Ce boli ascunde durerea de gat si cum poate fi tratata?

2
659
Ce boli ascunde durerea de gat si cum poate fi tratata

Mai ales iarna, din cauza frigului se intampla sa suferim de durere in gat. Comparativ cu femeile, medicii specialisti au constatat ca barbatii sufera mai mult de frig si sunt afectati mai frecvent de gripa. De asemenea se pare ca barbatii se recupereaza dupa boala mai greu decat femeile, ei au nevoie de mai multe zile de odihna.

In cele mai multe cazuri cand apare un astfel de simptom de durere de gat nu dam importanta si spunem ca durerea va trece de la sine. Totusi nu este bine intotdeauna sa fim indiferenti mai ales daca senzatia dureroasa este destul de intensa deoarece se poate ajunge la complicatii, la dezvoltarea unor boli si afectiuni destul de grave care apoi se vindeca mai greu. Este mai bine si mai usor sa previi decat sa tratezi o boala care a devenit cronica.

Faringita este una din bolile frecvent intalnite si care se manifesta prin simptome de durere in gat. Ea reprezinta o inflamatie a faringelui si de aceea creeaza senzatia nedorita de corp strain in gat sau de durere la inghitirea bucatelelor de alimente. De asemenea apare senzatia de gat uscat iar la inghitirea salivei senzatia de durere pare sa fie si mai intensa. Bolnavul de faringita are stari febrile si o stare de oboseala si de slabiciune generala.

O astfel de boala este cauzata de infectii cu virusi si bacterii, de fumat sau alte boli infectioase. In cazul in care bolnavul simte astfel de simtome trebuie sa ceara ajutorul unui medic pentru a primi un tratament cu medicamente antibiotice sau antiseptice in sopul vindecarii. In caz contrar se poate ajunge la complicatii destul de grave, la boli de inima, pneumonie, boli infectioase, otita medie.

Laringita apare din cauza hipotermiei si virusilor si reprezinta inflamatia mucoasei laringelui. Aceasta boala poate da dureri de gat, stari febrile, migrene, tuse uscata si apoi iritanta. Pentru tratament se recomanda sa se vorbeasca putin timp de o saptamana, sa nu se fumeze, sa nu se consume alimente sarate, picante, acre, murate, sa se faca gargara cu infuzii din plante medicinale (musetel, tei, arnica, sulfina, nuc, patlagina si salvie), inhalatie cu aburi si sa se aplice comprese cat mai calde pe gat.

Citește și:  Buzele crăpate și dureroase – Semn al deshidratarii sau infecție fungică

cum poate fi tratata durerea in gat

Masajul ajuta in tratamentul bolii, se face mai ales in zona laringelui, pe maxilarul superior si inferior. De asemenea ceaiurile de plante sunt recomandate, dintre acestea se pot alege: lumanarica, arnica, nalba, sulfina, potbal, cimbrusor, cimbru, patlagina, mac, isop.

Din cauza infectiei cu virusi se poate face traheita. Aceasta se manifesta prin simptome de durere de gat, stare de slabiciune, tuse uscata, dureroasa si chinuitoare, probleme respiratorii, arsuri in zona sternului, stari febrile de pana la 38 grade Celsius si pierderea vocii. Daca nu este tratata la timp boala se poate agrava si deveni cronica mai ales daca bolnavul este fumator sau consuma bauturi alcoolice.

Medicul recomanda in acest caz inhalatii cu aburi, medicamente antitusive si gargara cu ceaiuri de musetel, lemn dulce, patlagina, nalba, sovarf, pin, isop si salvie. De asemenea cataplasmele cu terci de mamaliga calda sunt un bun remediu popular in tratamentul bolii. Acestea ajuta la calmarea tusei si eliminarea secretiilor purulente din sistemul respirator.

O alta boala care se manifesta prin durere de gat este angina pectorala care este destul de grava. Ea poate da durere in gat mai ales la inghitire dar si durere la ganglionii limfatici si dureri de cap. Bolnavul are temperatura corpului de 38 grade Celsius, se simte foarte slabit, are dureri articulare, oboseala si o stare proasta in general.

Trebuie sa stea in pat, are nevoie de multa odihna si de un tratamnet medicamentos pe baza de antibiotice. Nu trebuie sa bea lichide picante sau fierbinti, nu are voie alcool, vin fiert si alimente condimentate, iuti, piperate, murate, acre. Boala este molipsitoare, daca nu este tratata la timp poate duce la aparitia altor afectiuni: otita, reumatism, nefrita.

2 COMENTARII

  1. Sora mea se chinuieste din adolescenta cu faringitele acute si stiu ca a incercat tot felul de tratamente. Recent am facut angina si sora-mea mi-a recomandat Trachisan si mi-a zis ca actioneaza rapid. La inceput eram un pic sceptica , insa cand l-am incercat am fost placut surprinsa de efectul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.