Broccoli, leguma care împiedică testosteronul în exces să se transforme în estrogen

0
491
Broccoli, leguma care împiedică testosteronul în exces să se transforme în estrogen

Probabil vă întrebați de ce este bine să mâncăm broccoli? De ce această legumă ajunge să facă parte din preferințele noastre culinare? Broccoli este o legumă excelentă pentru sănătate, pentru scăderea în greutate. Bărbații care fac sport apreciază această legumă deoarece îi ajută să scape de excesul de grăsimi corporale. Ei consideră că este foarte simplu să mănânce broccoli decât să ia suplimente de slăbit, mai ales că această legumă este o sursă bună de antioxidanți, fibre alimentare și fier.

Broccoli are efect în reducerea procesului de aromatizare, care înseamnă transformarea testosteronului în exces în estrogen. Dacă se consumă broccoli se împiedică acest proces și astfel nu se acumulează o cantitate mare de grăsime corporală.

Estrogenul este un hormon de tip feminin care în cazul bărbaților contribuie la acumularea de grăsime corporală. Pentru inhibarea procesului de acumulare de țesut adipos este necesară menținerea nivelului testosteron-estrogen și acest lucru se poate face prin simpla introducere de broccoli în alimentație, mai ales că beneficiile acestei legume sunt numeroase.

Broccoli are proprietăți anticanceroase și antiinflamatorii, atenuează simptomele dureroase de artrită, poate stopa împânzirea cancerului de sân deoarece are o substanță numită sulforafan. Alte legume care conțin suforafan (substanța care combate cancerul) este varza de Bruxelles și varza normală. În general legumele crucifere au sulforafan și acest lucru ajută în metabolismul țesuturilor articulare.

Broccoli

Broccoli are un antioxidant foarte puternic (coenzima Q10) care are efect benefic pentru inimă și pentru sănătate. Broccoli are fibre vegetale care sunt necesare în normalizarea glicemiei și a nivelului de colesterol. Prin complexul unic de vitamine pe care îl oferă – vitamina A, C și acid folic – această legumă ajută la regenerarea epiteliului, creșterea elasticității țesuturilor și la îmbunătățirea procesului de hematopoieză.

Citește și:  Care sunt cele mai simple metode de detoxifiere?

Broccoli are aminoacizi esențiali, metionină și colină, din care primul ajută la descompunerea grăsimilor și la prevenirea acumulării grăsimilor în ficat și pe pereții arterelor, astfel scade riscul de blocare a fluxului sangvin către rinichi, inimă și creier. De asemenea, metionina este un antioxidant puternic care ajută la reducerea slăbiciunii musculare. Colina intervine în reglarea colecistului, ajută la scăderea excesului de grăsime din ficat, are rol în metabolismul grăsimilor și scade colesterolul.

Colina este importantă pentru sănătatea cardiovasculară, reduce inflamațiile din corp și scade riscul de boli cardiace. Conținutul de calorii din broccoli este redus de aceea este recomandat în dietele pentru slăbit. Are substanțe detoxifiante ceea ce este foarte important pentru sănătate, pentru că ajută la eliminarea toxinelor metabolice din organism. Broccoli are substanțe flavonoide și antioxidanți din grupul carotenoidelor.

Este o legumă cu efect antiinflamator ceea ce este semnificativ pentru sănătatea organismului. Gustul de broccoli este plăcut, iar combinația dintre această legumă și somon este un exemplu de preparat culinar ce ajută în prevenirea cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.