Culturismul pentru femei, un sport care corecteaza formele corpului

0
1269
Culturismul pentru femei, un sport care corecteaza formele corpului

Culturismul nu este o activitate exclusiv pentru barbati. Inca din anii ’70 se vorbeste despre culturismul pentru femei si se practica acest sport avand in vadere ca scopul sau este in principal imbunatatirea estetica a corpului. Prin culturism orice femeie isi poate modela atat muschii corpului cat si intreaga silueta. Ea devine mai slaba, mai sexy si mai puternica.

In prezent acest sport castiga tot mai mult teren din punct de vedere al popularitatii. Femeile isi doresc sa urmeze antrenamente specifice acestui sport in dorinta de a scapa de excesul de greutate, de celulita, de a dobandi forme armonioase si apetisante, iar corpul lor sa aiba un aspect arhitectural, placut.

Dupa cum se stie exercitiile aerobice sunt excelente pentru a obtine tonusul muscular si desigur de a scapa de kilogramele in plus, si in acest sens ne referim la alergare pe banda, bicicleta aerobica, si altele. Totusi cand vine vorba de muschi, astfel de exercitii sunt in imposibilitatea de a da volum. Pentru a oferi corpului proportii arhitecturale armonioase si a cladi frumos muschii fara a exagera este nevoie de haltere, gantere, echipamente cu greutati si simple greutati folosite in culturismul pentru femei. Totul depine de fiecare femeie in parte, daca alege sa faca acest sport sau nu.

Daca obiectivul ei este sa aiba un corp frumos, fara celulita si cu stomacul perfect, trebuie sa aleaga antrenamentele de la salile de culturism si sa faca macar 2 sedinte pe saptamana. Aici nu este vorba de a dobandi un corp asemanator sportivelor care merg la Olimpiada, ci doar de a petrece 1-2 ore, la cateva zile, in sala de sport si astfel rezultatele vor fi extraordinare. Corpul va deveni suplu, zvelt, talia subtire, stomacul fara colacei, fesele ferme, toti muschii corpului frumos dezvoltati, pielea intinsa, intinerita, fara pic de grasime si celulita.

Desi se stie ca hormonii steroizi au rolul de a stimula cresterea masei musculare este indicat sa nu se apeleze la ei deoarece au si dezavantajul de a provoca anumite modificari in organismul femeilor. Ca sa convingem de la inceput doamnele sa nu apeleze la astfel de hormoni sexuali masculini trebuie sa spunem ca in primul rand provoaca cresterea parului pe fata si pe corp.

Testosteronul este chiar periculos pentru femei. Simptomele care apar si consecintele administrarii de hormoni steroizi sunt: transpiratia se intensifica si devine urat mirositoare, se ingroasa vocea, apar stari de nervi, agresivitate si iritabilitate fara motiv, activitatea intestinala incetineste, apar stari de balonare, constipatie, pielea poate suferi de acnee. In concluzie, femeile trebuie sa faca antrenamentele acestui sport, insa fara administrarea de hormoni steroizi pentru cresterea muschilor.

