Boli legate de caldura

0
161
Boli legate de caldura

In fiecare an valurile de caldura afecteaza sanatatea multor oameni, de aceea este foarte important sa stim ce boli legate de caldura ne-ar putea afecta spre a ne feri de ele.

Una dintre cele mai importante boli este insolatia care poate fi foarte periculoasa in timpul verii, iar in forme grave poate duce chiar la deces. De aceea este bine sa ne ferim de caldura si sa evitam supraincalzirea organismului. Valurile de caldura sunt extraordinar de periculoase in primul rand pentru sistemul cardiovascular, deseori se intampla ca persoanele ce sufera de astfel de boli sa moara chiar din cauza caldurii din timpul verii, datorita agravarii starii de sanatate.

Foarte frecvent in timpul verii apar decese si din cauza pneumoniei. La prima vedere apare o simpla raceala care se agraveaza si duce la pneumonie. Multe dintre cazurile de pneumonie din timpul verii se pare ca apar mai ales la copii. Principala cauza este schimbarea brusca de temperatura, prin folosirea aparatelor cu aer conditionat.

Medicii considera ca nu este bine ca temperatura din camera sa fie artificiala pentru ca astfel se poate crea un dezechilibru mare fata de temperatura mediului, ceeea ce ar putea conduce la imbolnavirea organismului. De asemenea, vara trebuie sa se consume multe alimente vegetale bogate in minerale si vitamine pentru intarirea sistemului imunitar.

De asemenea, infarctul afecteaza multe persoane datorita caldurii. In lunile de vara soarele dogoritor face ca temperatura atmosferica sa atinga cote maxime. De aceea sunt contraindicate activitatile in aer liber (cum sunt muncile in gradina sau pe camp) care pot duce la cresterea tensiunii arteriale si chiar la atac de cord. Alte boli legate de caldura sunt astmul si bronsita.

Citește și:  Arbori exotici cu proprietati terapeutice - Cenusarul (Ailanthus altissima)

Vara apar frecvent si boli de rinichi datorita supraincarcarii acestora din cauza caldurii. De aceea vara se recomanda un consum foarte mare de lichide. Cel mai bine ar fi sa se bea apa, cate putin in numeroase reprize, astfel incat sa se pastreze echilibrul normal de apa in organism.

O alta problema in timpul verii este si scaderea concentratiei de suc gastric datorita consumului crescut de apa. Astfel in stomac este redus acidul clorhidric care are rol antimicrobian si efect de decontaminare. De aceea se intampla ca numarul intoxicatiilor alimentare sa creasca si astfel sa se dezvolte alte boli – ulcer, gastrita, colita, pancreatita.

In dorinta de a evita aceste boli toti oamenii ar trebui sa respecte niste reguli privind consumul de lichide: cand temperatura aerului este mai mica de 21ºC se bea 1,5 l lichid/ zi; cand temperatura aerului este de 21-26ºC se bea 1,9 l lichid/ zi; iar cand temperatura aerului este mai mare de 26ºC se bea 3 l lichid/ zi. Trebuie tinut cont si de faptul ca aportul de lichide este dat si de supe, fructe, produse lactate. Cantitatea prea mare de apa poate deveni o povara pentru inima si rinichi. De aceea nu trebuie sa depasim rata de consum de lichide zilnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.