
De ce sucul de sfeclă roșie este indicat frecvent în dietă? Acesta este un aliat alcalin pentru sănătatea inimii și este bun în caz de anemie și imunitate scăzută.
Sfecla roșie se poate cumpăra oricând din piață, este o legumă destul de comună și disponibilă pentru oricine. Se folosește frecvent în bucătărie, la diferite preparate culinare și are proprietăți excelente pentru sănătatea organismului.
Sucul se prepară foarte ușor acasă, din sfeclă crudă și ajută la protejarea arterelor și a inimii. Se curăță două rădăcini din sfeclă roșie, se spală cu apă, se taie în bucăți potrivite și se dau prin storcătorul electric de fructe, astfel se obține un suc de culoare roșie, bogat în nutrienți. Se bea un pahar de 250 ml zilnic, recomandat pe stomacul gol.
Sucul de sfeclă roșie ajută al detoxifierea corpului, alcalinizarea și protecția vasculară.
După cum se știe, rădăcina de sfeclă roșie crudă nu are un gust foarte plăcut, însă se poate combina cu morcovi. De asemenea, sucul de sfeclă roșie poate fi combinat cu pătrunjel, ghimbir, țelină, mere verzi.
Prin urmare, se bea un pahar de suc, din care: 100 ml este suc de sfeclă roșie și 150 ml este suc de morcovi. Important este la sfecla roșie că are efecte benefice și ajută în prevenirea afecțiunilor și bolilor vasculare. În caz de afecțiuni vasculare, se face un tratament cu suc de sfeclă roșie timp de 15-30 de zile.
Întărește-ți sănătatea vasculară cu sucul alcalin de sfeclă roșie!
Sucul din sfeclă roșie este alcalin, are peste 97% apă, ajută la detoxifierea organismului și reduce aciditatea stomacală. Acest suc este indicat mai ales în caz de gastrită, are efect puternic alcalin, calmează aciditatea excesivă din stomac și ajută în ameliorarea simptomelor acestei boli.
Proprietățile vindecătoare ale sfeclei roșii sunt enorme, asta se datorează faptului că este o adevărată comoară de nutrienți și elemente active, precum:
- Magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, sodiu
- Vitamine A și C, acid folic
- Pigmenți betalaine din rădăcină, proteine
- Glutamină care este un aminoacid ce ajută la funcționarea creierului.
Beneficiile sucului de sfeclă roșie sunt următoarele:
- Ajută în tratamentul arsurilor gastrice
- Combate refluxul gastro-esofagian
- Previne și tratează ulcerul gastric
- Ajută în tratamentul anemiei
- Combate amețelile, stările de greață
- Protejează împotriva răcelii
- Ajută la detoxifierea organismului
- Scade hipertensiunea arterială
- Crește vitalitatea organismului
- Ajută în curele de slăbire, accelerează metabolismul
- Crește imunitatea organismului.
Ce spun studiile cercetătorilor despre sucul de sfeclă roșie?
Sfecla roșie are proprietăți anticancerigene. Sucul de sfeclă roșie este un aliment excelent pentru sânge, conține sodiu, calciu și alte minerale și vitamine.
Acest suc menține solubilitatea calciului, previne acumularea calciului în vasele de sânge. Acest calciu anorganic care se acumulează în vasele de sânge poate întări venele, poate îngroșa sângele, astfel ar duce la hipertensiune arterială și anumite probleme cardiace. Sfecla roșie preia nitrații din sol ca și alte legume cu frunze verzi și îi transformă în oxid nitric, ce ajută în relaxarea și dilatarea vaselor de sânge.
Sucul din sfeclă roșie:
- Are vitamina A care este importantă pentru celulele sanguine
- Are potasiu, sulf, fosfor și alte elemente alcaline
- Are betaină care promovează secreția biliară.
Un studiu realizat de cercetători arată că sucul de sfeclă roșie îmbunătățește toleranța la efort, este un supliment alimentar pentru persoanele în vârstă. El reduce rigiditatea arterială, îmbunătățește fluxul sanguin, scade tensiunea arterială și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
Sucul de sfeclă roșie este o băutură alcalină și detoxifiantă pentru organism, care îmbunătățește funcționarea tuturor sistemelor corpului. Acest suc îmbunătățește capacitatea de transport a oxigenului a sângelui, oferă energie, crește performanța atletică și rezistența corpului.
Mai multe studii de pe NCBI arată că betalainele din sfecla roșie au efecte benefice asupra sănătății. Acești pigmenți vegetali au proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, antiinflamatorii și anticancerigene.