10 Infuzii din plante pentru prevenirea ridurilor

0
1617
10 Infuzii din plante pentru prevenirea ridurilor

Tenul are nevoie de îngrijire pentru a fi proaspăt, fin și luminos. Cu ajutorul unor infuzii din plante medicinale poți da fermitate tenului și poți preveni formarea ridurilor. Primele semne de riduri apar la ochi și poartă numele de laba gâștei.

Îmbătrânirea organismului este cauza principală a apariției ridurilor deoarece, odată cu trecerea anilor pielea feței devine mai uscată și mai subțire. Stresul, expunerea la radiațiile ultraviolete puternice și la poluare, alimentația nesănătoasă și fumatul sunt alte cauze ale apariției ridurilor.

Expunerea la soare la ore nepotrivite când radiațiile sunt puternice poate afecta pielea, o usucă, apar radicalii liberi care deteriorează celulele pielii. Radiațiile ultraviolete UVA sunt cele care contribuie la apariția ridurilor, mai ales în sezonul cald, când sunt foarte puternice.

Infuzii din plante care ajută în prevenirea ridurilor:

Infuzia de isop îmbunătățește aspectul tenului, reduce ridurile, lasă pielea netedă, curată și catifelată. Această plantă reduce roșeața și iritațiile de pe piele. Infuzia din isop poate ajuta și în tratamentul conjunctivitei ochilor.

Infuzia de podbal are proprietăți antiinflamatoare, dezinfectante și astringente. Poate conferi fermitate tenului, reduce inflamațiile și ridurile superficiale. Se aplică comprese cu infuzie de podbal pe pielea feței.

Infuzia de rozmarin, podbal și flori de tei ajută la îmbunătățirea aspectului tenului și alungă oboseala. Rozmarinul are efect antibacterian, astringent,tonifiant, stimulează circulația sângelui, iar teiul calmează, reduce inflamațiile, roșeața, ridurile de pe piele.

Infuzia de păpădie are efect benefic asupra pielii și a tenului. Poate fi eficientă în reducerea ridurilor, pistruilor și a petelor de pe față, hidratează și calmează pielea. Se adaugă o linguriță de păpădie la jumătate de cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat 8 minute, se strecoară, se răcește și se aplică pe față cu ajutorul unei dischete demachiante.

Infuzia de mărar este benefică pentru ochi, poate ajuta în reducerea ridurilor, inflamațiilor și roșeții. De asemenea poate fi un bun remediu contra unor mici leziuni ale pielii sensibile din jurul ochilor, are efect calmant pentru mâncărimi și ameliorează simptomele produse de înțepăturile de țânțari. Se aplică comprese din tifon steril umezit cu infuzie de mărar pe ochi și pe pielea feței.

Citește și:  Implanturi spinale, o posibila solutie pentru paralizie. Prin implant cerebral o maimuta o controleaza pe alta

Infuzia de pătrunjel este un preparat tonic pentru ten, calmează și îmbunătățește aspectul pielii. Combate infecțiile fungice, are efect benefic asupra țesuturilor cutanate, lasă pielea netedă și catifelată. Infuzia se prepară dintr-o lingură de pătrunjel proaspăt adăugat la o cană de apă clocotită, se înfuzează 2-3 minute, se strecoară, se lasă să se răcească și se folosește pentru uz extern, pentru ten.

Infuzia de hasmațuchi are efect tonifiant și calmant pentru ten, reduce aspectul neplăcut al ridurilor și previne formarea acestora.

Infuzia din tătăneasă ajută la hidratarea și hrănirea pielii uscate și la prevenirea ridurilor. Se folosește doar pentru uz extern.

Infuzia de lavandă este benefică pentru orice tip de ten. Are acțiune calmantă, relaxantă, hidratează pielea, reduce inflamațiile, coșurile, punctele negre, ameliorează aspectul de ten gras și combate ridurile superficiale. Lavanda îmbunătățește circulația sângelui, ajută la detoxifierea pielii, are efect vindecător, antiseptic și antialergic.

Infuzia de mușețel poate ajuta la hrănirea și dezinfectarea pielii. Această infuzie ajută în tratamentul acneei, în reducerea și prevenirea ridurilor, combaterea punctelor negre, a petelor și a coșurilor de pe față. Mușețelul se poate combina cu rostopasca pentru a obține o infuzie și mai eficientă pentru ten, pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Se adaugă o lingură de rostopască și două linguri de flori de mușețel la un litru de apă clocotită, se infuzează 8-10 minute, se strecoară, se lasă să se răcească și apoi se poate folosi pentru pielea feței, pentru uz extern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.