Beneficiile lichidelor terapeutice pentru organism – Supa din coajă de cartofi

0
179
Cojile de cartofi, Foto: yourjewishnews.com

Știați că există supe cu proprietăți vindecătoare pentru organism? De exemplu supa din coji de cartofi este una dintre acestea. Coaja de cartof are proprietăți benefice pentru organism, este foarte nutritivă, are un nivel crescut de potasiu și fibre solubile. Conține fier, vitamina C, fosfor și zinc.

Supa, Foto: blog.brooklodge.com

Supă din coji de cartofi:

Pentru realizarea supei se folosesc următoarele ingrediente:

  • 2 litri de apă
  • 3 cartofi
  • o ceapă
  • o tulpină de țelină
  • un morcov
  • 2-3 căței de usturoi
Cojile de cartofi, Foto: yourjewishnews.com
Cojile de cartofi, Foto: yourjewishnews.com

Mod de realizare:

Se aleg 3 cartofi proaspeți care să nu fie alterați deloc, să nu prezinte pete verzi pe suprafața lor. Se spală foarte bine cartofii sub jet de apă rece, apoi se taie în jumătăți. Se curăță coaja cu un cuțit astfel încât aceasta să aibă aproximativ 1,5 cm din cartof. Restul de cartof se pune la frigider și se va servi mai târziu în alte preparate culinare. Morcovul se curăță de coajă și se spală sub jet de apă, apoi se taie rondele mari. Ceapa se curăță de coajă și se spală cu apă, apoi se taie în jumătate. Țelina se spală sub jet de apă și se taie în bucăți mari. Usturoiul se curăță de coajă și se spală cu apă. Într-o oală încăpătoare se pun 2 litri de apă, se adaugă coaja de la cartofi, morcovul, ceapa, usturoiul și țelina. Se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se lasă puțin la răcit, se strecoară pentru a înlătura legumele și se servește caldă.

Citește și:  Minerale importante în nutriția umană – Tu știi ce să mănânci ca să fii sănătos?

Această supă de cartofi este benefică pentru organism, pentru curățarea acestuia de toxine, pentru tratamentul bolilor de inimă. Cartoful este util în tratamente terapeutice atât pe plan intern cât și extern. Supa din coji de cartofi are potasiu, de aceea efectul ei este bun asupra corpului, ajută la scăderea hipertensiunii arteriale.

Substanțele din coaja de cartofi au un impact pozitiv asupra organismului uman, tratează alergiile, hiperteniunea arterială, tahicardia, ameliorează durerea. Coaja unui cartof de mărime medie oferă jumătate din doza zilnică de fosfor, potasiu, vitamina C, fier, zinc, și fibre.

Cartofii trebuie să nu prezinte deloc pete verzi pe suprafața lor deoarece acestea indică faptul că ei conțin o substanță numită solanina ce poate produce simptome proaste: dureri abdominale, vomă și diaree.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.