Ce spun ridurile și aspectul feței despre corpul și sănătatea ta?

0
480

Ridurile, liniile fine și petele de pe față, apar din cauza îmbătrânirii naturale a organismului. Totuși ele sunt și o consecință a stilului de viață, a lipsei somnului de frumusețe. Fiecare rid dezvăluie aspecte interesante despre corp și sănătatea unei persoane. Află în acest articol cât de important este somnul de frumusețe și ce informații utile pot oferi ridurile de pe față.

Navigare rapidă în articol:

  1. Somnul de frumusețe
  2. Cearcănele și pungile de sub ochi
  3. Ridurile orizontale de pe frunte
  4. Ridurile de la sprâncene
  5. Ridurile de la nas și vârful roșu la nas
  6. Ridurile de la ochi, numite „laba gâștei”
  7. Ridurile de la gură
  8. Petele decolorate de pe obraji

1. Somnul de frumusețe

Studii recente au arătat că lipsa somnului de frumusețe poate avea efecte directe negative asupra aspectului fizic și sănătății în general. Când dormi, corpul curăță o parte din toxinele acumulate în corp, iar hormonii de creștere stimulează regenerarea celulelor și a țesuturilor. Hormonii au efect și asupra producției de colagen. Somnul poate ajuta în prevenirea formării liniilor fine și a ridurilor. În mod normal, fiecare persoană ar trebui să doarmă 7-9 ore pe noapte, dar este important ca în aceste ore, somnul să fie odihnitor și de calitate.

Lipsa somnului poate afecta negativ aspectul feței, favorizează apariția ridurilor și a semnelor produse de îmbătrânirea organismului. În timpul somnului, pielea produce colagen, iar acesta este un factor important în prevenirea ridurilor și a îmbătrânirii. Lipsa de somn scade producția normală de colagen.

Alte beneficii ale somnului de frumusețe:

  • Sunt îmbunătățite anumite funcții cognitive: capacitatea de concentrare, atenția, memoria, gândirea.
  • Previne stările de nervi și irascibilitate.
  • Părul va arăta mai frumos dacă sunt respectate orele de somn, pentru că se previne stresul cauzat de insomnie sau lipsa de somn. Specialiștii spun că deficitul de somn poate contribui la căderea părului.
  • În timp ce dormi se îmbunătățește fluxul de sânge în corp, ceea ce face ca pielea să aibă un aspect odihnit, proaspăt.
  • Dacă dormi puțin, scade fluxul de sânge și tenul devine obosit și tern. În plus, crește riscul de anxietate, obezitate și depresie.
  • O noapte nedormită poate avea efect negativ asupra ochilor; aceștia vor fi obosiți și vor avea cearcăne și pungi sub ochi.

Ce sunt ridurile de somn?

Potrivit unui studiu de pe academic.oup.com, există și riduri de somn. Acestea sunt linii care se dezvoltă ca defect la pielea îmbătrânită, datorită compresiei mecanice sau a distorsiunii pielii în timpul somnului. Stresul, forțele de compresie acționează asupra feței, în diferite poziții de somn. De asemenea, ridurile de somn apar și pe fondul schimbărilor datorate înaintării în vârstă, îmbătrânirii celulare și contracției musculare interne.

Cum se dezvoltă ridurile?

Ridurile sunt cute ale pielii, care fac parte din procesul normal al îmbătrânirii pielii. Din păcate, acest proces este continuu, pielea își pierde din elasticitate cu trecerea anilor. Pielea este netedă datorită elastinei și colagenului. Producția de colagen scade odată cu înaintarea în vârstă, iar asta poate favoriza apariția ridurilor. Fără hidratare corespunzătoare, se accentuează îmbătrânirea pielii, aceasta devine foarte ridată, aspră și încrețită.

Ridurile faciale pot face oamenii să fie foarte nemulțumiți de tenul lor. Pentru a combate ridurile, ei apelează la diferite proceduri cosmetice și tratamente faciale. În prezent, există proceduri prin care se pot atenua ridurile.

Care sunt cauzele apariției ridurilor?

Principalele cauze ale ridurilor sunt:

  • Factorii externi – soarele, vântul, frigul pot grăbi deshidratarea pielii și apariția ridurilor superficiale sau adânci
  • Folosirea unor produse cosmetice neadecvate poate favoriza apariția ridurilor
  • Bolile interne, crizele de durere pot produce încruntarea feței și accentuarea ridurilor
  • Diminuarea elastinei din fibrele stratului papilar al pielii
  • Contracția unor mușchi pe fondul unor trăiri și emoții puternice
  • Diminuarea tonusului muscular al pielii
  • Slăbirea bruscă face să se topească stratul de grăsimi din țesutul adipos și astfel pielea este lipsită de acest suport și se poate rida ușor
  • Consumul în exces de cafea, tutun sau băuturi alcoolice poate accentua procesul de îmbătrânire cutanată și ridarea feței.

Există mai multe tipuri de riduri: care sunt formate de soare, de variațiile mari de temperatură, riduri adânci, riduri foarte vizibile la gât, riduri la frunte, în zona sprâncenelor, etc. Cel mai greu de estompat sunt ridurile profunde.

Specialiștii spun că:

  • La 15 ani, apar primele 2-3 riduri pe frunte
  • La vârsta de 20-30 de ani, se observă deja ridurile numite „laba gâștei” de la ochi și ridurile de la tâmple
  • În jurul vârstei de 40 de ani, sunt puțin mai mari ridurile de la ochi, șanțurile nazogeniene, ridurile de la buze și din apropierea urechilor
  • La vârsta de 60 de ani, ochii par mai mici din cauza ridurilor din jurul lor.

