Botox-ul folosit în cosmetică pentru eliminarea ridurilor este o neurotoxina secretată de bacteria Clostridium botulinum

0
137
Botox-ul folosit în cosmetică pentru eliminarea ridurilor este o neurotoxina secretată de bacteria Clostridium botulinum

Botox-ul sau injectarea de toxină botulinică reprezintă un tratament care ajută la îndepărtarea semnelor de oboseală și îmbătrânire la persoanele care sunt foarte mult preocupate de aspectul lor exterior și nu vor să mai aibă riduri. În acest caz ne referim mai ales la ridurile de pe frunte și din jurul ochilor.

Toxina botulinică se folosește ca umplutură în scopul eliminării ridurilor, pentru dobândirea unui ten reîntinerit. Aceasta se aplică în anumite zone ale feței – pe frunte, în jurul sprâncenelor și în jurul ochilor – unde se formează acele riduri de expresie, sau laba gâștei.

Cercetătorii spun despre toxina botulinică că este o neurotoxină produsă de o bacterie care are denumirea științifică de Clostridium botulinum. Această toxină are o acțiune la nivel neuromuscular, blochează eliminarea de acetil-colină, ceea ce nu face acidul hialuronic. Toxina realizează o paralizare temporară în zona unde este injectată, în anumite puncte subdiacente unor mușchi ai feței, astfel determină relaxarea acestora, pielea rămâne întinsă, dispar ridurile și anumite pliuri ale feței care creează un aspect îmbătrânit și obosit.

Citește și:  Yoga pentru frumusețea pielii – Yoga facială
botox
injectie cu botox

De asemenea, tegumentul supraadiacent rămâne intins, pielea este neridată, culoarea pielii va fi mai luminoasă datorită vasodilatației locale și oxigenării bine realizate, iar expresia facială rămâne neschimbată, având în vedere faptul că musculatura facială netratată se contractă în continuare în mod normal. Mușchii despre care spuneam sunt: cei frontali, ai sprâncenelor și orbiculari.

Durata efectului toxinei este de 4-5 luni, apoi mușchiul își recapătă acele proprietăți contractile normale și ridurile de deasupra pielii reapar. Persoanele care doresc să repete tratamentul, revin la un specialist pentru injectarea substanței și astfel redobândesc reîntinerirea facială.

Injectarea se face cu un ac foarte fin, toxina se administrează în cantitate mică, iar senzația de durere este redusă. Procedura se realizează foarte repede, în aproximativ 20 de minute. Acest tratament nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au anumite infecții la nivelul feței, care iau medicamente antiinflamatorii, care sunt alergice la neurotoxina secretată de bacteria Clostridium botulinum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.