Carnea de sarpe apreciata in China, delicatesa sau medicament

1
1698

In China se mananca carne de sarpe in toate anotimpurile. Acest obicei culinar a fost mostenit de chinezi de la stramosii lor care faceau parte din dinastia Qing, si s-a pastrat si azi deoarece carnea de sarpe nu este apreciata doar pentru gust ci mai mult pentru efectele terapeutice deosebite. Are multe proteine si saruri minerale, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la imbunatatirea circulatiei sangelui, cresterea potentei si imbunatatirea vederii. Se spune ca sarpele este un ,,incalzitor al inimii” de aceea preparatele din carne de sarpe trebuie servite in anotimpul rece, iar batranii din tarile asiatice au credinta ca le prelungeste viata.

Carne de sarpe prajita in ulei, Foto: tieba.baidu.com

Carnea de sarpe este considerata foarte delicioasa (are gustul asemanator cu carnea de pui), de aceea este folosita ca ingredient in preparatele culinare din numeroase restaurante din China. De asemenea ea nu este unul din preparatele preferate doar ale chinezilor, ea este apreciata si in Malaezia, Singapore, Filipine, Thailanda, in tarile din Asia Centrala.

In China serpii se tin in alcool, fiind conservati astfel si tinctura obtinuta are numeroase proprietati vindecatoare. Carnea de sarpe da energie corpului, sub forma uscata sau fiarta ajuta in tratamentul sclerodermiei (sau a sclerozei sistemice). Carnea de sarpe este un bun remediu pentru durerile reumatice, se aplica local pe zona dureroasa, sau daca este fiarta ajuta in tratamentul ochilor umflati. Pielea de sarpe este folosita ca medicament pentru afectiunile bilei. Grasimea de sarpe ajuta in ameliorarea durerilor articulare, in cazuri de artrita si reumatism.

Carnea de sarpe se prepara in variate moduri, prin coacere, fierbere, prajire in ulei, marinata in saramura, servita fiarta cu diferite sosuri si condimente, sau cu garnitura de orez fiert. Exista si un preparat din carne de sarpe taiata in bucatele mici, data prin pesmet sau faina de porumb si prajita in ulei foarte bine pana formeaza o crusta crocanta. Carnea de sarpe marinata se prepara cu sos de soia sau cu ierburi, vin si ghimbir, iar supa de carne de sarpe se fierbe cu diferite mirodenii astfel incat sa aiba o aroma cat mai speciala.

Dieta cu carne de sarpe:

O astfel de dieta se tine timp de 5 zile, apoi se face o pauza de o saptamana si se repeta inca 5 zile. Are efect foarte bun pentru corp, ajuta la curatarea organismului, la pierderea in greutate deoarece contine de doua ori mai putine calorii fata de carnea de vita.

Carnea de sarpe se prajeste foarte bine in ulei de porumb, astfel incat pielea de sarpe sa devina crocanta. Se serveste carne de sarpe timp de 5 zile, inca de dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce s-a servit acest meniu simplu nu se bea apa, nu se mananca altceva si nu se spala dintii cu pasta de dinti timp de 2 ore. Dupa ce a trecut acest timp de 2 ore se poate manca oua si alt tip de carne, daca se doreste.

Desi aceasta dieta este tratata cu multa suspiciune trebuie spus ca acest preparat din carne de sarpe reprezinta una din mancarurile exotice cele mai apreciate in China si mai apoi la popoarele Asiei de Sud-Est. In astfel de tari localnicii sunt in stare chiar sa-si riste viata pentru a prinde astfel de serpi. Serpii veninosi sunt transformati in vietati blande, prin capturare, taierea capului, scurgerea sangelui si eliminarea pielii. Desi pare greu de crezut, cei mai apreciati serpi pentru carnea lor sunt cobra si sarpele cu clopotei.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here