BOSU, echipament special de fitness pentru îmbunătățirea condiției fizice

0
369
BOSU, echipament special de fitness pentru îmbunătățirea condiției fizice

BOSU vine de la Both Sides Up sau Both Sides Utilized, este numele unui dispozitiv sau echipament de fitness care te ajută să te menții în formă. Este de forma unei platforme din plastic, care are diametrul de 63 cm, înăltimea de 30 cm și două corzi cu mânere pentru mâini. Are o bază solidă, care este din material plastic, iar forma de jumătate de sferă este din cauciuc. Prin umflarea membranei din cauciuc cu ajutorul unei pompe se obține o emisferă care se folosește la realizarea unor exerciții de fitness.

Acest dispozitiv este recomandat persoanelor care doresc să facă exerciții acasă, pe ritmul muzicii și nu au timp și nici dispoziția să meargă la o sală de fitness. Demisfera este usor de folosit, se poate sta în echilibru pe ea, se poate sări, se poate folosi pe ambele părți, cu partea plană în jos sau invers, ceea ce permite să stai cu piciorul pe platforma din plastic și să îți menții echilibrul pe cea bombată de pe podea.

Acest echipament este un produs ingenios al producătorilor, oferă posibilitatea de a realiza noi exerciții de fitness în scopul menținerii formei armonioase a corpului.

Citește și:  Detoxifierea organismului pe cale naturală, acasă: Când, cum și cât mâncăm?

Beneficiile exercițiilor cu dispozitivul BOSU:

  • Exercițiile oferă posibilitatea de a pune în mișcare multe grupe musculare ale corpului, măresc rezistența corpului, cresc forța musculară.
  • Prin folosirea aparatului se îmbunătățește starea coloanei vertebrale, se ameliorează durerile în zona lombară.
  • Exercițiile ajută în menținerea sănătății și formei fizice.
  • Este de ajutor în menținerea echilibrului, imbunătățirea flexibilității și tonifierii mușchilor.
  • Consolidează mușchiul inimii.

La începutul antrenamentului se fac exerciții foarte simple, apoi se pot efectua și altele mai complexe. În acest fel mușchii au posibilitatea să se încălzească și mișcările se fac mai ușor. De asemenea, ritmul nu trebuie să fie rapid, mai ales dacă sunteți începător în lucrul cu acest aparat de fitness. În caz contrar se poate ajunge la anumite probleme de sănătate, cum ar fi întinderi musculare, de ligamente și altele de acest fel. Persoanele în vărstă trebuie să evite mișcările complexe, este bine să realizeze doar exerciții simple.

Video – Exerciții cu dispozitivul de fitness BOSU pentru începători:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.