8 tipuri de body piercing si sfaturi de ținut minte

0
1843
8 tipuri de body piercing si sfaturi de ținut minte

Body piercing reprezinta o forma de modificare corporala si este o practica veche de mii de ani. Piercingul reprezinta perforarea pielii cu un ac si introducerea unei bijuterii (de unde provine si numele: to pierce = a perfora, ring = inel). In culturile stravechi, piercingurile erau folosite de anumite civilizatii pentru a simboliza statutul unei persoane, cultura sau bunastarea materiala, dar erau considerate si forme de infrumusetare corporala. Chiar si in Biblie sunt explicate semnificatiile piercingurilor.

In societatile Egiptului antic, piercingurile in ureche sau in alte parti ale corpului erau considerate simboluri ale unei situatii materiale prielnice, dar si un simbol al frumusetii. In unele cazuri, doar anumite persoane isi puteau face un body piercing, iar faraonul era singurul care isi putea face un piercing in buric.

In Roma antica, barbatii obisnuiau sa isi faca piercinguri in sfarcuri, deoarece acestea simbolizau puterea, dar si onoarea si loialitatea fata de imperiu.

Aztecii si amerindieni foloseau acest tip de modificare corporala in ritualurile religioase, de cele mai multe ori facandu-si piercinguri in limba, considerand ca astfel se apropie de zeitati. Luptatorii aveau, de cele mai multe ori, piercinguri in nas, considerate ca fiind un simbol al puterii, dar in acelasi timp ofereau purtatorilor o atitudine mai infricosatoare.

In America de Sud piercingurile au fost folosite pentru infrumusetarea corporala, cele mai apreciate fiind cele din buza.

In timpul Renasterii piercingurile au inceput sa devina din ce in ce mai populare in randul celor instariti. Femeile instarite obisnuiau sa poarte piercinguri in sfarcuri, iar marinarii considerau ca daca au un piercing intr-una dintre urechi vor avea mai mult succes pe mare.

Cu timpul, simbolistica piercingurilor s-a pierdut, in ultimii ani devenind o moda printre adolescenti si tineri. Tinerii adopta diferite stiluri, si uenori isi fac astfel de modificari corporale pentru a se putea integra intr-un anumit grup.

pierc in nas

Tipuri de body piercing

  1. Piercingurile in ureche sunt cele mai populare, in special cele din lob. Dar au inceput sa fie apreciate si cele facute in cartilaj. Piercingurile din lobul urechii sunt foarte usor de realizat si, daca sunt ingrijite corespunzator, nu ridica niciun fel de problema.

  2. Piercigul in sept este, pe cat de dureros, pe atat de popular in special in randul persoanelor de sex masculin. Sunt greu de realizat si au o perioada de vindecare de 6-8 saptamani.

  3. Piercingul in nas (intr-una din nari) este si el foarte popular deoarece este simplu de facut si nu necesita o ingrijire deosebita.

  4. Piercingul in buza este si el foarte apreciat, atat in randul persoanelor de sex feminine, cat si in randul celor de sex masculin. Nu sunt foarte greu de realizat insa necesita o ingrijire foarte atenta, deoarece pot provoca infectii. Acest tip de body piercing poate fi efectuat atat in buza inferioara, cat si in cea superioara. Sunt cunoscute celebrele piercinguri Monroe, facute in asa fel incat sa imite alunita atragatoare a lui Marilyn Monroe.

  5. Piercingurile in limba sunt dureroase si foarte dificile, de aceea este de preferat sa fie realizate de o persoana experimentata. Ingrijirea lor necesita o atentie deosebita deoarece se pot infecta foarte repede. Durata de vindecare nu este mare, este de apoximativ 5 saptamani, deoarece saliva contine substante capabile sa lupte impotriva bacteriilor. Piercingurile in limba pot afecta sanatatea orala, dar si dantura pentru ca cercelul din limba poate lovi si in acest fel sparge dintii.
  6. Piercingul in spranceana este apreciat de catre tineri. Nu este foarte dureros insa trebuie ingrijit cu foarte mare atentie pentru a nu se infecta. Persoana care alege un astfel de body piercing trebuie sa fie atenta, deoarece acesta se poate agata foarte usor in perna sau haine.

  7. Piercingul in buric este popular in randul persoanelor de sex feminin, fiind recomandat persoanelor cu abdomenul plat. Trebuie ingrijit cu atentie deoarece se poate infecta repede. Persoanele care au un astfel de piercing trebuie sa le protejeze, pentru a nu le agata.

  8. Piercingurile genitale, atat in randul femeilor, cat in randul barbatilor, sunt dificil de realizat si necesita o ingrijire deosebita.

Citește și:  Ce lacuri de unghii se poartă în această vară?

Indiferent de tipul de body piercing ales, acestea necesita o ingrijire corespunzatoare.

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a piercingurilor

  1. Clatiti zona cu solutie salina, deoarece aceasta are capacitatea de a elimina din bacterii si va duce la o vindecare mai rapida. Aceasta solutie este aditionala, pe langa apa si sapun. Zona trebuie curatata atent atat dimineata, cat si seara.

  2. Zona in care este amplasat piercingul trebuie uscata prin tamponare, intotdeauna cu prosop curat sau cu tampoane de vata.

  3. In cazul piercingurilor orale, posesorul trebuie sa evite sa se joace cu cerceii, deoarece se pot produce infectii. Igiena orala este foarte importanta. Cei care au astfel de piercinguri trebuie sa isi clateasca gura de fiecare data dupa ce manaca, de preferat cu apa de gura. In cazul fumatorilor, pe parcursul vindecarii, ar fi indicat sa evite sa fumeze.

Daca nu sunt ingrijite corespunzator, piercingurile se pot infecta, fiind un adevarat factor de risc pentru sanatate. Asadar, inainte de a va face un piercing, este bine sa va ganditi la responsabilitatile pe care le implica, si nu in ultimul rand trebuie sa alegeti un cabinet specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.