Cum acționează reflexologia mâinii asupra corpului uman? Află care sunt punctele reflexogene pentru calmarea durerilor și eliminarea stresului

0
636
Cum acționează reflexologia mâinii asupra corpului uman Află care sunt punctele reflexogene pentru calmarea durerilor și eliminarea stresului

Reflexologia este un tratament holistic care are efecte benefice asupra întregului organism, ea nu vindecă doar o anumită suferință. Specialiștii în acest domeniu știu căt de importantă este pentru sănătate atât partea fizică cât și cea mentală și spirituală.

Reflexologia este o practică ce ține de medicina neconvențională și care este sigură și lipsită de riscuri, ceea ce nu se poate spune despre tratamentele cu medicamente care pot avea efecte secundare, de aceea trebuie folosite în doze bine stabilite, cu atenție.

Reflexologia palmelor sau a mâinilor are o influență benefică asupra corpului, poate ajuta la eliminarea stresului, a oboselii, scăderea hipertensiunii arteriale, calmarea durerilor de orice fel, etc.

În prezent, stresul este cauza principală a îmbolnăvirii organismului, de aceea combaterea lui ajută în menținerea sănătății. Stresul scade nivelul de energie vitală în organism, performațele în activitatea zilnică și poate produce tulburări de personalitate, insomnie și alte afecțiuni fizice.

Cei care vor să folosească această tehnică acasă, pot masa și alte zone ale palmelor, nu doar un anume punct care ar trebui să intereseze ca fiind corespunzător unei părți a corpului, deoarece prin masarea punctelor din vecinătate se pot obține beneficii în plus.

Citește și:  Bărbații australieni trăiesc cel mai mult – Care este stilul lor de viață?

reflexologia mâinii

Presiunea aplicată trebuie să fie moderată, nu trebuie să apară senzație de durere sau alt disconfort. Punctele reflexogene sunt pe dosul palmei, la degete, unghii, baza palmei și încheietura mâinii.

Prin frecarea unghiilor de la degetele mâinilor se poate scăpa de dureri de cap și problemele părului. Presiunea aplicată asupra buricelui degetului mare ajută de asemenea în calmarea durerii de cap. De asemenea, acest tratament ajută și în creșterea memoriei.

Pentru normalizarea tensiunii arteriale și ameliorarea migrenei se apasă la baza primei falange a degetului mare de la fiecare mână. Stările de agitație, dureri de cap, stres, tinutus se pot reduce prin masajul aplicat la baza degetelor mari de la fiecare mână, dar în partea din afara lor.

Pentru scăderea inflamațiilor și simptomelor bolilor de ochi se aplică presiune asupra zonei de la baza degetelor arătător și mijlociu de la fiecare mână, pe partea anterioară cât și cea posterioară.

Masajul vârfurilor degetelor de la ambele mâini ajută în cazuri de dureri de cap, afecțiuni ale căilor nazale, sinuzită, guturai. Masajul aplicat părților laterale ale degetelor calmează durerile de orice fel, chiar și pe cele de dinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.