Cum menținem sănătatea și frumusețea sânilor? – Ananasul reface elasticitatea pielii

0
3631

Ananasul este un fruct care trebuie să facă parte din dieta femeilor! De ce? Pentru că poate face minuni pentru sâni – menține sănătatea și frumusețea lor. Unul din lucrurile importante pentru femei este să aibă sâni frumoși. Ele sunt nemulțumite de faptul că prin diete, scăderea în greutate sau înaintarea în vârstă ajung să aibă sânii lăsați, țesutul acestora nu mai este ferm și voluminos. Pentru a face sânii mai fermi specialișii recomandă femeilor să consume mult ananas.

Ananasul conține antioxidanți care ajută în combaterea radicalilor liberi, a cancerului, a obezității, în prevenirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului. Acest fruct are nutrienți care refac și îmbunătățesc elasticitatea pielii, ceea ce este foarte important pentru aspectul sânilor. De asemenea, ananasul este o sursă de vitamina C importantă pentru funcția imunitară, are proprietăți antivirale și antiinfecțioase, reprezintă un nutrient necesar pentru menținerea sănătății deoarece acccelerează procesul de însănătoșire al organismului. Vitamina C are rol și în producerea de colagen deci este necesară pentru pereții vaselor sangvine, pentru piele, tendoane, organe și oase.

O dietă sănătoasă și realizarea zilnică de exerciții fizice oferă un plus de energie, o stare de bine și menține vitalitatea organismului. Sucul natural din ananas și grapefruit (se prepară la blender cu puțină apă) poate ajuta în menținerea greutății corporale normale și eliminarea toxinelor din organism. Ananasul are fibre importante pentru organism, pentru sănătatea colonului și ușurarea digestiei, pentru prevenirea constipației și a sindromului de colon iritabil, dar are și un mineral esențial pentru sănătatea și creșterea oaselor – manganul. Ananasul menține și sănătatea ochilor, normalizează tensiunea arterială, stimulează digestia și reduce inflamațiile articulațiilor. Bromelina din ananas este un bun remediu contra afecțiunilor tractului respirator, reduce acumularea de mucus în sinusuri. La fel ca ananasul și grapefruitul îmbunătățește digestia, combate flatulența și balonarea. Pentru neutralizarea acidității gastrice se recomandă ananasul – bogat fiind în bromelină – și astfel senzațiile neplăcute de balonare sau arsurile gastrice pot fi prevenite sau tratate.

Citește și:  Păpădia – o plantă prețioasă pentru sănătate

Femeile care vor să slăbească foarte mult, trebuie să știe că prin scăderea rapidă în greutate se reduce semnificativ și elasticitatea pielii sânilor și de aceea aspectul acestora nu va mai fi unul atrăgător. După cum spun specialiștii ananasul contribuie la refacerea elasticității pielii și la scăderea în greutate și de aceea este recomandat să fie consumat zilnic, ca desert.

Alți nutrienți importanți pentru sănătatea sânilor sunt:

  • Coenzima Q10 are antioxidanți excelenți pentru eliminarea toxinelor din organism și consolidarea sistemului imunitar al acestuia. Prin acest nutrient se îmbunătățește starea fizică și mentală a organismului.
  • Foarte importantă este vitamina E deoarece prin folosirea ei se combat radicalii liberi, proprietățile sale antioxidante fiind eficiente, mențin sănătatea țesuturilor organismului.
  • Pentru sâni este recomandată de către specialiștii în domeniul medical și vitamina A deoarece aceasta are efect bun asupra sistemului de ,,canaleˮ din sâni.
  • Pentru toate sistemele enzimatice din organism este necesar să se administreze vitamine din complexul B, care ajută și în menținerea echilibrului hormonal (mai ales piridoxina sau vitamina B6).
  • Sistemul imunitar al organismului poate fi consolidat și cu ajutorul suplimentelor de zinc dar și cu vitamina C și substanțele bioflavonoide (care pot stimula refacerea țesuturilor și pot menține echilibrul glandelor suprarenale).
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.