Somnul are un impact bun asupra frumuseții!
Somnul ajută la refacerea organismului, a sistemului imunitar, la reglarea metabolismului, la menținerea frumuseții și a echilibrului psihic.
Prin somn este sintetizat hormonul de creștere (denumit somatotropină), care aduce numeroase beneficii organismului: ajută la regenerarea celulară, la întinerirea corpului, accelerarea vindecării afecțiunilor pielii, creșterea oaselor la tinerețe și a masei musculare, stimularea absorbției de calciu și consolidarea țesutului osos, reducerea țesutului adipos și scăderea în greutate.
Dacă dormi suficient vei avea o stare de bine, vei rezista mai bine la stres, îți refaci echilibrul energetic, vitalitatea și vigoarea organismului.
Somnul te ajută să îți îmbunătățești starea mentală, psihică și emoțională, să-ți crești imunitatea organismului, să-ți normalizezi sistemul endocrin, hormonal, metabolismul, tensiunea arterială, să previi atacul nociv al radicalilor liberi, îmbătrânirea prematură a organismului și să-ți crești speranța de viață.
Albește-ți dinții dar fără a afecta smalțul!
Să ai dinții albi și un zâmbet frumos este visul oricărei femei. Pentru a fi mai frumoasă este necesar să ai dantura albă și luminoasă. Poți folosi coajă de lămâie și ulei de arbore de ceai pentru a-ți peria dinții deoarece acestea au efect antibacterian, albesc dantura și nu deteriorează smalțul dinților.
Bicarbonatul de sodiu ajută la albirea dinților și le oferă un luciu deosebit. Se pune pastă de dinți pe periuță și puțin bicarbonat de sodiu și se începe astfel tratamentul de albire și îngrijire a danturii. Pentru creșterea rezistenței dinților și albirea acestora se recomandă laptele și produsele lactate care un conținut ridicat de calciu.
Argila verde elimină petele de pe dinți, ea trebuie amestecată cu apă, cuișoare și bicarbonat de sodiu. Se face o pastă de dinți naturală din 3 cuișoare măcinate, 3 lingurițe cu argilă, câteva picături de apă și o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Acest amestec are efect de albire asupra dinților, proprietăți antiinfecțioase și cicatrizante asupra gingiilor, elimină respirația urât mirositoare și poate restabili pH-ul gurii.
Alte produse pentru albirea dinților sunt: frunzele de salvie, citricele (sucul de lămâie, ananasul, portocalele), broccoli, varza, merele, morcovii, perele, țelina și căpșunile (au enzime ale acidului malic).
Pentru a fi atrăgătoare trebuie să ai un păr frumos!
Alege șampoane de calitate pentru a nu avea mătreață și a stopa căderea părului. Un șampon foarte bun este Parusan (un produs naturist bogat în plante medicinale și mulți nutrienți).
Spală-te pe cap o dată la 3 zile pentru a avea părul mereu curat și mătăsos, dar nu exagera deoarece dacă te speli foarte des îți stimulezi exagerat glandele sebacee și treptat va fi afectat și aspectul podoabei capilare.
Poți folosi măști cosmetice pentru păr cu gălbenuș de ou sau cu uleiuri naturale (ex. ulei de măsline, ulei de argan, ulei de cocos) care combat mătreața, căderea părului și îmbunătățesc aspectul podoabei capilare.
Forma sprâncenelor face chipul expresiv, atractiv, mult mai frumos!
Sprâncenele îngrijite schimbă aspectul unei femei, de aceea acestea trebuie pensate pentru a avea un contur cât mai perfect care oferă expresivitate feței. Dacă sunt pensate corect spâncenele pun în evidență ochii și feminitatea persoanei.
Pentru a fi frumoasă ai grijă de ochii tăi, să nu fie obosiți și umflați!
Trebuie să ai grijă de tenul tău, dar mai ales de pielea din jurul ochilor. Trebuie să dormi suficient și să eviți stresul pentru a nu avea cearcăne întunecate sub ochi și un chip obosit. Cofeina, soarele și cafeaua afectează pielea din jurul ochilor și favorizează apariția cearcănelor.
Redu consumul de dulciuri și paste făinoase deoarece acestea pot îmbătrâni prematur pielea și respectiv tenul și astfel vei avea un chip obosit, neatrăgător. Poți folosi creme naturale care ajută la îngrijirea pielii, la restabilirea luminozității chipului. Anumite plante medicinale (ex. mușețelul, castanul sălbatic) ajută la combaterea cearcănelor, au efect antiinflamator.
Castravetele și ceaiul verde pot ajuta în tratamentul cearcănelor, se aplică pliculețe de ceai sau felii de castravete direct pe pielea din jurul ochilor. Hidratează-te corespunzător (2 litri de apă plată pe zi) și redu consumul de sare pentru a nu avea pielea uscată sau umflată.
Ai grijă de aspectul buzelor și de sănătatea lor!
Pentru a avea buzele frumoase și sănătoase trebuie îngrijite cu atenție. Este necesar să le hidratezi corespunzător și să le protejezi de frig și de radiațiile solare. Dacă ai buzele uscate și deshidratate zâmbetul tău nu va fi atrăgător.
Pentru a-ți îngriji buzele trebuie să-ți tratezi anumite afecțiuni ale acestora dacă ele există (fisuri, infecții), să bei suficientă apă pentru hidratarea lor, să ai o alimentație sănătoasă, bogată în fier și vitamina B.
Ceara de albine ajută în tratamentul buzelor uscate și crăpate. Poți folosi ulei de măsline sau ulei de jojoba pentru a elimina disconfortul creat de vânt sau de frig, astfel buzele nu vor mai fi uscate iar aspectul lor se va îmbunătăți.