1. Curățarea limbii dimineața este o soluție simplă pentru menținerea sănătății cavității bucale. Igiena orală este foarte importantă în fiecare zi. Pentru aceasta se recomandă spălarea dinților dar și a limbii. Iată de ce:
- Bacteriile din gură se acumulează în toată cavitatea bucală, deci și pe limbă și pe dinți.
- Prin spălarea limbii se elimină microorganismele de pe limbă, care pot cauza inflamații și pot deteriora sănătatea organismului.
- Bacterile care se descompun pe limbă și se acumulează mai ales în partea din spate a suprafeței acesteia pot elibera compuși volatili de sulf care produc respirația urât mirositoare. Prin curățarea limbii se poate ameliora respirația urât mirositoare cu 25%.
- Prin spălarea limbii se menține igiena gurii, se îmbunătățește percepția gustului, se purifică limba, se reduce formarea tartrului și a cariilor cu 33%, se îmbunătățește starea organelor interne (prin masajul limbii) și sănătatea corpului.
Limba se spală după ce s-au periat dinții și s-a clătit gura cu apă. Recomandat este să se facă spălarea limbii înainte de culcare și dimineața după trezire.
2. Masajul urechii dimineața poate avea efect bun asupra sănătății. Urechea are mai mult de 100 de puncte active biologic, care dacă sunt stimulate pot influența pozitiv organismul nostru. Dacă se face zilnic masaj la ureche se activează procese vitale ale organismului, se îmbunătățește starea emoțională și performanța organismului. Fă un masaj zilnic de numai 5 minute și vei simți un efect fortifiant și revitalizant. Masajul se face cu lovituri ușoare pe ureche, se trage de lobul urechii în jos și spre lateral, se face o mișcare de alunecare și frecare a urechii, se apasă cu palmele puse căuș pe canalul auditiv. Un astfel de masaj te scapă de somnolență, de lene și de lipsa de energie dimineața.
3. Bea în fiecare dimineață un pahar de apă caldă cu lămâie! Trebuie să bei această băutură pe stomacul gol deoarece are efecte bune pentru sănătate. Principalele beneficii sunt:
- Ameliorează senzația de arsură la stomac, previne balonarea, stimulează eliberarea toxinelor din organism, are efect bun asupra intestinelor, ficatului, sistemului digestiv.
- Are multă lămâie care este bogată în vitamine (A, B, C, D), magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, potasiu, de aceea poate consolida imunitatea, sistemul nervos și poate preveni îmbolnăvirea organismului.
- Vitamina C previne apariția ridurilor, reduce intensitatea petelor pe față care se formează cu vârsta, îmbunătățește aspectul pielii.
- Sucul de lămâie previne răceala și ajută în tratamentul bolilor inflamatorii ale gâtului.
- Apa cu lămâie este recomandată în cazuri de boli ale sistemului cardiovascular deoarece ajută la curățarea vaselor de sânge și a arterelor, eliminarea toxinelor, inhibarea dezvoltării bolilor de inimă.
- Această băutură îmbunătățește funcția sistemului digestiv, accelerează metabolismul, elimină toxinele din organism, menține sănătatea acestuia.
- Prin consumul unui pahar de apă caldă cu lămâie zilnic se poate preveni hipertensiunea arterială, se curăță vasele de sânge, se stabilizează nivelul de zahăr din sânge și se reduce colesterolul.
- Apa cu lămâie reduce respirația urât mirositoare și ajută la scăderea în greutate (prin accelerarea metabolismului și descompunerea grăsimilor).
- Poate ajuta în combaterea oboselii, stresului, despresiei și anxietății, reîncarcă bateriile și îmbunătățește starea de spirit.
4. Mănâncă o linguriță de miere dimineața (eventual dizolvată într-un pahar cu apă) pentru a avea mai multă energie și o stare bună de spirit. Mierea vindecă tusea, simptomele alergice, stimulează digestia și memoria. În timp, mierea are efect benefic asupra sănătății pielii, a părului, dinților și unghiilor.