Ciocolata neagră, o sursă de energie recomandată înainte de antrenament

0
1062
Ciocolata neagră, o sursă de energie recomandată înainte de antrenament

Ciocolata neagră poate fi o gustare delicioasă înainte de orice antrenament. Poți alege fructele deoarece acestea au fibre alimentare și fructoză și oferă energie, sau poți bea shake-ul de proteine recomandat înainte de realizarea exercițiilor. Ciocolata neagră se poate adăuga în acest shake pre-antrenament și efectul ei energizant se va simți imediat, cu siguranță nu vei regreta.

Alege întotdeauna ciocolata neagră de calitate înaltă. Trebuie să conțină cel puțin 60% cacao deoarece cu cât procentul de cacao este mai mare cu atât este mai eficientă, mai ales că are un conținut mai redus de zahăr. Un pic de zahăr îți va da energie, fructoza din fructe este un carbohidrat rapid, recomandat înainte de a face sport.

Potrivit studiilor realizate de specialiștii în domeniul nutriției ciocolata neagră este indicat să fie consumată înainte de antrenament. Ea menține nivelul de glucoză din sânge, oferă astfel mai multă energie, lucru important înainte de orice antrenament. În plus ridică nivelul de insulină ceea ce ajută la creșterea mai rapidă a masei musculare însă pe de altă parte poate limita arderea grăsimilor în timpul realizării exercițiilor. Se poate folosi ciocolata neagră cu 70% cacao sau pudra de cacao care se adaugă în shake-ul special să fie servit înainte de antrenament.

ciocolata neagra

Asigură-te că ciocolata neagră este de calitate înaltă, că are puțin zahăr deoarece această ,,otravă albă” nu face decât să introducă glucide ,,rele” în organism. Zahărul devine nociv mai ales dacă se consumă în exces, el este rafinat și trecut prin multe tratamente chimice până să ajungă în starea finală, comercializată. Zahărul trece foarte ușor în sânge prin intestinul subțire și creează pentru un timp scurt senzația că oboseala a trecut. Aceasta însă revine înapoi și este resimțită mai intens de câteva ori comparativ cum senzația de oboseală de dinainte de aportul de zahăr.

Citește și:  Exercitii pentru flexibilitate

Astfel se explică stările de somnolență, de oboseală și de lipsă de energie care apar mai târziu. Consumul excesiv de zahăr poate afecta sistemul nervos, organele (mai ales ficatul și pancreasul), îmbolnăvește organismul, poate provoca diabet, carii dentare, obezitate, celulită, dezechilibre de asimilare a calciului în oase. Prin consumul de cacao îți scazi nivelul de colesterol din sânge.

Pudra de cacao are efect benefic asupra creierului, reduce presiunea sângelui, scade riscul de boli interne, de diabet, este bună pentru siluetă, pentru minte și corp. Ciocolata neagră cu un conținut semnificativ de cacao și foarte puțin zahăr este benefică pentru sănătate deoarece are antioxidanți și substanțe flavonoide, scade tensiunea arterială, are efect benefic supra inimii, asupra circulației sangvine, poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Cacao caldă este indicat să se consume cu moderație pentru a putea beneficia de proprietățile sale excelente pentru organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.