Ce greutăți fitness să alegi pentru un antrenament de tonifiere rapid și eficient

0
65

Ți-ai dorit dintotdeauna să ai un corp tonifiat? Ești cu un pas mai aproape de a-ți îndeplini visul. Tot ce ai nevoie este un set de greutăți fitness pe care le poți folosi la sala de antrenament și acasă. Îmbracă costumul sport, apasă play la playlistul de muzică preferat și încarcă-te cu motivație pentru un antrenament eficient cu greutăți fitness. Completează rutina zilnică cu o dietă echilibrată și sănătoasă, odihnește-te suficient și vei observa cum corpul tău ia forma mult visată.

Exercițiile cu greutăți fitness, fie ele haltere sau gantere, trebuie să ocupe un loc special în programul tău de antrenament fitness. De ce sunt atât de importante? Pentru că antrenamentele cu greutăți ajută la definirea masei musculare și contribuie la diminuarea stratului de grăsime. Mai mult, îți accelerează metabolismul și cresc rezistența la efort. Astfel, corpul tău va continua să ardă caloriile nedorite și după finalizarea antrenamentului.

Vestea bună este că exercițiile cu greutăți fitness pot fi incluse ușor în antrenamentul tău și le poți adapta în funcție de rezistența ta la efort. Faci primii pași în sala de sport? Alege un set de gantere ușoare pentru primele ședințe și crește greutatea treptat. Dacă ai deja experiență și exercițiile fitness sunt activitatea ta preferată, antrenamentul cu haltere este exact ce ai nevoie. Principalul avantaj al exercițiilor cu greutăți fitness este că ai control deplin asupra numărului de kilograme cu care lucrezi în timpul antrenamentului.

Ești pregătit pentru următoarea sesiune de exerciții fitness? Fie că te antrenezi acasă, fie că mergi la sală, citește în continuare și află care sunt cele 5 exerciții pe care le poți include în antrenamentul tău.

5 EXERCIȚII CU GREUTĂȚI FITNESS PENTRU UN CORP TONIFIAT

Transformă genuflexiunile într-un exercițiu intens de tonifiere! Adaugă un set de gantere și observă cum mușchii încep să se contureze. Tot ce trebuie să faci este să ții în fiecare mână câte o ganteră, apoi începi să cobori în poziția de genuflexiune îndoit ușor mâinile. Repetă exercițiul în serii de câte 10 și crește treptat greutatea setului de gantere. Astfel, vei lucra atât asupra brațelor, cât și asupra picioarelor.

Exercițiile cu haltere solicită mai multe grupe musculare, cum sunt mușchii spatelui, brațelor și picioarelor. Îndreptările cu bara sunt foarte eficiente pentru tonifierea corpului, dar trebuie executate atent și cu mare grijă pentru a preveni accidentările. Menține spatele drept, picioarele ușor depărtate și mâinile întinse. Din această poziție, îndreaptă spatele ridicând bara și direcționează întreaga forță în brațe. Începe cu discuri ușoare și adaugă în fiecare săptămână mai multă greutate.

Plank este un exercițiu care pare simplu la prima vedere, dar este foarte eficient în tonifierea musculaturii. Mai mult, este un exercițiu versatil pe care îl poți adapta cu ușurință la nevoile tale. Din poziția plank poți executa exerciții cu brațele, cu picioarele sau le poți alterna pentru un antrenament complet. Ce rol are au greutățile fitness în acest exercițiu? Dacă îți dorești ca rezultatele să fie cât mai vizibile, un set de gantere este exact ce ai nevoie. Prin mișcări laterale ale brațelor sau ridicarea greutății la nivelul abdomenului, transformi plank-ul într-o scurtă sesiune de antrenament.

Citește și:  Care sunt efectele negative ale culturismul si cum poate afecta potenta sexuala?

Exercițiile la piept cu haltere duc antrenamentul tău fitness la următorul nivel. Dacă vrei să tonifiezi partea superioară a corpului – piept, umeri, triceps – ai nevoie de acest tip de exerciții cu greutăți. Așază-te pe banca de antrenament specială pentru acest tip de exercițiu. Apoi, cu omoplații cât mai apropiați, începe să ridici bara. Coboară haltera la baza pieptului și ridic-o din nou. Adaptează greutatea discurilor la rezistența corpului tău și crește treptat numărul de seturi din timpul antrenamentului. Dacă ești încă la început, poți face acest exercițiu și cu un set de gantere.

Îți recomandăm să încerci și fandări cu gantere la următorul antrenament fitness! Fandările sunt un exercițiu care îți antrenează atât rezistența, cât și echilibrul. Prin simpla adăugare a greutăților fitness, vei reuși să tonifiezi eficient mușchii picioarelor, abdomenului și mușchii fesieri. Acest exercițiu pune presiune pe încheietura genunchilor, care se află în continuă mișcare. În funcție de nivelul la care te antrenezi, poți încerca fandări înainte și înapoi, fandări laterale, fandări din mers și fandări cu săritură. Pentru a include greutăți fitness în acest exercițiu, tot ce trebuie să faci este să alegi o greutate potrivită a acestora.

Ține minte să adaptezi întotdeauna greutatea setului de gantere și haltere la nivelul tău de practică! Astfel, mușchii se vor adapta treptat la efort și intensitatea antrenamentului, fără disconfort sau febră musculară.

DE CE AR TREBUI SĂ TE ANTRENEZI CU GREUTĂȚI FITNESS?

Mișcarea și exercițiile fizice sunt benefice indiferent de intensitatea lor. Dar dacă îți dorești să îți tonifici corpul și să slăbești, antrenamentele tale au nevoie de o schimbare. Adaugă greutăți fitness și observă cum încep să apară rezultatele. Masa musculară își va mări volumul în timp ce stratul adipos va fi eliminat. Vei observa cum corpul își schimbă forma, vei avea mai multă rezistență la efort, dar și multe alte beneficii. Care sunt acestea?

  • Antrenamentele cu greutăți fitness contribuie la tonifierea și sculptarea armonioasă a întregului corp;
  • Exercițiile cu greutăți fitness ajută la dezvoltarea sistemului osos și întărirea acestuia;
  • Îți îmbunătățești echilibrul și adaugi masă musculară ce contribuie la susținerea corpului;
  • Mușchii devin mai fermi și mai conturați;
  • Previi durerea de spate, problemele articulare și tonifiezi musculatura cu rol de susținere a sistemului osos;
  • Prin exerciții cu greutăți susții arderea caloriilor pe termen lung și amplifici efectele exercițiilor de tip cardio;
  • Poți adapta greutatea setului de gantere și a halterelor în funcție de rezistența corpului tău la efort;
  • Recâștigi încrederea în aspectul fizic.

Care este următorul tău obiectiv? Tinzi spre mușchi tonifiați și un corp frumos sculptat? Alege un set de greutăți fitness pentru următoarea sesiune de antrenament și vei fi uimit de rezultate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.