Un pahar de suc de morcovi conține o cantitate semnificativă de caroten pentru dizolvarea grăsimilor. Știați că există fructe cu valoare excepțională în alimentație și cu proprietăți detoxifiante pentru organism? Cel mai bun suc de legume este sucul de morcovi.
Citricele în general sunt folosite în terapia multor boli și dintre acestea putem da ca exemplu portocalele care sunt bogate în vitamina C și au efect de reglare a nivelului de colesterol din sânge. De asemenea lămâia este o sursă de vitamina C și are efect benefic, ajută la eliminarea toxinelor și la buna funcționare a organismului.
Detoxifierea organismului cu suc de morcovi, portocale și ghimbir
Află din cele ce urmează care sunt cele mai simple ingrediente care ne ajută la detoxifierea rapidă a organismului! Pentru curățarea organismului este recomandată o băutură mixtă realizată din câteva ingrediente naturale care promovează bunăstarea generală și sănătatea corpului:
- Se folosesc portocale, morcovi și ghimbir, deoarece acestea au proprietăți deosebite pentru organism, ajută în procesul de detoxifiere și consolidează sistemul imunitar.
- Sucul este ușor de preparat, iar gustul său este delicios.
- Pentru aceasta este necesar un blender și ingrediente proaspete: morcovi, portocale și ghimbir.
- Acestea se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți potrivite, apoi se dau prin blender.
- Ghimbirul se folosește în cantitate mică deoarece are gust picant, doar o linguriță de rădăcină de ghimbir măcinat sau 1 cm de rădăcină de ghimbir rasă pe răzătoare la o porție de suc este suficient.
- Amestecul din 2-3 portocale, 2 morcovi și puțin ghimbir este plăcut la gust și are proprietăți bune pentru organism.
- Băutura are efect de creștere a energiei în corp, de parcă îți ia oboseala cu mâna.
- Acesta este motivul pentru care poate fi consumată în perioada când se face efort fizic, intelectual, când apare acea stare de anemie sau când corpul este epuizat.
Află de ce ar trebui să bei suc de portocale?
Portocalele au numeroase valori nutriționale și beneficii asupra sănătății:
- Au vitamina C care reglează nivelul de colesterol din sânge și combate ateroscleroza.
- Au vitamine din grupul B, vitamina A, fier, mangan, zinc și alte săruri minerale.
Portocalele au proprietăți medicinale dovedite de nutriționiști, care nu sunt deloc neglijabile:
- Ajută la detoxifierea organismului și creșterea capacității de apărare a acestuia.
- Portocalele sunt diuretice, antitoxice, antiscorbutice, remineralizante, laxative, antihemoragice, vitaminizante, antiinfecțioase.
- Au efect bun asupra sistemului vascular, nervos și muscular.
- Pot fi un bun remediu pentru multe afecțiuni și boli ca de exemplu: astenie, menopauză, balonare, surmenaj intelectual, anemie, constipație, febră, gripă, fragilitate capilară, dispepsie, impotență, intoxicație, eczeme, amețeală și altele.
- Portocalele previn stresul oxidativ, ajută la detoxifierea organismului, combat inflamațiile.
- Portocalele inhibă procesul de îmbătrânire prematură a organismului și scad riscul de îmbolnăvire a acestuia.
Suc de morcovi
Nutriționiștii recomandă un pahar de suc de morcovi zinic pentru că morcovii aduc multe beneficii organismului. Se pot bea și 2 căni de suc de morcovi pe zi.
Morcovul crud are proprietăți terapeutice deosebite. Sucul de morcovi are numeroase substanțe nutritive necesare organismului care mențin sănătatea acestuia:
- Conține foarte mult beta-caroten, vitamina A, acizi organici, vitamina B, C, E, PP, magneziu, fier, calciu, potasiu, sodiu, fosfor.
- Morcovii reduc senzația de foame de aceea ajută la pierderea în greutate.
- Este indicat să se bea un pahar de suc de morcovi la micul dejun sau la prânz ori la cină deoarece astfel mănânci mai puțin.
- Are efect bun asupra stomacului și asupra sistemului digestiv în general.
- Prin elementele active pe care le conține stimulează peristaltismul intestinal, ajută la eliminarea viermilor intestinali, în tratamentul constipației.
- Are efect antiinflamator, poate grăbi vindecarea rapidă a membranelor mucoase.
- Este recomandat tuturor persoanelor indiferent de vârstă deoarece consolidează sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, scade riscul de cancer.
- Întărește vasele de sânge, combate oboseala, anemia, scade nivelul de colesterol rău din sânge și crește bunăstarea generală a organismului.
- De asemenea accelerează procesul de vindecare, are proprietăți antitumorale, previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului.
- Ajută în combaterea bolilor cronice, îmbunătățește activitatea sistemului digestiv, calmează nervii, induce o stare de bine în organism.
- Sucul de morcovi este bun și pentru piele și păr, face pielea mai netedă, îi îmbunătățește aspectul, iar părul devine mai puternic și sănătos.
Câți morcovi trebuie să mănânci în fiecare zi? Având în vedere faptul că morcovii reglează tranzitul intestinal și au proprietăți terapeutice extraordinare pentru organism, ar trebui să consumi măcar un morcov pe zi. Morcovul crud susține sistemului imunitar al organismului și are efect antioxidant puternic, combate îmbătrânirea prematură a organismului.
Vitamina A din morcovi este vitamina frumuseții și a sănătății ochilor.
Suc de ghimbir
Ghimbirul are proprietăți medicinale deosebite:
- Este un bun detoxifiant pentru organism și de aceea este recomandat în gastronomie, drept condiment în diferite feluri de mâncare sau în băuturi mixte ori sucuri naturale
- Are proprietăți de curățare a organismului
- Conține uleiuri esențiale, aminoacizi, vitamine și minerale
- Are proprietăți antifebrile pentru că inhibă crearea de prostaglandină
- Are enzime care ajută la digestia proteinelor
- Are elemente active necesare organismului: calciul, acidul linoleic, acidul ascorbic, acidul oleic, vitamina C, vitamine din grupul B
- Îmbunătățește funcționarea trombocitelor
- Conține melatonină care stimulează activitatea organismului și normalizează somnul
- Rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare, de prevenire a numeroase boli și afecțiuni
- Poate fi un remediu natural pentru durerile de stomac, răceală, vărsături, indigestie, obezitate și altele.
Sucul de ghimbir are efect benefic asupra organismului:
- Relaxează mușchii, calmează durerile de stomac
- Combate stările de greață și vărsături
- Reduce inflamațiile, umflăturile, oboseala
- Îmbunătățește imunitatea organismului
- Are efect afrodisiac
- Are efect bun asupra vaselor sangvine periferice, promovează circulația sângelui.
Sucul de ghimbir se poate amesteca într-un pahar de suc de morcovi.