Purificarea sângelui prin remedii populare este importantă pentru menținerea sănătății

0
222
Săngele este format din plasmă și celule, reprezintă cel mai important fluid al corpului uman

Sângele îndeplinește roluri vitale în organism și este format din plasmă, globule roșii, globule albe și trombocite. Un prim rol al sângelui este acela că poartă nutrienții la celule. Îndeplinește și rolul de a elimina impuritățile și de a transporta hormonii produși de glandele endocrine în diferite părți ale organismului. Leucocitele sau globulele albe au capacitatea de a distruge bacteriile și microorganismele din organism care pot provoca multe afecțiuni și boli. Trombocitele au rol important în procesul de coagulare a sângelui, iar globulele roșii transportă oxigenul la nivel celular. Acestea sunt doar câteva funcții importante ale sângelui, care trebuie să se realizeze normal deoarece, în caz contrar, pot apărea probleme de sănătate.

Săngele este format din plasmă și celule, reprezintă cel mai important fluid al corpului uman

Funcțiile sângelui pot fi împiedicate să se desfășoare normal de către anumite substanțe chimice ce pot ajunge în compoziția lui. Dintre acestea fac parte: monoxidul de carbon, plumbul, alte metale toxice sau diferite substanțe care ajung în organism prin apă, alimente sau aer, dar și prin piele, prin intermediul suprafețelor cu care venim în contact. Deficiența de nutrienți este de asemenea un factor care poate juca un rol semnificativ în apariția bolilor de sânge. Pentru eliminarea substanțelor ,,neprietenoase˝ din sânge dar și pentru a acoperi deficitul de nutrienți necesari compoziției normale a sângelui se recomandă anumite metode de purificare a sângelui.

Una din cele mai folosite metode de purificare a sângelui este postul. Cei care doresc să aleagă un program special de post (de minim 3 zile) este bine să consulte în prealabil un medic mai ales dacă urmează și un tratament cu medicamente pentru vindecarea unor boli. De asemenea, un astfel de regim de post nu se ține în perioada când faceți mult sport sau vă mișcați foarte mult, deoarece postul presupune o conservare a energie, ceea ce nu se întâmplă când sunteți implicați în activități sportive sau sunteți foarte activi la muncă.

Alimente pentru puridicarea sângelui, Foto: boldsky.com
Alimente pentru puridicarea sângelui, Foto: boldsky.com

Cu 7 zile înainte de abordarea unui program de post este indicată o dietă alcătuită din legume crude și sucuri naturale proaspete din legume sau fructe.

În timpul postului se bea foarte multă apă plată, pentru eliminarea toxinelor din organism. Zilnic trebuie să se consume cel puțin 1,5 litri de apă plată, ceaiuri, sucuri din plante medicinale. Cele mai recomandate plante sunt: păpădia, rădăcina de brusture, rădăcina de salcâm, armurariul, rădăcina de lemn dulce, deoarece acestea au efect de detoxifiere a organismului și a sângelui. De asemenea, se bea suc din zeamă de lămâie, suc din sfeclă roșie, suc din grâu verde și orz. Sucul din sfeclă roșie este foarte bun pentru prevenirea cancerului și a altor boli grave, scade efectul radiațiilor asupra corpului, reglează tensiunea arterială, îmbunătățește digestia, tratează anemia, elimină toxinele din colon, curăță limfa, are efect benefic asupra sistemului nervos, are o cantitate semnificativă de fier, cupru, zinc, mangan, celuloză, iod și vitamine. Ceaiul din sfeclă roșie ajută și el la creșterea imunității organismului, la stimularea funcției ficatului, curățarea acestui organ de toxine, dar și a altor organe importante în organism cum sunt: vezica biliară, rinichii, intestinele. Consumul de sare trebuie redus cât mai mult, dar nu este bine să fie eliminat complet deoarece poate da stări de amețeală. Trebuie să se renunțe la produse rafinate, la faină albă și zahăr, acestea sunt și greu digerabile.

Citește și:  Efectele miraculoase pentru organism ale salatei din frunze de papadie

Ceaiul verde se recomandă pentru purificarea sângelui deoarece este un puternic antioxidant și combate radicalii liberi. Se bea cel mult 2-3 căni de ceai verde pe zi. Pentru curățarea glandelor limfatice trebuie să se bea ceai de echinacea.

Pentru purificarea sângelui pot fi utilizate plante cu efect detoxifiant și anume: brusturele, salcâmul, păpădia, salvia, păducelul, ginsengul. Ginkgo biloba este un antioxidant puternic, foarte bun pentru îmbunătățirea circulației sângelui.

Pentru detoxifierea ficatului și a sistemului endocrin este indicată ridichea neagră, armurariul și agrișele. Pentru refacerea echilibrului acid/alcalin din sânge este bun mușețelul, păpădia, și limba-mielului.

Foarte bune pentru refacerea celulelor roșii sunt tabletele de clorofilă, sucul proaspăt din iarbă de grâu sau clorofila lichidă. De asemenea suplimentul nutritiv Ultimate Cleanse ajută la detoxifierea sângelui și a organismului dar și a canalelelor de eliminare a toxinelor. Salata verde are proprietăți digestivo-stimulatoare, calmante, de detoxifiere a organismului, de reducere a colesterolului din sânge și a glicemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.