2. Cearcănele și pungile de sub ochi

Cearcănele apar datorită somnului insuficient, pierderii nopților. Pungile de sub ochi se pot datora de asemenea lipsei somnului. Ele sunt și un indicator de sănătate. Pungile de sub ochi pot arăta anumite probleme cu circulația sângelui și la rinichi.

Citește și:  Sezonul de nuntă 2019 - Cele mai apreciate tendințe de nuntă 2019

3. Ridurile orizontale de pe frunte

Aceste riduri se pot observa mai ales la oamenii care suferă de stres în fiecare zi. Liniile orizontale de pe frunte se numesc „riduri de griji„.

Ele pot să apară și din cauza altor factori, ca de exemplu consumul prea mare de zahăr. Potrivit medicului dermatolog al lui Kim Kardashian: zahărul slăbește sistemul imunitar, descompune colagenul și este un agent de deshidratare. Zahărul consumat în exces poate accentua aspectul ridat al pielii, mai ales al liniilor orizontale de pe frunte și al cearcănelor întunecate nedorite de sub ochi.

Anumite alimente produc riduri? Da! Există mai multe alimente care pot favoriza apariția ridurilor. Dintre acestea fac parte: zahărul, margarina, carbohidrații, alcoolul, lactatele, carnea roșie. Pentru a preveni apariția prematură a ridurilor, este necesar consumul de alimente sănătoase.

4. Ridurile de la sprâncene

Dacă ridurile apar mai mult lângă sprânceana stângă, poate fi un semn că există probleme de sănătate la splină. Într-un articol prezentat pe alituranaturals.com, se spune că specialiștii în medicina tradițională chineză consideră „fața o hartă care decodifică sufletul, corpul și mintea”. Ținând cont de asta, trebuie să fim atenți la aspectul feței, pentru a afla numite informații:

  • Ridurile profunde de pe frunte au legătură cu sănătatea intestinală precară și sistemul nervos hiperactiv
  • Anumite probleme la rinichi sau la vezica urinară pot accentua acneea și ridurile de la tâmple
  • Dacă organismul este prea încărcat cu toxine, emoții negative și alimente greu digerabile, apar riduri profunde între sprâncene; acestea indică și probleme la ficat
  • Stresul, deshidratarea organismului reprezintă o cauză a problemelor la rinichi, formarea ridurilor la sprâncene, a pungilor și cearcănelor închise sub ochi
  • Problemele de sănătate la colon și stomac pot accentua ridurile de la gură și bărbie
  • Ridurile de la gât au legătură cu problemele glandei tiroide, obezitatea și îmbătrânirea organismului
  • Punctele negre și roșeața de la nas înseamnă congestie cardiacă; furia afectează inima și nivelul de colesterol din sânge.

Ridurile de la sprânceana dreaptă pot arata că organismul este încărcat cu toxine. Dacă acestea sunt mai adânci, pot semnala posibile probleme hepatice.

Ridurile dintre sprâncene pot fi accentuate și de consumul de alcool.

Ridurile de la tâmple au fost asociate cu tensiunea arterială instabilă și consumul prea mare de sare.

5. Ridurile de la nas și vârful roșu la nas

Nasul poate fi roșu de ger, sau de la alcool. De asemenea, el poate deveni roșiatic din cauza unor probleme cu circulația sângelui sau cu inima. Nasul roșu poate indica și probleme cu tensiunea arterială.

6. Ridurile de la ochi, numite „laba gâștei”

Aceste riduri sunt destul de vizibile la persoanele care zâmbesc cu întreaga față, în mod frecvent. Ele apar în colțurile laterale ale ochilor și sunt destul de proeminente. Specialiștii consideră că aceste linii pot indica probleme cu vederea, dar și afecțiuni la stomac, rinichi, ficat.

7. Ridurile de la gură

Aceste riduri au fost asociate cu problemele de colon. Prin urmare, dacă ai riduri la colțurile gurii, este bine să faci un control medical la colon, pentru a verifica dacă nu suferi de afecțiuni în această zonă a corpului.

Petele albe pe bărbie pot semnala intoleranța la lactoză. Aceasta produce inflamații în organism și pungi accentuate sub ochi.

Pe față, apar riduri în apropierea gurii și de la râs. Oamenii care râd mult au riduri de expresie, datorită mișcărilor repetitive provocate de râs. Dacă aceste riduri sunt foarte adânci, pot indica și anumite probleme de sănătate la pancreas.

Dacă pe buza superioară apar linii decolorate, este posibil să fie din cauza fumatului sau a expunerii frecvente la soare. Aceste linii se pot datora și mișcărilor repetitive care se fac în timp ce se bea un lichid (ex. suc, apă) cu paiul. Ridurile la buză sunt asociate cu slăbirea splinei.

Ridurile de sub buza inferioară apar din cauza acumulării de tensiuni și energie negativă.

Petele albe pe buze arată o circulație slabă și probleme la colon.

8. Petele decolorate de pe obraji

Dacă pe obraji se formează pete decolorate, este posibil să fie din cauza unor probleme pulmonare sau cu respirația.

Alcoolul consumat în mod frecvent, nu este bun pentru frumusețea pielii. Alcoolul deshidratează, accentuează ridurile și produce dilatarea pielii, de asta obrajii par mai roșii.

Anumite reacții inflamatorii, produse de consumul de gluten, se văd și în aspectul feței. Persoanele care reacționează la gluten pot avea coșuri în jurul bărbiei, au pielea umflată și înroșită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.