Cum ingrijim un ten acneic

0
157
Cum ingrijim un ten acneic

Persoanele cu ten acneic trebuie sa acorde o atentie sporita ingrijirii pielii si produselor pe care le folosesc zilnic pentru ingrijirea acesteia. Multe din produse cosmetice aflate in comert se adreseaza persoanelor cu ten normal care nu se confrunta cu problema acneei si nu se recomanda folosirea lor in cazul tenurilor cu probleme care au nevoie de o ingrijire speciala. La aparitia primelor semene ale acneei se recomanda consultul medical de specialitate pentru ca de multe ori automedicatia poate face mai mult rau decat bine, agravand problemele in cazul unui ten acneic.

Doctorul dermatolog si cel endocrinolog stabilesc impreuna care sunt pasii de urmat pentru tratarea acneei. Pentru rezultate optime va trebui respectat cu strictete planul de tratament recomandat de doctor; tratamentul medicamentos administrat intern sau extern, depinde de caz, va fi sustinut de anumite reguli stricte de igiena si de o dieta echilibrata.

Acneea este o problema dermatologica serioasa care provoaca numeroase complexe de imagine si lasa semne, la propriu, atat in suflet cat si pe fata. Trebuie actionat din timp, ideea preconceputa potrivit careia este normal sa avem un ten acneic la adolescenta este gresita; indiferent de varsta la care apare acneea, ea nu dispare de la sine, dimpotriva prin alegerile noastre in materie de dieta si produse cosmetice putem agrava situatia, riscand ca eruptia sa se extinda, urmele lasate de aceasta fiind deseori permanente.

Produsele folosite pentru rezolvarea acneei au o actiune antibacteriana, antiseptica si astringenta uscand deseori pielea neafectata de acnee atunci cand sunt aplicate pe fata cu ajutorul unei dischete demachiante, de aceea este indicat sa optati pentru cumpararea acelor produse care sunt ambalate in recipiente speciale ce permit aplicarea punctual, doar pe zona afectata.

Faptul ca aveti un ten acneic nu inseamna ca acest tip de ten trebuie privat de exfolierea saptamanala si de hidratarea zilnica; consultati-va cu dermatologul pentru a face cele mai bune alegeri in materie de produse de ingrijire. In famacii gasiti produse dermo-cosmetice de o calitate deosebita care va ofera solutii atat pentru ingrijirea corecta a tenului, cat si pentru tratarea acneei.

cum ingrijim un ten cu acnee

Exfoliantul recomandat in cazul unui ten cu acneic este unul pe baza de uleiuri esentiale volatile, cu actiune calmanta si antiseptica cu o textura usoara si de o granulatie fina, care sa nu agreseze si mai mult pielea si asa sensibilizata. Extractele si uleiurile esentiale de cimbrisor, rozmarin si lavanda continute de produsele de exfoliere actioneaza bland si eficient, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii. Un exfoliant natural recomandat in cazul unui ten acneic se obtine din doua linguri de ulei de masline, struguri sau argan in care s-au adaugat 2 linguri de tarate de grau.

Citește și:  Mască facială din afine pentru un ten frumos și luminos

Dupa exfoliere tenul are porii deschisi fiind momentul potrivit pentru a curata pielea in profunzime de aceea nu uitati sa aplicati o masca care sa curate profund tenul. Argila este un aliat de incredere in lupta impotriva acneei; argila este un produs natural, ieftin si usor de procurat din magazinele naturiste. Daca suferiti de o acnee severa aplicati argila pe fata in combinatie cu apa plata, in strat gros de 2-3 mm, evitand zona ochilor, pana la linia parului.

Daca acneea este extinsa pe gat, brate sau pe spate, imbracati-va cu un top mai decoltat si aplicati pasta de argila si pe aceste zone. Masca se lasa sa actioneze 20-30 minute pana la uscarea completa a pastei, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Argila face minuni pentru un ten acneic; aplicata cu regularitate aceasta masca trateaza eruptia si amelioreaza semnele lasate de acnee pe fata. Dupa exfoliere si aplicarea mastii cu argila nu uitati sa va hidratati tenul aplicand o crema sau o lotiune cu o textura usora speciala pentru acest tip de ten.

Din rutina saptamanala de ingrijire a tenului nu trebuie sa lipseasca baile de aburi in care adaugati plante medicinale cu proprietati antiseptice ca si – musetel, galbenele sau busuioc. Daca tenul prezinta puncte negre sau comedoane apelati la cometiciana pentru indepartarea acestora; o persoana lipsita de experienta poate agrava problemele unui ten acneic accentuand inflamatia si eruptia de pe piele. In plus pentru aceasta procedura cosmetica trebuie respectate reguli foarte stricte de igiena, mai greu de realizat acasa.

Un tratament eficient impotriva acneei care poate fi facut acasa este cel pe baza de aspirina. Deoarece acidul acetilsalicic continut de aspirina usuca puternic pielea este indicat sa aplicati tratamentul doar pe zonele afectate. Se piseaza 2-3 aspirine netamponate pana se obtine o pulbere fina care se amesteca cu putina apa plata sau otet natural de mere pana se obtine o pasta omogena.

Pasta astfel obtinuta se aplica pe zonele cu probleme, lasandu-se sa actioneze pana la uscarea completa. Pentru rezultate optime aplicati masca o data pe saptamana. Este bine de retinut ca in cazul unui ten acneic inainte de folosirea oricarui produs cosmetic cumparat sau pregatit in casa este nevoie sa consultati mai intai medicul dermatolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.