Citrulina stimulează sistemul imunitar al organismului

0
404
Citrulina stimulează sistemul imunitar al organismului

Ce este citrulina? Dacă nu știți despre acest aminoacid vă amintim despre ornitină care este hormonul creșterii. Din acest hormon – ornitină – care are și rolul de metabolizare a excesului de greutate corporală se produce citrulina, la care ne referim în acest articol.

Citrulina este un aminoacid foarte important pentru organism și este suficient să vă spunem că are capacitatea de a stimula sistemul imunitar pentru a vă face să înțelegeți de ce este necesară prezența lui în corp. El se găsește în principal în ficat și contribuie la creșterea nivelului de energie în organism.

În ficat din cauza alimentației bogate în proteine se acumulează o cantitate mare de amoniac, care este toxică pentru organism și de aceea trebuie eliminată mai ales prin acidul uric. Citrulina din ficat are efect de detoxifiere în prezența amoniacului și astfel se asigură protecția celulelor vii pe care le poate afecta negativ amoniacul.

Citrulina este metabolizată sub forma de L-arginină care are rol de stopare a dezvoltării tumorilor în corp și de consolidare a sistemului imunitar al organismului.

Citește și:  Afla ce riscuri iti asumi daca consumi bere si vezi in ce conditii este berea benefica pentru sanatate

Citrulina se găsește în pepene verde (mai ales în coaja acestuia), fasole, lapte, ouă, pește, soia, carne, usturoi, ceapă, alune și ajută la protejarea ficatului. Acest aminoacid scade nivelul de amoniac din ficat, metabolizează ca L-arginina, este un aminoacid la fel de important ca arginina și mai ales în ceea ce privește procesele metabolice.

Ajută la creșterea rezistenței vaselor de sânge, crește fluxul sanguin în organele și sistemele organismului, grăbește vindecarea, susține sistemul imunitar, este un aminoacid util în prevenirea și tratamentul unor boli grave cum sunt: diabetul, sindromul de oboseală cronică și boala Alzheimer.

Carența de citrulină în organism produce stări de oboseală, lipsă de energie, slăbiciune musculară. Acoperirea acestui deficit contribuie la creșterea energiei în corp, la eliminarea toxinelor din organism și consolidarea sistemului imunitar.

Citrulina ajută oamenii să combată starea de oboseală, de aceea suplimentele de acest aminoacid sunt recomandate persoanelor ce fac sport sau care au activități fizice intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.