Asparagina menține echilibrul sistemului nervos

0
1600
Asparagina menține echilibrul sistemului nervos

Asparagina este creată din acidul aspartic și are rol esențial în menținerea echilibrului sistemului nervos. În concluzie asparagina este necesară organismului pentru menținerea unui echilibru în procsele care au loc în sistemul nervos central, ea previne excitarea mare a acestora dar și inhibarea excesivă. Pentru a nu fi nici prea nervoasă dar nici prea calmă, o persoană are nevoie de asparagină.

Asparagina contribuie la creșterea energiei folosite de celulele creierului și sistemului nervos în metabolism, atunci când se transformă în acid aspartic. În plus, are rol și în sinteza aminoacizilor din ficat. Are acțiune benefică în procesul de transformare a unui aminoacid în alt aminoacid în ficat.

Asparagina se găsește în produsele din carne. Este un aminoacid eficient în combaterea oboselii și creșterii vitalității. Are rol important în metabolism și în tratamentul bolilor sistemului nervos. Crește rezistența organismului, luptă împotriva depresiei, îmbunătățește activitatea celulelor, ajută la regenerarea acestora și normalizara activității metabolice.

Asparagina derivă din acidul aspartic, participă la biosinteza glicoproteinelor și la sinteza unui număr important de alte proteine. Este indicată în normalizarea funcțiilor celulare ale creierului și ale sistemului nervos central. Acest aminoacid a fost izolat pentru prima dată în anul 1806 în formă cristalină, în sucul de sparanghel, de către doi cercetători chimiști francezi Pierre Jean Robiquet și Louis Nicolas Vauquelin.

Citește și:  Abdomene pe plan înclinat, folosind banca înclinată cu rulouri și suport pentru picioare

Carne de vita

Este un aminoacid neesențial. Se găsește în carne de vită, lactate, ouă, carne de pasăre, fructe de mare, pește, sparanghel, legume, semințe, nuci, cartofi. Alimentele care au un conținut semnificativ de asparagină sunt cele care au multe proteine. De aceea carnea și ouăle nu trebuie să lipsească din alimentația unei persoane pentru a-și menține sănătatea sistemului nervos.

Aportul de alimente de acest fel ajută la menținerea sănătoasă a celulelor sistemului nervos, dar în plus contribuie și la formarea pielii, oaselor, părului, la producerea de proteine în organism ce asigură necesitățile de funcționare ale acestuia în orice moment.

Prin consumul de alimente bogate în asparagină (fructe de mare, cartofi, sparanghel, legume, nuci, semințe, iaurt, lapte, carne, brânză, ouă, pește) se asigură un plus de energie organismului.

Fiecare aminoacid are funcții specifice în organism. Dacă se aleg suplimente de aminoacizi este bine să fie administrate pe stomacul gol deoarece astfel se evită competiția cu absorbția aminoacizilor din alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.