Știați că oamenii aleargă cu aproximativ 30% mai mult atunci când ascultă muzică?

0
282
Știați că oamenii aleargă cu aproximativ 30% mai mult atunci când ascultă muzică

Dacă întrebi o persoană de ce îi place să asculte muzică, îți va spune că aceasta o ajută să aibă o stare de spirit mai bună, să se simtă mai veselă, să simtă o mulțumire interioară. Acest lucru este adevărat, aceste stări ni le oferă muzica, beneficiile ei pentru noi sunt numeroase și evidente.

Mai mult decât atât, muzica ne ajută să facem mai mult sport, de exemplu să alergăm mai mult și mai repede. Cei care aleargă și ascultă și muzică se simt foarte bine, spun că se simt mai liberi, mai plini de energie și de avânt. Pur și simplu asculți muzică, alergi și magia se produce!

Muzica îi motivează pe oameni să alerge mai mult, să facă mai multă mișcare și astfel să-și mențină condiția fizică. În plus, muzica îți induce o dorință de a alerga mai mult decât în mod normal și deci de a face mai mult sport.

Cei care nu obișnuiesc să facă sport pot încerca să alerge cu muzică și vor vedea că este foarte plăcut, deoarece muzica îi stimulează pe oameni să alerge mai intens, să se simtă liberi, veseli și mulțumiți interior. Faptul că nu mai auzi zgomotul motoarelor de autoturisme, gălăgia de pe strazi, ci asculți muzica ta preferată este chiar relaxant, distractiv, plăcut și îți creează o stare de bine.

Muzica ne scapă de stres și anxietate, de aceea ne ajută în prevenirea multor boli și afecțiuni cauzate de astfel de factori. Tuturor ne place să ascultăm muzică deoarece ne îmbunătățește starea de spirit, ne face chiar să devenim euforici, să avem un sentiment de împlinire, să trăim un amestec interesant de emoții și care ne oferă multă bucurie. Desigur contează și ce muzică alegem să ascultăm.

Citește și:  Rebusul sau cuvintele încrucișate te ajută în prevenirea bolii Alzheimer?

muzica ne ajuta

Muzica ne oferă mental o stare foarte plăcută, ne face să ne simțim mai puțin obosiți, iar în timp ce alergăm ne ajută să ne concentrăm și să rămânem pozitivi pe parcursul traseului și astfel să nu ne mai gândim la problemele zilnice.

Cercetătorii în domeniul medical consideră că există o relație între sunet și performanță, însă parerile sunt împărțite din acest punct de vedere. De asemenea, ei spun că muzica ne ajută să ne relaxăm, să percep efortul depus în timp ce alergăm ca fiind mai mic decât în mod normal.

Cert este faptul că cei care ascultă muzică și aleargă au spus că astfel nu se plictisesc în timp ce realizează acest sport și se concentrează mai bine pe traseul ales. Mai mult decât atât, ei sunt mai relaxați, au o stare de bine, își mențin ritmul mai ușor, simt că au un plus de energie de parcă ritmul muzicii i-ar motiva de a nu renunța.

Studiile cercetătorilor au demonstrat că muzica reduce percepția nivelului de complexitate a exercițiului fizic realizat, că poți alerga cu 30% mai mult atunci când asculți muzică. Prin astfel de stimuli externi ce sunt adresați creierului sunt blocate anumite impulsuri (ce te fac să simți oboseala din mușchi) și astfel ai senzația sau chiar poți subestima aceste eforturi și poți alerga mai mult și chiar mai repede.

Muzica te face să te simți mai fericit, să ai o stare de spirit mai bună, să scapi de manifestările negative, de stres, depresie, anxietate, confuzie sau oboseală. Muzica te face să nu ai sentimentul de plictiseală și să faci sport într-un mod plăcut, ea reușind să te motiveze să alergi mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.