Ceai de păducel – Cel mai bun remediu cardiovascular, natural, iarna

0
2

Iarna este cel mai bun moment să bei ceai de păducel. Acesta este cel mai bun remediu cardiovascular, are efect astringent, antioxidant, ajută la revitalizarea vaselor de sânge. Ceaiul de păducel face vasele de sânge mai elastice, fluidizează sângele și este un remediu pentru aproape orice problemă cardiovasculară (ex. aritmie, tensiune arterială crescută, angină pectorală, palpitații, durere în piept, colesterol).

Toate părțile păducelului conțin compuși cu proprietăți medicinale.

Mai multe studii ale cercetătorilor arată că fructele de păducel au beneficii pentru sănătate, în ceea ce privește ameliorarea simptomelor în caz de boli de inimă, diabet și cancer. Polifenolii din fructele de păducel au potențiale proprietăți anticancerigene.

Vremea rece provoacă constrângerea vaselor de sânge ceea ce afectează pielea, vasele sanguine și poate crește și riscul de răceală și sensibilitate la virusuri. Iarna este un anotimp dificil pentru oamenii sensibili cu inima, care au hipertensiune arterială sau alte boli de inimă.

Tensiunea arterială și stresul

Tensiunea arterială crește iarna din cauza stresului, a efortului și a expunerii la temperaturi scăzute.

Stresul este mereu prezent în viața oamenilor, apare din cauza nervozității, descurajării, stărilor de incertitudine, știrilor negative, etc. La stresul mental se adaugă și stresul din cauza frigului. Oamenii de știință au spus despre stres că produce creșterea eliberării de hormoni ce măresc tonusul vascular, accelerează contracțiile inimii, cresc debitul cardiac și tensiunea arterială.

Simptomele ce apar sunt clare: dureri de cap, mușchi încordați, postură aplecată, indigestie, amețeli, epuizare, oboseală accentuată, bătăi rapide ale inimii. Stresul afectează oamenii și din punct de vedere emoțioanal, astfel apar stări de furie, gânduri negative, nervozitate, apatie, melancolie, iritabilitate, sentimente de nepuțiință, tendința de a plânge, etc.

Ceaiul de păducel relaxează și reduce stresul

Ceaiul de păducel ajută în combaterea stresului, este relaxant, reduce stările de anxietate, teamă, neliniște și tulburările de somn. Acest ceai calmează durerile de cap, palpitațiile, stările de greață, tensiunea și nervozitatea.

Ceaiul de păducel poate fi consumat zilnic pentru proprietățile sale relaxante, de prevenire a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. El este un bun remediu digestiv, reduce grăsimile și ajută la scăderea coellesterolului din sânge.

Cum ajută ceaiul de păducel inima?

Fructele de păducel au substanțe flavonoide și alți compuși cu efect antioxidant puternic, care ajută în gestionarea unor afecțiuni și boli asociate cu inima. Păducelul are antioxidanți, acizi grași polinesaturați, flavonoide și procianidine cu multe efecte terapeutice.

Citește și:  De ce mulți oameni se simt constant obosiți? Care sunt cauzele?

Acest ceai are acțiune benefică în caz de probleme cardiace. El este indicat în probleme ale aparatului cardiovascular, cum ar fi: hipertensiunea arterială, angina pectorală, insuficiența cardiacă, ateroscleroza.

Principalele beneficii ale ceaiului de păducel:

  • Echilibrează funcțiile inimii la efort, reduce tensiunea arterială
  • Are proprietăți antiinflamatorii, antispastice, calmante și antioxidante
  • Protejează vasele de sânge de deteriorare
  • Normalizează și reglează activitatea cardiacă
  • Previne îngustarea arterelor, fluidizează sângele
  • Reduce nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge
  • Ajută în tratarea aterosclerozei și a hipertensiunii arteriale
  • Previne apariția trombozelor, a cheagurilor de sânge
  • Combate insomnia, anxietatea, nervozitatea, stresul.

Ceaiul de păducel – mod de realizare

Se folosește o lingură de fructe de păducel uscate. Acestea se pun la înmuiat în 500 ml apă, peste noapte. Dimineață se pune apa cu boabele de păducel la fiert. Când dă un clocot se dă deoparte, apoi se lasă la infuzat timp de 15-20 minute. În acest ceai se poate adăuga și o linguriță de petale de trandafir și un sfert de baton de scorțișoară. Dacă se folosesc și aceste ingrediente se mai infuzează 10 minute, apoi se strecoară și se bea.

Trandafirul are efect sedativ, relaxant, antiinflamator. Scorțișoara este apreciată în medicina populară pentru proprietățiile ei de încălzire a organismului, antiinflamatoare și de scăderea a nivelului de trigliceride și colesterol rău (LDL) din sânge.

Extractul de păducel

Extractul de fructe de păducel are o multitudine de efecte benefice asupra organismului:

  • Reduce colesterolul, crește secreția bilei, are activitate antioxidantă
  • Ameliorează fibrilația arterială, tahicardia
  • Crește funcția glandei tiroide
  • Normalizează ritmul cardiac
  • Îmbunătățește metabolismul și circulația sângelui spre creier
  • Scade nivelul de colesterol rău din sânge și de trigliceride
  • Reduce nervozitatea, excitabilitatea sistemului nervos central.

Extractul de păducel se poate cumpăra de la plafar. El ajută și în tratarea stărilor de nervi care apar la menopauză. Acest produs natural este recomandat în caz de infarct miocardic, tulburări de ritm cardiac, hipertensiune arterială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.