Ce exprimă gesturile mâinilor îndreptate spre cap?

0
1225
Ce exprimă gesturile mâinilor îndreptate spre cap

Semnalele pe care le trimit oamenii prin limbajul corpului sunt foarte utile deoarece le trădează gândurile și sentimentele pe care le trăiesc. Cu puțină atenție și practică se pot observa imediat și traduce astfel de semne.

O persoană care duce mâna la gură în timp ce vorbește arată faptul că spune ceva exagerat sau neadevărat, reflectă dorința ei de a înșela sau de a bârfi pe cineva. Ticurile inconștiente ale unor oameni pot trăda anumite lucruri despre ei, obiceiuri pe care le au și ceea ce simt în anumite situații.

Anxietatea se poate citi prin îndreptarea mâinii spre buze sau spre gură, dar și prin ciupirea ambelor buze cu degetele. Acest gest era în copilărie înlocuit prin ducerea degetului mare în gură. De regulă anxietatea poate duce și la apariția mâncărimii la nas din cauza creșterii tensiunii arteriale ce produce inflamarea mucoasei nazale.

Astfel, o persoană anxioasă poate avea tendința de a duce degetele la nas și de a se scărpina inconștient. Cu siguranță vi s-a întâmplat când erați stresat sau emoționat să aveți furnicături la nas și să simțiți nevoia de a duce degetul la nas pentru a scăpa de disconfortul creat.

La femei gestul de a duce mâna la gură poate fi senzual și poate indica dorința de apropiere. Desigur în acest caz și un zâmbet poate trăda această dorință. Atingerea buzelor cu degetele poate fi interpretat ca un gest de seducție. Aplicarea unui balsam pe buze dintr-o cutiuță prin atingerea buzelor cu degetul poate fi incitant pentru un bărbat.

Mângâierea delicată a adânciturii gâtului sau a zonei de deasupra claviculei poate însemna un gest de flirt a unei femei față de un bărbat. Acestă zonă a gâtului este foarte atrăgătoare la femei și nu va trece neobservată mai ales dacă este pusă în evidență în fața unui bărbat.

Citește și:  Cum ne pastram echilibrul mental in acest secol al vitezei?

anxietate

Dacă acest gest este realizat brusc și este însoțit și de o privire mirată poate indica nervozitatea și surpriza. Îngrijorarea și rușinea sunt trădate tot de un asemenea gest de ducere a palmei la gură.

O persoană care nu este sinceră sau spune minciuni are tendința de a duce mâna la gură. De asemenea atingerea nasului cu degetul este tot un gest de înșelătorie.

Ducerea mâinii la bărbie este un gest care arată că persoana analizează și evaluează ceea ce a spus persoana din fața sa. În anumite cazuri un astfel de gest poate indica plictiseală și o stare de oboseală. Pentru a desluși exact despre ce este vorba trebuie căutate mai multe indicii care să trădeze starea interlocutorului.

Ținerea bărbiei în pumn sau în palma cu degetele strânse arată interesul ascultătorului pentru ceea ce spune cel din fața lui. Uneori însă apare plictiseala și starea de somnolență ceea ce e clar că discuția a devenit deja lipsită de interes.

Scărpinatul cu degetele în cap sau după gât dar și înclinarea capului pot indica suspiciunea ascultătorului cu privire la ce i se spune. Deci frecarea lobului urechii și o scărpinare pe cap sau pe gât poate însemna neîncredere, înșelătorie și incertitudine. Frecarea insistentă a gâtului poate însemna și plictiseală sau enervare în urma discuției.

Înclinarea corpului într-o parte, coborârea privirii sau atingerea urechii sunt semne care arată dezinteres pentru persoana care vorbește. Oamenii plictisiți care nu vor să mai asculte persoana din față fac inconștient acest gest de atingere a urechii cu degetele. De asemenea atingerea urechii poate fi considerat un gest respingător deoarece se spune că nu este frumos să ne scobim în ureche în public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.