Scapă de rinosinuzită natural! Cele mai eficiente tratamente

0
6

Această patologie este frecventă în sezonul rece și poate afecta în special persoanele care au sistemul imunitar slab. Boala insoțește infecțiile respiratorii și poate fi provocată și de o creștere a incidenței reacțiilor alergice și a tulpinilor de microorganisme rezistente la antibiotice. Unii oameni pot avea și alte probleme, anumite modificări la nivelul nasului, cum ar fi o deviație de sept sau o rinită hipertrofică. Acestea duc la apariția unor inflamații la nivelul nasului și a sinusurilor paranazale. Astfel, ei ajung să sufere de o rinusinuzită. Pentru diagnostic trebuie de mers la medicul specialist ORL, care poate identifica rapid simptomele. Desigur, un diagnostic de rinosinuzită poate fi pus și de un medic de familie.

Principalele simptome ale rinosinuzitei

Un prim simptom este inflamația la nas și la sinusurile paranazale. De asemenea, apar și alte stări neplăcute, precum:

  • Tulburări respiratorii nazale
  • Dureri de cap
  • Tulburări ale funcției tractului respirator inferior
  • Curgerea nasului
  • Congestie nazală
  • Febră, cefalee, rinită
  • Apariția polipilor nazali
  • Scăderea mirosului.

În unele cazuri mai severe apar și alte simptome, precum: probleme orbitale și intracraniene, poate fi afectat chiar și sistemul cardiovascular. Dacă există și infecții virale respiratorii acute, atunci simptomele se pot agrava în sensul că mucoasa nazală se umflă, se inflamează și se produc modificări ale proprietăților secrețiilor nazale.

În cazul în care agenții patogeni ajung în sânge și astfel la structurile intracraniene ale creierului, meningelui, ochilor, oaselor craniului pot apărea abcese și alte complicații.

Rinosinuzita – Plante și remedii naturale care fac minuni

Un tratament în caz de rinită, rinosinuzită poate fi cu antibiotice, însă uneori acestea pot produce reacții alergice dacă doza este prea mare sau dacă apare o rezistență la aceste medicamente.

De asemenea, picăturile decongestionante pentru nas ajută la eliminarea congestiei secretoare la nivelul sinusurilor. Astfel de picături se pot găsi la farmacie, sunt sub formă de soluție, spray nazal. Ele tratează destul de rapid nasul înfundat și reduc inflamația vaselor de sânge și a țesuturilor nazale.

Nas înfundat? Descoperă puterea naturii!

Ceai de Echinacea

Conform studiilor cercetătorilor, Echinacea purpurea ajută în tratamentul infecțiilor tractului respirator și deci și a rinosinuzitei. Aceasta este o plantă medicinală care:

  • Este apreciată pentru efectele antivirale și de stimulare a imunității organismului
  • Luptă împotriva infecțiilor la nivelul tractului respirator (cum ar fi gripă și răceală)
  • Acționează asupra unor anumite virusuri
  • Previne și combate dezvoltarea infecțiilor tractului respirator.
Citește și:  Sfaturi și recomandări pentru probleme cu circulatia sanguina

Echinacea ajută în reducerea simptomelor de gripă și răceală (cum ar fi durere de cap, febră, tuse, nas înfundat).

Gențiana – Hydrastis canadensis

Această plantă medicinală crește în zona alpină, în țara noastră și are efect antibiotic natural, carminativ, hepatic, antiseptic, vermifug, antiinflamator, expectorant, ajută în protejarea mucoasei sistemului respirator. Rădăcina de gențiană se culege în lunile august-octombrie și se utilizează în medicina tradițională, deoarece conține substanțe active (ex. alcaloizi, principii amare) și susține rezistența organismului. Se folosește în ceai, infuzie, decoct.

Irigarea nazală este indicată în caz de sinuzită, rinită alergică și rinosinuzită. Cu acest tratament se previn și se combat infecțiile sinusurilor.

Aburii (de la un vas cu apă fierbinte în care s-a pus camfor, mentol, ulei de eucalipt) pot ajuta la reducerea congestiei nazale și la fluidizarea, eliminarea mucusului nazal. Se acoperă capul cu un prosop, se stă deasupra vasului cu apă și se inhalează aburii pe nas. Abuzii pot ameliora congestia nazală și deci ajută în reducerea simptomelor acestor boli.

Vindecă rinosinuzita! Metode blânde și eficiente

Tratamentul homeopatic în rinosinuzită este eficient și se face cu medicamente speciale, pe bază de plante și compuși de natură minerală. De exemplu, un medicament indicat în rinosinuzită este Cinnabsin care poate ajuta în reducerea simptomelor. Acesta conține: Echinacea, Hydrastis, Cinnabaris și Kalium Bichromicum. Prin folosirea acestui medicament se obțin o serie de avantaje, precum:

  • Se subțiază și fluidifică secrețiile nazale
  • Se stimulează imunitatea
  • Se îmbunătățește respirația nazală și drenajul sinusurilor paranazale
  • Se reduce edemul și inflamația
  • Se normalizează clearance-ul mucociliar.

Acest medicament homeopat se poate găsi la farmacie. Prin folosirea lui, simptomele sunt eliminate în procent de 90%, iar în 8% din cazuri ele sunt reduse semnificativ. Prin urmare, tratamentul cu Cinnabsin tablete este chiar foarte eficient în caz de rinosinuzită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.