Cum poți scăpa de stările de extenuare, oboseală și stres?

0
138
Cum poți scăpa de stările de extenuare, oboseală și stres

Oamenii se plâng de oboseală, extenuare, depresie, plictiseală, neliniște – toate fiind produse de stres. De obicei problemele medicale de care suferă apar pe fond de stres și pot fi chiar foarte grave, dacă luăm în calcul hipertensiunea arterială, durerile de cap, durerile de spate, bolile cardiace, cancerul și infarctul miocardic.

Stilul de viață stresant și anumite situații care apar zilnic duc la epuizare, depresie, tristețe, extenuare, la boli psihice. Astfel de situații pot fi: certuri în familie, despărțirea de persoana iubită, pierderea jobului, moartea unui membru al familiei, probleme provocate de copii, divorțul, lipsa banilor, etc.

Dacă organismul nu reușește să se adapteze la situațiile dificile înseamnă că sănătatea este afectată de stres. Oamenii care vor să-și păstreze starea bună de sănătate trebuie să știe cum să facă față stresului, cum să evite situațiile rele sau cum să se adapteze pentru a echilibra stările interioare.

Din păcate trăim într-un ritm al vieții moderne când stresul ne provoacă mari suferințe în organism, duce la epuizare, oboseală psihică și fizică, depresie, anxietate, boli, supărare, pierderea interesului de viață. Dorim să facem totul prea repede de parcă am fi într-o cursă contra cronometru.

Cum poți scăpa de stările de extenuare, oboseală și stres?

Odihna este foarte importantă pentru a scăpa de stres și oboseală. Trebuie să dormi măcat 7 ore pe noapte. În timpul zilei trebuie să găsești timp pentru relaxare, iar în weekend este necesar să te recreezi. Atitudinea pozitivă ajută în combaterea acestor stări distructive, gândirea optimistă te ajută să atingi succesul în toate și mai ales să ai o stare bună de sănătate.

Dacă ești optimist te poți concentra mai bine pe ceea ce faci, ai mai multă încredere în forțele proprii, poți fi o companie plăcută pentru cei din familie, pentru prieteni și pentru cei din jurul tău. Nu este bine să te lași prins de gânduri rele, de depresie, supărare și tristețe, trebuie să reușești prin atitudine pozitivă să găsești curajul de a face față la orice situație stresantă.

Citește și:  5 greseli de evitat atunci cand tineti o dieta de slabit

O alimentație sănătosă, bogată în fructe și legume proaspete, este o soluție pentru organism de a avea mai multă energie, de a avea o imunitate consolidată. Printr-o dietă bună te poți însănătoși dacă suferi de vreo boală, deoarece nu doar medicamentele contează pentru recuperare.

odihna

Exercițiile fizice trebuie efectuate în fiecare zi, măcar o perioadă de timp de jumătate de oră. Cu ajutorul lor poți face față stresului, deoarece crește secreția de endorfine care oferă o stare de bine în organism.

Endorfinele sunt o soluție pentru eliberarea stresului și a tensiunilor din viața zilnică. Acestea pot fi produse de organism și pot promova sănătatea. Pentru a înțelege cum acționează acești hormoni în organism putem da un singur exemplu: senzația de amorțeală care apare după ce te-ai lovit la un deget după durerea brusă simțită în momentul impactului.

Pentru a avea un nivel bun de endorfine trebuie eliminate stările de mânie, frică, ură, resentimente care ne epuizează resursele și ne reduce capacitatea organismului de a rezista în fața bolilor și stresului paralizant.

Emoțiile pozitive și gândirea optimistă de care spuneam mai sus sunt factori ce contribuie la secreția de endorfine de către creier ce au efecte mari asupra organismului, cresc imunitatea, oferă o stare de bine, grăbesc vindecarea. Exercițiile fizice contribuie la îmbunătățirea formei fizice și creșterea secreției de endorfine.

O soluție pentru a începe ziua bine este să faci un duș cald-rece, care este reconfortant. De asemenea evitarea alcoolului și tutunului reprezintă un mod de a nu suferi de consecințele acestor substanțe toxice asupra organismului.

Alte remedii impotriva stresului sunt crearea unei atmosfere plăcute în familie, petrecerea timpului liber cu prietenii, mersul în concendii, găsirea unui loc de muncă care să îți dea stabilitatea materială și sentimentul utilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.