Ce alimente recomanda nutritionistii pentru dieta de primavara?

0
198
Ce alimente recomanda nutritionistii pentru dieta de primavara

Nutritionistii ofera diferite sfaturi privind alimentatia pentru slabit, ei considera ca excesul in greutate poate provoca oboseala, dificultati de respiratie, hipertensiune arteriala, boli de inima, probleme ale vaselor de sange, diabet, colesterol ridicat, infertilitate, accident vascular cerebral si altele. Alegerea dietei trebuie sa se faca cu mare atentie, in functie de fiecare persoana in parte, o buna nutritie ajuta la mentinerea starii de sanatate.

In general nutritionistii sunt de parere ca trebuie sa se evite:

  • consumul de dulciuri
  • consumul de zahar
  • alimentele prajite
  • alimentele afumate
  • consumul in exces de grasimi animale
  • mezelurile
  • alimentele prea sarate
  • mesele prea bogate sau alimentatia in exces
  • consumul de alcool.

Nutritionistii americani recomanda pentru primavara o dieta care cuprinde legume, fructe si peste. Iata ce tipuri de produse trebuie sa cuprinda regimul de primavara:

  • In fiecare zi se serveste 240 g carne de peste (cel mai bine este sa se aleaga macroul, somonul sau pastravul).
  • La peste merge foarte bine o salata de varza, sau de andive si tot felul de verdeturi care apar in sezonul de primavara. Se poate alege salata verde si spanacul.
  • Fructele se mananca la desert, este bine sa fie alese citricele si fructele de padure (cum sunt afinele si zmeura). Sucurile naturale din fructe proaspete sunt foarte sanatoase. Este bine sa fie servite intre mese.

Nutritionistii italieni iubesc pastele si de aceea ei recomanda spaghetele pentru dieta de primavara. Acestea au un continut bogat de vitamina B1 si fibre, de asemenea au carbohidrati complecsi. Aceste elemente active ofera o senzatie de satietate fara a manca o cantitate mare de alimente si mentin greutatea optima. Mai mult decat atat, spaghetele contin triptofan – un aminoacid care ajuta in combaterea depresiei si insomniei. Acesta ajunge in creier si se transforma in serotonina – care regleaza apetitul alimentar si creeaza o stare de spirit buna. Spaghetele contin glucide si fibre care ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din sange, la prevenirea cancerului de colon, a bolilor de inima si a bolilor cardiovasculare.

diete de primavara

Dieta de primavara recomandata de nutritionistii italieni trebuie sa cuprinda:

  • O data pe saptamana se servesc spaghete. Acestea ajuta la mentinerea greutatii in limite normale.
  • Zilnic se consuma legume si fructe de culoare galbena si verde. Astfel sunt recomandate: ouale, dovleacul, cartofii, castravetii, broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, mazarea, fasolea verde, strugurii, kiwi, merele, coacazele, portocalele.
  • La mic dejun se serveste o ceasca de iaurt natural ce are continut redus de grasimi si o felie de paine prajita.
  • Inainte cu 30 minute de fiecare masa se bea cate doua pahare de apa plata.
  • Salatele se realizeaza din legume si verdeturi proaspete si se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, ulei de masline si sare. Italienii aleg salata verde, mararul, patrunjelul, ceapa, coriandru, varza, broccoli, rucola, varza de Bruxelles pentru salate. La acestea adauga ton.
Citește și:  10 băuturi vindecătoare pentru organism

Nutritionistii francezi recomanda o dieta de primavara foarte sanatoasa. Intai trebuie sa spunem ca francezii nu evita grasimile si carbohidratii si nu iau suplimente alimentare. Ei considera ca trebuie sa manance in cantitate limitata si alimente de tipul: unt, branza, ciocolata si paine (care sunt contraindicate in alte diete). De asemenea ei adora sa serveasca masa pe indelete si sa bea si un pahar de vin bun.

Nutritionistii din Franta considera ca este foarte important sa fie stabilita cu atentie cantitatea de alimente consumate. De asemenea la fel de necesar este sa se aleaga alimente de calitate, de un anumit tip, care sa alcatuiasca o dieta echilibrata si sanatoasa.

  • In general sunt indicate produse ca de exemplu: carne slaba (pui, porc, peste), paine din cereale integrale, oua, fulgi de ovaz, paste, branza, unt, iaurt, fasole, ulei de masline, fructe de orice fel, vin rosu.
  • La micul dejun se consuma 150 g iaurt natural cu continut redus de grasimi si o ceasca de cafea fara zahar.
  • La pranz se serveste un bol de supa franceza cu o felie de paine integrala si eventual o felie de branza ce are continut redus de grasimi. De asemenea se poate opta pe varianta cu 2 oua fierte si salata verde, sau o portie de carne fiarta slaba, salata verde si fructe ca desert.
  • La cina se mananca o portie de peste fiert (sau carne fiarta slaba la alegere) cu salata verde. Se poate alege si varianta alcatuita din sunca slaba (sau 2 oua fierte) cu salata verde. Cei care doresc sa serveasca ceva dulce pot manca doar o felie de tort cu ciocolata (o data pe saptamana).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.