Fumatul are un impact major asupra fumuseții – Un fumător va avea de 10 ori mai multe riduri decât un nefumator

0
386
Fumatul are un impact major asupra fumuseții - Un fumător va avea de 10 ori mai multe riduri decât un nefumator

Fumatul ne face urâți, ne îmbătrânește pielea? Ei bine, da! Fumatul ne afectează aspectul pielii, ne provoacă riduri și afecțiuni ale pielii care sunt ireversibile sau greu de tratat. Un fumător va avea de 10 ori mai multe riduri decât un nefumator.

Persoanele care fumează au riduri accentuate în colțul extern al ochilor deoarece pielea lor este mai uscată și au obiceiul să strângă ochii în scopul de a-i proteja de fumul de țigară. Această mișcare repetată frecvent provoacă riduri mai ales în situația în care fumul de țigară a afectat colagenul și elastina – principalele componente ale structurii pielii. La fumători apar și riduri de expresie și pe buza superioară datorate tragerii fumului din țigară. Ei folosesc anumite grupe musculare pentru a fuma și astfel ridurile de la gură sunt mai repede formate.

Fumatul ne schimbă aspectul corpului și la interior dar și la exterior. Efectele sale sunt grave asupra organismului dacă ținem cont în primul rând de faptul că reprezintă un factor de risc de a dezvolta cancer pulmonar, accident vascular cerebral și infarct miocardic.

Consecințele fumatului asupra tenului sunt grave. O persoană care fumează are fața palidă, gri, nesănătoasă, iar pielea este uscată și deshidratată. În plus pielea este sărac vascularizată și devine sensibilă la infecții. Acesta este motivul pentru care fumătorii au mai multe riduri și pot suferi de probleme cutanate, de eczeme, acnee, lupus eritematos, psoriazis, hidradenită și altele.

Potrivit cercetătorilor aspectul fumătorilor este mai îmbătrânit, ei arată în general mai în vârstă decât nefumătorii din cauza acestui viciu care le afectează pielea. Fumătorii tind să aibă mai multe riduri, de 10 ori mai multe decât cei nefumători din cauza faptului că pezintă semne clare de îmbătrânire facială. Dacă duc și un stil de viață dezordonat, beau alcool, nu dorm suficient, nu fac sport și suferă din cauza stresului, șansele ca să arate obosiți și îmbătrâniți sunt și mai mari.

fumatul

Pentru a preveni toate aceste inconveniențe ei trebuie în primul rând să renunțe la fumat și să țină cont de consecințele grave ale acestui viciu asupra sănătății. Degeaba folosesc tot felul de tratamente cosmetice pentru prevenirea ridurilor dacă fumează. Țigările sunt nocive pentru organism, sunt toxice pentru piele, accelerează descompunerea fibrelor de colagen și distrug proteinele din piele, astfel scade elasticitatea tegumentului, iar tenul devine uscat și deshidratat.

Citește și:  Nutrienți eficienți pentru tratamentul seboreei – tratament fără medicamente

Fumatul accelerează formarea ridurilor dar schimbă și culoarea pielii. Aceasta are o nuanță gri sau gălbuie, iar în plus este afectată și circulația sângelui din piele și astfel tenul va avea un aspect aspru și greoi. Problemele de piele pe care le au fumătorii le pot avea și persoanele care nu fumează dar stau în spații închise unde se fumează. Expunerea la nicotină are efect rău asupra pielii deoarece aceasta distruge colagenul și astfel scade elasticitatea tegumentară. Treptat, pielea se deshidratează, pe frunte apar riduri evidente, la fel și în jurul gurii și al ochilor.

Colagenul este foarte important pentru piele deoarece o menține în stare bună, îi oferă rezistență și elasticitate. Principalele sale funcții sunt de protecție împotriva deteriorării mecanice a țesutului, de regenerare celulară, de creștere a elasticității țesuturilor cu fibrele de elastină, de stimulare a formării membranelor celulare, de inhibare a dezvoltării melanomului sau a tumorilor pielii. Distrugerea colagenului este posibilă prin fumat și astfel și structura pielii este afectată.

Fumătorii ajung să aibă o piele ridată datorită fibrelor de colagen care sunt afectate de nicotină. Această substanță face ca fibrele de colagen să devină rigide, fragile, să se poată fragmenta și astfel pielea își pierde din elasticitate, din capacitatea de a reține apa, devine uscată, palidă, cu pete și formează riduri.

Persoanele care doresc să aibă mai puține riduri trebuie să renunțe la fumat. Nicotina afectează circulația sanguină, îngustează vasele de sânge mici, reduce fluxul de sânge în țesuturile pielii și astfel sunt distruse proteinele prin acumularea radicalilor liberi și se produce procesul de îmbătrânire prematură a organismului. De asemenea trebuie mare atenție la expunerea la radiațiile ultraviolete deoarece și acestea usucă pielea și provoacă riduri.

Foarte importantă este hidratarea pielii și folosirea cremelor de protecție solară. Trebuie renunțat și la alcool deoarece acesta contribuie la deshidratarea corpului și dacă mai intervine și stresul efectele se vor vedea asupra chipului, pielea va avea un aspect nesănătos, ofilit, îmbătrânit. Bolile de piele, congenitale sau bolile imune ale țesutului conjunctiv trebuie tratate la timp pentru că pot avea consecințe asupra tenului și astfel aspectul acestuia poate fi neplăcut chiar după vindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.