Vrei sa elimini kilogramele in plus dar sa-ti pastrezi si sanatatea pe parcursul anului? Dieta cu portocale este solutia cea mai buna, deoarece presupune sa consumi astfel de fructe ce au un efect benefic asupra sanatatii, sunt bogate in substante nutritive, minerale si vitamine. Dieta nu este stricta, nu presupune sa te infometezi, ci din contra sa mananci sanatos si sa ai si o stare de spirit buna, deoarece in scurt timp, cu ajutorul ei, vei scapa si de kilogramele in plus care te deranjau. Exista mai multe variante ale dietei, insa cea la care ne referim in articol este realizata pentru 12 zile si te ajuta nu doar sa slabesti ci si sa iti cureti eficient organismul de impuritati si toxine.
Beneficiile dietei cu portocale
Portocalele au proprietati foarte bune pentru organism, ajuta la scaderea in greutate dar si la detoxifierea corpului. Contin o cantitate importanta de fibre si deci ajuta la curatarea intestinelor si mai ales a colonului. Au efect de regenerare a tesuturilor si organelor care au fost deteriorate.
Cei care sufera de anemie, afectiuni respiratorii, inflamatii, infectii si afectiuni cutanate trebuie sa consume portocale deoarece aceste fructe prin substantele pe care le contin sunt foarte utile in combaterea acestor probleme de sanatate. Portocalele ajuta la scaderea colesterolului si eliminarea grasimilor si toxinelor din organism. Au proprietati anti-inflamatorii, diuretice, anti-piretice, anti-cancerigene, anti-acide, de curatare a organismului si detoxifiere a sangelui.
Dieta cu portocale este recomandata in cazuri de obezitate, deoarece aceste fructe lupta impotriva grasimilor, combat depunerea acestora mai ales in zona abdomenului. De asemenea prin aminoacizii esentiali, portocalele mentin sanatatea intregului organism. O cura de portocale este benefica pentru toate organele, tesuturile si celulele, ajuta la curatarea sangelui. Acest lucru este foarte important deoarece astfel organismul lupta impotriva bolilor infectioase, inflamatiilor, racelii, febrei, tusei, etc.
Persoanele care mananca frecvent portocale au ochii mai stralucitori, pielea mai frumoasa, mintea mai limpede si mai sanataosa, deoarece aceste fructe sunt benefice pentru creier, combat si previn bolile de piele, vindeca afectiunile cavitatii bucale si ale gingiilor. Portocalele ajuta la consolidarea sistemului imunitar, la absorbtia de calciu in organism, la regenerarea tesuturilor, la producerea de anticorpi si eliminarea tesutului adipos din organism.
Dieta cu portocale pentru 12 zile
Acest regim alimentar are la baza alimente bogate in minerale si vitamine. Este important sa se consume multe portocale, dar si grapefruit, caise uscate, curmale, iar dintre legume sa nu lipseasca morcovul si dovleacul. De asemenea dieta contine si galbenus de ou, care este util pentru ochi (contine zeaxantina si luteina), inima, creier, muschi, par si unghii si nu in ultimul rand ajuta la scaderea in greutate (conform ultimelor studii realizate de cercetatori).
Este interzis consumul de grasimi, zahar, cartofi, alcool, alimente prajite, afumate, foarte condimentate. In fiecare zi, cand te trezesti bei un pahar de apa calda pe stomacul gol cu o lingurita de ulei de masline si putina zeama de lamaie. Apoi este recomandat sa bei un pahar de suc de portocale sau sa mananci doua portocale. Dupa acest tratament trebuie sa astepti macar 30 minute pana servesti micul dejun. In acest fel portocalele nu vor fermenta ca in cazul in care sunt amestecate cu alte alimente.
Mic dejun:
- Prima varianta: dovleac la cuptor, morcov ras pe razatoare si 150 g iaurt ce are un continut redus de grasimi.
- A doua varianta: o cana de lapte cu flugi de ovaz si 1-2 felii de dovleac la cuptor.
- A treia varianta: o cana de lapte cu o lingurita de miere de albine, un bol de salata cu morcovi rasi pe razatoare si ca desert un mar.
- A patra varianta: doua oua fierte si un pahar cu suc de portocale sau grapefruit.
- A cincea varianta: o portie de branza de vaci si o ceasca de cafea fara zahar.
Gustare: un pahar cu suc de portocale.
Pranz:
- Prima varianta: o portie de supa de dovleac si legume, 200 g carne fiarta de vitel sau la gratar cu salata de legume si 1-2 felii de paine din faina integrala.
- A doua varianta: un bol de supa de dovleac, 200 g peste fiert cu garnitura de morcovi fierti.
- A treia varianta: o portie de supa de legume si 1-2 felii de dovleac copt la cuptor.
- A patra varianta: branza de vaci cu salata de morcovi rasi pe razatoare si caise uscate.
- A cincea varianta: 200 g somon fiert si un pahar de suc de portocale.
Gustare: un pahar cu suc de portocale.
Cina:
- Prima varianta: dovleac copt la cuptor, morcovi fierti.
- A doua varianta: mere cu branza la cuptor.
- A treia varianta: terci de ovaz cu lapte, morcovi rasi pe razatoare si un pahar cu suc de portocale sau grapefruit.
- A patra varianta: 200 g carne fiarta de pui fara pielita (recomandat este piptul de pui), salata de morcovi fierti si un pahar cu suc de grapefruit sau portocale.
- A cincea varianta: 2 oua fierte, ananas, doua curmale, un mar.
Gustare: un iaurt ce are continut redus de grasimi.