforma de apă, Foto: liveloosley.com

Un astfel de sport este indicat în general persoanelor care doresc consolidarea musculaturii corpului, îmbunătățirea fexibilității și mobilității articulare, corectarea ținutei corporale, eliminarea stresului și a sedentarismului, realizarea unei activități plăcute și distractive și menținerea stării de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.