Ce suport alegem pentru tocat alimentele, fund de lemn sau de plastic?

0
632
Ce suport alegem pentru tocat alimentele, fund de lemn sau de plastic

Cercetătorii au realizat un experiment în legătură cu modul cum se comportă bacteriile pe fundul de lemn comparativ cu cel de plastic. Acesta a avut rolul de a vedea care dintre suporturi este mai indicat de a fi utilizat în bucătărie, spre a elimina sau reduce cât mai mult dezvoltarea bacteriilor care sunt factori cauzatori de toxiinfecții alimentare. Este vorba despre bacterii și organisme de tipul: listeria, salmonella, E. colli și altele.

Ce alegem, fund de lemn sau de plastic?

Răspunsul l-au dat cercetătorii pe baza rezultatelor experimentului lor. Astfel, ei au studiat modul cum s-au comportat astfel de bacterii cauzatoare de toxiinfecții alimentare pe un fund de lemn și unul de plastic. Au contaminat ambele suporturi pentru tăiere și apoi au verificat după câteva ore ce s-a întâmplat cu acestea. Rezultatele au fost clare: bacteriile de pe fundul de lemn au fost distruse prin acțiunea lemnului uscat, iar cele de pe fundul de plastic s-au înmultit.

În prezent oamenii cumpără astfel de suporturi pentru tăiat alimentele din supermarket-uri, fară a ține cont din ce material sunt realizate. Pentru ei contează estetica și astfel aleg un fund de plastic în locul unui fund de lemn, mai ales dacă și prețul este mai accesibil. Unii oameni consideră că un fund de lemn este mai puțin practic și de aceea sunt adepții unui astfel de suport din plastic, mai confortabil.

Citește și:  Dieta saraca in carbohidrati - Dieta Atkins

Când spunem aceasta, ne referim la faptul că un fund de lemn nu poate fi pus în mașina de spălat vase, nu poate fi lăsat prea mult în apă. Mai mult decât atât, un fund de plastic se spală mai ușor și  se usucă mai repede. Spre deosebire de acesta, fundul de lemn trebuie spălat și apoi lăsat să se usuce singur la aer, iar acest proces durează mai mult.

Modul de curățare a unui fund de plastic este mai ușor decât la unul de lemn, mai ales dacă se taie alimente care au grăsimi sau ulei. Important este să se utilizeze un detergent de vase care să elimine grasimile de pe fund, dar mai ales să decontamineze suprafața acestuia. Când apar zgârieturi pe suprafața fundului de plastic, există posibilitatea ca germenii să aibă locuri prielnice unde să se ascundă și apoi să se dezvolte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.