Beneficiile exercițiilor de fitness realizate cu mingea de fitball

0
245
Exerciții cu mingea de fitball, Foto: leanitup.com

Mingea de fitball este un element de fitness care ajută în stimularea mușchilor, îmbunătățirea puterii, rezistenței cardio și a echilibrului. Această minge este folosită în sălile de sport deoarece prin forma și materialul din care este realizată are o anumită elasticitate care ajută în realizarea exercițiilor de către o persoană ce practică fitness. Beneficiile exercițiilor cu mingea de fitball sunt numeroase, ea este considerată un stimulator al mușchilor, ajută la realizarea unor mișcări care au efect pozitiv în menținerea stării de sănătate. Medicii terapeuți din Elveția foloseau această minge în tratamentele pentru pacienții lor încă din anii ’50. Exercițiile de fitness cu ajutorul mingii speciale puteau ajuta în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale și a tulburărilor sistemului nervos.

Exerciții cu mingea de fitball, Foto: leanitup.com

Exerciții cu mingea de fitball – Beneficiile acestor exerciții pentru menținerea sănătății:

Cu ajutorul exercițiilor de fitness cu mingea de fitball îți schimbi stilul de viață, din unul sedentar în unul activ și sănătos. Poți să-ți pui în mișcare aproape toate grupele musculare ale corpului. Prin antrenamentele realizate destul de des îți dezvolți flexibilitatea și coordonarea, îți întărești sistemul muscular, respirator și cardiovascular, îți corectezi postura corpului. Dacă ai câteva kg în plus poți folosi acest element de fitness să faci exerciții zilnice și astfel să scazi în greutate. Cu ajutorul mingii de fitball îți consolidezi musculatura abdominală ceea ce este important în protejarea organelor interne. De asemenea, în ceea ce privesc beneficiile asupra zonei interioare a corpului se poate spune că prin exercițiile cu mingea de fitball ai posibilitatea de a stimula funcția organelor interne, a ficatului, stomacului și rinichilor. Prin mișcări susținute și folosirea acestui element de fitness se îmbunătățește flexibilitatea, mobilitatea și elasticitatea articulațiilor, se previn durerile de articulații și se ameliorează astfel de simptome. Exercițiile sunt o soluție de a preveni varicele, artrita și durerile de spate. Pot ajuta de asemenea la normalizarea circulației sângelui care ajunge în întregul organism. Fitball-ul este sportul ce folosește această minge specială și care prin exerciții simple scade tensiunea arterială și stimulează funcția cortexului suprarenal. Dacă suferi de dureri articulare, dureri de spate sau dureri la nivelul coloanei vertebrale poți face astfel de exerciții cu mingea de fitball deoarece ajută la reducerea acestor simptome. Exercițiile sunt benefice și pentru starea mentală. Ajută la oxigenarea creierului, elimină stresul, anxietatea, starea de apatie și depresia, crește încrederea în sine, oferă o stare de bună dispoziție.

Există multe exerciții cu mingea de fitball care sunt eficiente în pierderea rapidă în greutate. Dacă nu ai silueta care ți-o dorești din cauza unor kg în plus, nu mai rămâne decât să faci exerciții cu această minge specială și vei vedea că vei obține rezultate excelente în timp scurt. Această minge de gimnastică este astfel proiectată încât are o formă foarte bună ce rezistă și la sarcini grele, de aceea poate fi folosită fără probleme, se poate sta pe ea sau chiar sări pe ea în condiții de siguranță. Mingea poate fi utilă chiar și femeilor gravide deoarece cu ajutorul exerciților speciale pot scăpa de durerile de spate care apar în timpul sarcinii. Exercițiile trebuie alese cu grijă și evident că este necesar și să se ceară sfatul medicului ginecolog cu privire la starea de sănătate a gravidei. Un medic specialist poate spune dacă folosirea acestei mingi în realizarea unor exerciții îi poate face bine sau rău gravidei. Exercițiile cu mingea de fitball se fac destul de încet, iar ritmul se menține sau se crește treptat. Prin folosirea acestui element de fitness se relaxează mușchii și coloana vertebrală, se elimină stresul de la nivelul spatelui, se corectează postura corpului, se îmbunătățește ritmul cardiac, sistemul respirator și cardiovascular. Femeile gravide pot face exerciții cu mingea de fitball pentru a-și dezvolta musculatura pelvină, lucru foarte importat în prevenirea leziunilor din timpul nașterii. De asemenea, exercițiile sunt benefice pentru consolidarea musculaturii abdominale și a spatelui, pentru normalizarea fluxului sangvin, prevenirea hemoroizilor, a bolilor de rinichi și a bolilor sistemului genital și urinar.

Citește și:  Exercitii pentru flexibilitate

Cu ajutorul mingii de fitball îți menții formele frumoase ale corpului, îți tonifici musculatura și îmbunătățești circulația sângelui. Exercițiile sunt foarte variate, pentru spate, abdomen, fese, coapse, pelvis, îți consolidează musculatura acestor zone și îți îmbunățățește elasticitatea și flexibilitatea corpului. Sunt exerciții speciale pentru picioare, fese, șolduri, gambe, care sunt foarte eficiente în dezvoltarea și tonificarea musculaturii.

Cei care vor să achiziționeze o minge de fitball trebuie să o aleagă în funcție de înălțimea corpului. Dacă înălțimea corpului este de 150 cm se alege o minge cu diametrul de 45 cm, dacă înălțimea corpului este de 160 cm se alege o minge cu diametrul de 55 cm, dacă înălțimea corpului este de 160-170 cm se alege o minge cu diametrul de 65 cm, iar dacă înălțimea corpului este de 170-180 cm se alege o minge cu diametrul de 75 cm. Nu este recomandat să se cumpere un produs ieftin deoarece acesta poate fi realizat dintr-un cauciuc de slabă calitate sau dintr-un material care are un miros neplăcut și care se simte și deranjează la nas, datorită substanțelor toxice din care este fabricat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.