Ce este vaccinul impotriva cancerului de piele si cum actioneaza acesta?

0
604
Ce este vaccinul impotriva cancerului de piele si cum actioneaza acesta

In curand, cancerul de piele ar putea sa fie vindecat si sa nu mai fie o boala cu rata scazuta de reusita (ca pana in acum) daca se va incepe folosirea unui vaccin gasit de cercetatorii in domeniul sanatatii de la Fundatia Duke de Cercetarea Melanomului din SUA. Acest vaccin ar putea fi o descoperire de mare anvergura avand in vedere faptul ca din pacate cancerul de piele a devenit una din cele mai frecvente tumori din ultimul timp, din cauza careia mor un numar mare de oameni anual.

Cercetatorii biologi spun ca celulele dendritice au capacitatea de a distruge cancerul de piele. Acestea tin de sistemul imunitar al organismului si sunt capabile de a detecta si de a distruge celulele canceroase, melanomul (asa fiind numita forma cea mai agresiva de cancer de piele).

Ei bine, pe aceasta idee au mers si cercetatorii de la Universitatea Duke dar si cei de la Laboratorul de Cercetare Merck si au creat un vaccin format din celule dendritice in scopul de a ajuta sistemul imunitar pentru a depista toate celulele de tip cancerigen si de a le distruge. Aceste celule fac legatura intre imunitatea innascuta si imunitatea ce poate fi dobandita.

Daca melanomul nu s-a extins pana la ganglionii limfatici, sansele de reusita ale tratamentului in urma vaccinarii sunt mari. In caz contrar chiar si cu operatia chirurgicala de rezectie a tesutului cancerigen sunt sanse de 65-70% ca boala sa revina la pacientii respectivi. Ei spun aceasta luand in calcul si lipsa unui tratament de chimioterapie corespunzator cancerului de piele in stare avansata de tip melanom.

Deci ultima faza a tratamentului pentru cancer este interventia chirurgicala iar sansele ca tumoarea sa revina sunt peste 50%, deci destul de mari. La pacientii voluntari la care boala era in faza de melanom activ s-a obtinut o remisie partiala in urma vaccinarii, iar la cei care sufereau de o forma de melanom cutanat neactiv rezultatele au fost extraordinare, ei au prezentat un raspuns prelungit al sistemului imunitar si astfel starea lor de sanatate s-a imbunatatit.

Citește și:  Măsuri pe care le poate lua orice român, pentru a evita contaminarea

vaccinul impotriva cancerului de piele

Avand in vedere faptul ca astfel de celule dendritice au rolul de a modifica structura celulelor din corpul bolnavului si de a semnala prezenta celulelor cancerigene, iar apoi de a stimula sistemul imunitar spre a le elimina, am putea spune ca folosirea vaccinului ar putea fi o noua metoda revolutionara de tratament impotriva melanomului – aceasta forma agresiva si periculoasa de cancer de piele.

Dupa ce vaccinul va fi finalizat cu exactitate, cercetatorii vor stabili si cea mai eficienta metoda de administrare, aceasta ar putea fi intravenoasa, subcutanata, intratumorala si asa mai departe. Potrivit studiilor facute, acest tip de vaccin este potrivit si pentru alte tipuri de tumori, el duce la regresia unor astfel de boli foarte grave.

Din categoria lor fac parte: tumori benigne de imunoterapie de tesut glandular si fibros, mastita, tiroida autoimuna, hiperplazie benigna de prostata (marirea ei in volum si blocarea fluxului de urina), gusa difuza (cresterea glandei tiroide in volum) si alte tumori maligne. In urma testelor facute de oamenii de stiinta s-a observat ca un astfel de tratament cu vaccin are ca rezultat regresia tumorii, stoparea dezvoltarii de celule cancerigene si deci cresterea calitatii si duratei vietii.

O astfel de tehnica trebuie sa parcurga o perioada de 8 ani de studii clinice spre a primi avizarea necesara unui vaccin de o asemenea importanta pentru sanatate si poate fi promitatoare in legatura cu lupta contra cancerului de piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.