Care sunt cele mai bune remedii naturiste in tratarea rapida a infectiilor si afectiunilor respiratorii?

0
182
Care sunt cele mai bune remedii naturiste in tratarea rapida a infectiilor si afectiunilor respiratorii

Afectiunile respiratorii apar frecvent datorita infectiilor cauzate de microbi. Astfel de germeni intra frecvent in caile respiratorii si nu intotdeauna sistemul imunitar reuseste sa-i combata, astfel pot deveni ofensivi si provoca infectii. Daca apar conditii favorabile ei pot produce complicatii si astfel apar bolile respiratorii.

Infectiile se transmit de la o persoana la alta, prin inhalarea germenilor din aer, prin tuse, stranut, picaturi de saliva ce se imprastie in timpul vorbirii. Microbii se stabilesc in mucoasa nazala si astfel provoaca inflamarea acesteia mai ales daca apar si conditii favorabile (stres, frig, praf, etc). Fumul de tigara este si el un factor iritant care contribuie la agravarea acestor probleme de sanatate.

Virusii care produc infectiile respiratorii pot fi combatuti in unele cazuri cu antibiotice. Exista insa si situatii in care acestea nu au efect si din contra astfel de medicamente fac rau organismului, deoarece ele distrug bacteriile benefice din stomac, intestin care ajuta la realizarea proceselor de digestie si excretie.

Acest lucru duce la distrugerea microorganismelor utile organismului, la schimbari nedorite de metabolism, la limitarea sintezei de vitamine, la aparitia unor bacterii care sunt nocive si infectii cu ciuperci (cum este cea numita candidoza). Pentru a evita aceste probleme, se pot alege tratamente naturiste ce tin de medicina populara si care au efect benefic pentru corp, promoveaza vindecarea si au dat rezultate bune de foarte multe ori de-a lungul anilor.

Remedii naturiste eficiente in tratarea rapida a afectiunilor respiratorii

Infuzia din flori de pufulita te scapa de raceala. Infuzia din boabe de catina si miere de albine previne raceala pe toata durata anotimpului rece, mai ales daca se bea in fiecare zi.

Lamaia si mierea de albine sunt de ajutor in cazul unei tuse puternice. Se fierbe o lamaie in apa timp de 10 minute, se lasa la racit, se taie in jumatate, apoi se stoarce sucul intr-un pahar. Se adauga o cantitate egala de miere de albine cu cea de suc din pahar, se amesteca incet si se ia cate 2 lingurite mici, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Vitamina A este folosita in general in prevenirea bolilor respiratorii. La fel ca vitamina C, vindeca afectiunile de la nivelul gatului, ajuta in cazuri de infectii si dureri de gat.

Alimentele care contin o cantitate semnificativa de vitamina A sunt: morcov, spanac, ardei rosu, salata verde, sparanghel, rosii, catina alba, urzici, cirese, mure, coacaze, zmeura, stevie, alune, fructe uscate, caise, afine, peste, oua, branza, lapte, ficat, miere de albine, polen, laptisor de matca.

Produsele ce au vitamina C sunt: citrice, coacaze negre si rosii, spanac, sfecla rosie, ardei, macese, zmeura, mure, fragi, patrunjel, varza, agrise, cartofi, tomate, paducel, polen, miere de albine, laptisor de matca, nalba, coada-calului, papadie, cicoare, carne, ceapa, marar, loboda.

Pentru consolidarea sistemului imunitar si combaterea bolilor provocate de virusi se recomanda infuzia de muguri de plop. Un efect si mai bun decat ceaiul il are tinctura din muguri de plop, de aceea poate fi folosita cu incredere.

Datorita proprietatilor lor vindecatoare sunt indicate uleiurile volatile. Cel mai bun este uleiul de menta pentru ca are efect dezinfectant, ajuta la dilatarea bronhiilor si usureaza respiratia. Uleiul de cimbru poate fi utilizat in inhalatii pentru tratamentul afectiunilor respiratorii, el are efect antibacterian bun.

Citește și:  Cancerul cavitatii bucale - Metode de tratament

Pentru ameliorarea si vindecarea tusei se poate alege uleiul de eucalipt ce are efect benefic asupra respiratiei, fluidifica secretiile care apar la nivelul sistemului respirator.

Gargara cu tinctura de patlagina ajuta bolnavii ce sufera de afectiuni respiratorii. Aceasta are efect antioxidant, antiinflamator si dezinfectant, consolideaza sistemului imunitar prin combaterea radicalilor liberi ce se formeaza din cauza bolii. Patlagina are un rol foarte important in tratarea tusei si a racelii, ea actionand ca un antibiotic foarte puternic. Siropul de patlagina se vinde in majoritatea farmaciilor si este folosit in tratarea tusei, atat pentru copii, cat si pentru batrani.

Decoctul de patlagina este foarte bun si se obtine din frunze uscate sau proaspete. Cele uscate sunt achizitionate tot de la farmacii si se folosesc in concentratii de 60-70 g pentru un litru de apa. Cele proaspete sunt utilizate in concentratii mai mari: circa 150 g pentru un litru de apa. Se asteapta circa sapte-opt minute ca lichidul sa fiarba bine, dupa care se strecoara si se adauga zaharul.

Echinaceea este un remediu foarte bun pentru bolile si infectiile respiratorii. Se poate folosi tinctura de echinaceea sau infuzia din florile acestei plante. Sub forma de ceai in perioada de tratament amelioreaza simptomele de tuse, febra si grabeste vindecarea. Pentru efect maxim asupra organismului se recomanda administrarea comprimatelor de echinaceea simultan cu cea a comprimatelor de vitamina C.

Aceasta planta medicinala este recomandata in tratamentul tuturor bolilor respiratorii (faringita, bronsita, amigdalita, laringita, inflamatii ale mucoaselor, rinofaringita, gripa), ea inhiba virusii, combate infectiile si consolideaza sistemul imunitar al organismului.

Alimentele care contin zinc sunt bune pentru prevenirea racelii. Zincul se gaseste in special in grau, varza, rosii, sfecla, orz, cirese, castane, portocale, spanac, drojdie de bere, germeni de grau, fasole, oua, seminte de dovleac, migdale, seminte nedecorticate.

Arnica este o planta medicinala care ajuta in prevenirea racelilor si afectiunilor gatului. Se poate folosi tinctura de arnica. Se dizolva una sau doua lingurite de tinctura in jumatate de pahar cu apa si se face gargara in cursul zilei, de trei ori pe zi. Aceasta planta este un elixir pentru sistemul imunitar, fiind mai buna decat echinaceea.

Se iau 30-40 pictaturi de tinctura de 3 ori/zi, dizolvate in jumatate pahar cu apa. Se face o cura de 3 saptamani cu 10 zile pauza. Pentru viroza pulmonara, guturai si gripa, se iau 40-50 picaturi de tinctura de 4 ori/zi diluate in jumatate cana cu ceai de menta. Ceaiul se realizeaza dintr-o lingura de planta la o cana apa fierbinte. Planta trebuie folosita cu atentie pentru ca are un grad de toxicitate.

Ceaiul de coada-soricelului este indicat in caz de afectiuni respiratorii si pleurita. Are un efect si mai bun daca se adauga in cana de ceai cald o lingurita de bitter suedez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.