Beneficiile băii de aburi pentru față

0
475
Baia cu aburi, Foto: youqueen.com

Știați că baia de aburi curăță mult mai bine pielea decât apa și săpunul? Transpirația abundentă provocată de aburi are efect bun asupra stării de sănătate a pielii. Transpirația intensă stimulează circulația sângelui în straturile pielii, elimină toxinele și impuritățile mai ușor prin deschiderea porilor, înlătură celulele moarte, dilată vasele sanguine, intensifică aportul de oxigen și substanțe nutritive prin piele.

Beneficiile băii de aburi pentru ten sunt numeroase

În primul rănd pielea are un aspect vizibil îmbunătățit, este mai curată, mai moale, mai netedă și mai sănătoasă. Din punct de vedere medical, baia cu aburi poate fi un bun remediu pentru combaterea unor afecțiuni tegumentare. Astfel în urma unor tratamente cu băi de aburi se curăța pielea de toxine, se vindecă eczemele, acneea, dermatitele, se catifelează și hidratează pielea.

Mod de realizare a băii cu aburi: se pune o oală cu apă la fiert, apoi se stă cu fața aplecată deasupra ei la aproximativ 25 cm, capul fiind acoperit cu un prosop destul de mare care va crește eficiența acestui tratament cu aburi (ei fiind direcționați asupra feței); întotdeauna aburii trebuie să aibă o temperatură confortabilă pentru față, nu este bine să fie nici prea fierbinți pentru că produc un disconfort asupra pielii.

Citește și:  Masca cu pepene galben te protejează de arsurile solare

Când se face tratamentul este necesar ca fața să fie demachiată, iar bijuteriile îndepărtate (cercei, coliere). La final, după ce pielea a transpirat intens de la aburii calzi, fața trebuie clătită cu apă rece, astfel pielea se împrospătează, aspectul ei fiind mai frumos, sănătos, neted, suplu și catifelat.

Pentru un efect și mai bun se folosesc diferite uleiuri esențiale din plante care sunt naturale și au proprietăți terapeutice extraordinare. Uleiul de mentă are efect calmant și de îndepărtare a stresului. Uleiul din sâmburi de caise este foarte bun pentru toate tipurile de piele, hidratează, reduce mâncărimile, vindecă eczemele, îmbunătățește aspectul pielii sensibile sau îmbătrânite.

Uleiul de lavandă calmează stările de nervi, durerile de cap, înlătură stresul și oboseala, relaxează, limpezește mintea, are proprietăți antiseptice, antibacteriene, de combatere a virușilor, bacteriilor, streptococilor și stafilococilor. Uleiul de scorțișoară tonifică pielea și calmează sistemul nervos.

Băile cu aburi sunt o plăcere pentru piele, iar efectul lor terapeutic este foarte bun, naturiștii spun că ,,apa vindecă˝, iar uleiurile esențiale au rolul de a ajunge în straturile pielii și de a acționa asupra acestora prin elementele active componente, îmbunătățind aspectul și sănătatea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.