Uimitor! Ce se întâmplă dacă bei un pahar de suc din morcovi, portocale și ghimbir pe zi?

0
475

Știați că există fructe cu valoare excepțională în alimentație și cu proprietăți detoxifiante pentru organism? Citricele în general sunt folosite în terapia multor boli și dintre acestea putem da ca exemplu portocalele care sunt bogate în vitamina C și au efect de reglare a nivelului de colesterol din sânge. De asemenea lămâia este o sursă de vitamina C și are efect benefic asupra corpului, ajută la eliminarea toxinelor și la buna funcționare a organismului.

Suc din portocale, morcovi și ghimbir, Foto: madewish.ru

Află care sunt cele mai simple ingrediente care ne ajută la detoxifierea rapidă a organismului!

Pentru curățarea organismului este recomandată o băutură mixtă realizată din câteva ingrediente naturale care promovează bunăstarea generală și sănătatea corpului. Se folosesc portocale, morcovi și ghimbir, deoarece acestea au proprietăți deosebite pentru organism, ajută în procesul de detoxifiere și consolidează sistemul imunitar. Sucul este ușor de preparat, iar gustul său este delicios. Pentru aceasta este necesar un blender și ingredientele care se pot observa și în fotografie: morcovi, portocale și ghimbir. Acestea se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți potrivite, apoi se dau prin blender. Ghimbirul se folosește în cantitate mică deoarece are gust picant, doar o linguriță de rădăcină de ghimbir măcinat sau 1 cm de rădăcină de ghimbir rasă pe răzătoare la o porție de suc este suficient. Amestecul din 2-3 portocale, 2 morcovi și puțin ghimbir este plăcut la gust și are proprietăți bune pentru organism. Băutura are efect de creștere a energiei în corp, de parcă îți ia oboseala cu mâna. Acesta este motivul pentru care poate fi consumată în perioada când se face efort fizic, intelectual, când apare acea stare de anemie sau când corpul este epuizat.

Portocalele au vitamina C (care reglează nivelul de colesterol din sânge și combate ateroscleroza) dar și vitamine din grupul B, vitamina A, fier, mangan, zinc și alte săruri minerale. Proprietățile acestor fructe nu sunt deloc neglijabile, ajută la detoxifierea și creșterea capacității de apărare a organismului. Portocalele sunt diuretice, antitoxice, antiscorbutice, remineralizante, laxative, antihemoragice, vitaminizante, antiinfecțioase, au efect bun asupra sistemului vascular, nervos și muscular. Pot fi un bun remediu pentru multe afecțiuni și boli ca de exemplu: astenie, menopauză, balonare, surmenaj intelectual, anemie, constipație, febră, gripă, fragilitate capilară, dispepsie, impotență, intoxicație, eczeme, amețeală și altele. Portocalele previn stresul oxidativ, ajută la detoxifierea organismului, combat inflamațiile, inhibă procesul de îmbătrânire prematură a organismului și scad riscul de îmbolnăvire a acestuia.

Suc de morcovi, Foto: galen-9.com

Morcovii aduc multe beneficii organismului. Se pot bea și 2 căni de suc de morcovi pe zi. Conțin foarte mult beta-caroten, vitamina A, acizi organici, vitamina B, C, E, PP, magneziu, fier, calciu, potasiu, sodiu, fosfor. Morcovii reduc senzația de foame de aceea ajută la pierderea în greutate. Este indicat să se bea un pahar de suc de morcovi la micul dejun sau la prânz ori la cină deoarece astfel mănânci mai puțin. Sucul de morcovi are numeroase substanțe nutritive necesare organismului, are efect bun asupra stomacului și asupra sistemului digestiv în general. Prin elementele active pe care le conține stimulează peristaltismul intestinal, ajută la eliminarea viermilor intestinali, în tratamentul constipației, are efect antiinflamator, poate grăbi vindecarea rapidă a membranelor mucoase. Este recomandat tuturor persoanelor indiferent de vârstă deoarece consolidează sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, scade riscul de cancer, întărește vasele de sânge, combate oboseala, anemia, scade nivelul de colesterol rău din sânge și crește bunăstarea generală a organismului. De asemenea accelerează procesul de vindecare, are proprietăți antitumorale, previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului, ajută în combaterea bolilor cronice, îmbunătățește activitatea sistemului digestiv, calmează nervii, induce o stare de bine în organism. Sucul de morcovi este bun și pentru piele și păr, face pielea mai netedă, îi îmbunătățește aspectul, iar părul devine mai puternic și sănătos.

Suc de ghimbir, Foto: moldovenii.md

Ghimbirul are proprietăți medicinale, este un bun detoxifiant pentru organism și de aceea este recomandat în gastronomie, drept condiment în diferite feluri de mâncare sau în băuturi mixte ori sucuri naturale. Are proprietăți de curățare a organismului, conține uleiuri esențiale, aminoacizi, vitamine și minerale. Dintre aceste elemente active fac parte: calciul, acidul linoleic, acidul ascorbic, acidul oleic, vitamina C, vitamine din grupul B. Rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare, de prevenire a numeroase boli și afecțiuni, poate fi un remediu natural pentru durerile de stomac, răceală, vărsături, indigestie, obezitate și altele. Sucul de ghimbir are și efect afrodisiac, relaxează mușchii, calmează durerile de stomac, combate stările de greață și vărsături, reduce inflamațiile, umflăturile, oboseala, imbunătățește imunitatea organismului și are efect bun asupra vaselor sangvine periferice (promovează circulația sângelui).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here