culturism la femei

Cateva aspecte privind antrenamentele in culturismul pentru femei

  • La inceput este necesar sa fie urmate sfaturile unui instructor spre a nu suprasolicita organismul.
  • In primele sedinte se fac exercitii mai usoare, nu se trece direct la greutati mari.
  • Foarte important este si echipamentul de culturism, acesta este necesar sa fie folosit de fiecare data.
  • Doamnele care au deja experienta in acest sport si au dobandit un corp frumos, cu linii armonioase, spun ca este suficient sa vii cate o ora la sala de antrenament, de 2-3 ori pe saptamana. Instructorii sunt de aceeasi parere.
  • Mai mult decat atat, ei recomanda ca antrenamentul de inceput, cu greutati mici sa se faca timp de 6 luni, abia apoi este bine sa se foloseasca greutati din ce in ce mai mari.
  • Nu este bine ca intr-o sedinta sa fie antrenati doar o singura grupa de muschi. Ideal este sa se lucreze cu mai multe grupe musculare.
  • Exista diverse exercitii pentru piept, brate, picioare, spate, fese care daca se executa corect vor da rezultate bune dupa o perioada de timp.
  • Este necesar ca antrenamentele sa fie continuate, sa se mearga regulat la sala de sport, in fiecare saptamana.
  • Niciodata nu trebuie sa se exagereze, sa se repete exercitiile un timp indelungat pana la epuizare, cel mai bine este ca intensitatea lor sa fie moderata.
  • Prin antrenamente se dezvolta frumos musculatura corpului, dar este consolidat si tesutul osos. Astfel se reduce riscul de a suferi de osteoporoza – boala care afecteaza 50% dintre femei (dupa cum spun statisticile).
  • Scopul acestor antrenamente este functional, prin ele se pregateste corpul sa reziste cerintelor zilnice ale vietii, sa consolideze muschii care sunt utilizati zi de zi. De asemenea ele ajuta la dezvoltarea unei posturi corecte, la obtinerea flexibilitatii grupelor musculare si dobandirea unui echilibru intre aceasta flexibilitate si puterea lor.
  • Prin sport se combate imbatranirea prematura a organismului, astfel articulatiile si muschii vor functiona corect, asa cum ar trebui sa fie in mod natural fara aparitia unor probleme musculo-scheletice care sunt cauzate de un stil de viata necorespunzator si neechilibrat, pe care il ducem uneori fara sa ne dam seama.
  • Inca de la inceput trebuie sa se stabileasca obiectivul acestui antrenament – daca se doreste pierderea in greutate, obtinerea unor forme mai proeminente ale corpului sau cresterea masei musculare – deoarece exercitiile in culturismul pentru femei sunt diferite si trebuie selectate in functie de fiecare persoana in parte. Instructorul va alcatui un set de exercitii care trebuie urmate in functie de dorinta persoanei, in scopul atingerii obiectivului ei.
Citește și:  În ce constă antrenamentul pe etape pentru acumularea masei musculare

Culturismul pentru femei este un sport care corecteaza formele corpului

  • Femeile care au sanii mari, coapsele puternice, burta proeminenta, spatele rotunjit, celulita vizibila este clar ca au multe kilograme in plus. Exista exercitii care pot corecta formele corpului, ele trebuie sa se faca in mod regulat, un timp indelungat. Acestea implica folosirea greutatilor pentru talie, brate, picioare, fese, solduri.
  • Muschii picioarelor sunt foarte importanti pentru mentinerea echilibrului, de aceea consolidarea lor este importanta. Femeile trebuie in timpul antrenamentelor sa corde o mare atentie genunchilor si soldurilor. Ele au dezavantajul de a suferi mai frecvent decat barbatii leziuni la genunchi. De asemenea, fracturile pelviene apar mai des la femei decat la barbati. Tendoanele si ligamentele sunt mai flexibile la femei si asta din cauza hormonilor.
  • Cele care au umerii ingusti, spatele suplu, sanii mici, burta bombata, bazinul si soldurile late, trebuie sa urmeze exercitii pentru centura scapulara, triceps si muchii pectorali.
  • Exercitiile pentru consolidarea muschilor pectorali sustin sanii, vor creste doar foarte putin bustul, insa trebuie spus ca nu vor mari dimensiunea lor cum cred unele femei. Din contra prin antrenament se reduce grasimea corporala, se consolideaza muschii si de obicei apare chiar o usoara scadere a sanilor. Dupa cum se stie sanii au suficient tesut adipos, sustinut de muschii pectorali si deci prin exercitii are loc o usoara micsoarare a lor.
  • Femeile care au un corp delicat, pieptul mic, picioarele si soldurile subtiri, inguste, dar umerii largi se pare ca au tendinta sa castige in greutate in partea superioara a corpului. Pentru a oferi copului un aspect mai frumos este bine sa se faca antenamente pentru partea inferioara a corpului, respectiv pentru coapse si fese. In acest fel ele vor deveni mai mari si vor avea forme rotunjite care le vor inlocui pe cele plane.

Prin sport corpul devine mai rezistent, cu forme armonioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.