Este foarte important sa stii care sunt cele mai bune alimente de sezon care te ajuta sa slabesti. Pentru a avea o silueta frumoasa si un corp armonios trebuie sa alegi o dieta bazata pe produse naturale care sa te ajute la mentinerea sanatatii corpului, dar si la pierderea kilogramelor in plus. Pentru a reduce excesul de greutate nu este un secret foarte mare, trebuie doar sa renunti la un numar de calorii, sa urmezi un program de masa si o dieta sanatoasa bazata pe alimente naturale.
Cele mai bune alimente de sezon care pot fi consumate iarna:
- Mierea de albine are un continut natural de zahar ceea ce il face un indulcitor natural. Consumul de miere ajuta la prevenirea oboselii, la intarirea sistemului imunitar datorita continutului de antioxidanti, la cresterea nivelului de energie in organsim, la prevenirea unor boli respiratorii prin proprietatile antimicrobiene si de distrugere a agentilor patogeni.
- Ouale contin aminoacizi esentiali, vitamina B12, iod, seleniu ce sunt bune in organism si fac parte dintr-o dieta sanatoasa. Ouale asigura nivelul de nutrienti care au rolul de a mentine greutatea ideala a corpului si stabilizarea nivelului de zahar din sange.
- Semintele de floarea-soarelui ofera corpului magneziu si vitamina E si scad pofta de mancare. Vitamina E are rol in combaterea radicalilor liberi, in prevenirea imbatranirii premature a organismului.
- Ciocolata neagra consumata in cantitate mica asigura nivelul minim de calorii si zaharuri, ne scade apetitul si ne scapa de cateva kilograme in plus.
- Ceapa este cel mai bun produs pentru pierderea in greutatea. Se consuma cu varza, spanac, broccoli si fasole.
- Rozmarinul este o planta aromatica bogata in substante antioxidante si ajuta in lupta impotriva microbilor. Rozmarinul ajuta la reducerea numarului de calorii, dar este si o mirodenie care da preparatelor culinare un gust unic. Cu cat o mirodenie este mai puternica, cu atat apare tendinta de a manca mai putin.
- Usturoiul ajuta in protejarea sistemului imunitar al organismului, ajuta in timpul iernii la combaterea unor infectii respiratorii. Principala proprietate a usturoiului este ca poate sa atenueze efectele negative pe care le au pentru organism unele alimente bogate in grasimi.
- Ardeiul rosu iute ajuta la scaderea in greutate, are un continut mic de calorii si un amestec de elemente nutritive necesare corpului.
- Tonul este important pentru organsim pentru ca are multe proteine si acizi grasi omega-3.
- Ficatul este un aliment sanatos ce poate fi consumat atat iarna, cat si in alte anotimpuri. Ficatul reprezinta un amestec de proteine, minerale, fier si vitamine. Are mai multe calorii si grasimi decat alte carnuri si o mai mare cantitate de proteine.
- Varza este cel mai sanatos aliment din timpul iernii. Contine putine calorii, o cantitate mare de fibre, vitamina A, C si K.
- Fulgii de ovaz au un continut mare de fibre, ajuta la reducerea colesterolului, la stabilizarea zaharului in sange si crearea senzatiei de satietate.
- Lamaia este bogata in vitamina C. Coaja de lamaie nu trebuie aruncata, ea contine un compus numit limonen care ajuta in prevenirea tumorilor canceroase. De asemenea, are un rol important in detoxifierea organismului, mai ales a ficatului.