Cum ne creștem imunitatea în mod natural? – Chimen negru și pelin

0
160

Conform unui studiu de pe News Medical Life Sciences, pelinul este o plană medicinală cu potențial antiviral SARS-CoV-2, care ar putea fi utilizată împotriva infecției la pacienții de coronavirus. Pelinul are proprietăți analgezice, antiinflamatorii, diuretice, antivirale, carminative, antiparazitare, de stimulare a digestiei și a poftei de mâncare. Află în acest articol cum îți poți crește imunitatea și rezistența organismului și care sunt beneficiile extractului de pelin și a semințelor de chimen negru.

Navigare rapidă în articol:

  1. Chimen negru – Nigella sativa
  2. Ulei de chimen negru – beneficii pentru sănătate
  3. Proprietățile pelinului pentru sănătate

1. Chimen negru – Nigella sativa

Despre chimen negru (Nigella sativa) se spune că are numeroase proprietăți și efecte vindecătoare pentru numeroase boli și afecțiuni. Chimenul negru se folosește în mod tradițional în medicina populară, pentru beneficiile sale pentru sănătate:

  • Are acțiune antibacteriană, analgezică, antioxidantă, anticonvulsivantă, antihipertensivă
  • Are proprietăți antiinflamatoare, antiulceroase, bronhidilatatoare, hipotensive și antivirale
  • Are efect de protecție renală.

Se spune că profetul Mohammed a spus despre semințele plantei Nigella sativa că reprezintă „un medicament care vindecă toate bolile”.

Chimenul negru crește imunitatea organismului

Chimenul negru ajută în cazuri de tuse, răceală și afecțiuni respiratorii. Inhalațiile cu aburii de la apa fierbinte cu semințe de chimen negru pot ajuta în tratamentul răcelii. Inhalațiile pot reduce inflamațiile căilor nazale, care apar în cazuri de răceală și gripă.

Studiile cercetătorilor arată că semințele de chimen negru au proprietăți deosebite și sunt recomandate în terapii naturiste pentru că:

  • Ajută în combaterea viermilor intestinali și prevenirea cancerului
  • Reduc nivelul de zahăr din sânge și deci pot fi folosite de pacienții cu diabet zaharat
  • Au efect bun în tratamentul diareei și în calmarea altor simptome
  • Pot ajuta în calmarea sistemului nervos, pentru că au proprietăți sedative.

Ceaiul de chimen negru este folosit în tratamentul insomniei și altor tulburări de somn. Ceaiul se realizează foarte simplu: se adaugă o linguriță de semințe de chimen negru la 250 ml apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, iar apoi se strecoară și se bea. Ceaiul poate fi îndulcit cu o lingură de miere.

Chimenul negru are proprietăți antivirale, deci este indicat în alimentația zilnică. Într-un studiu din 2008, cercetătorii spun despre efectele antivirale, antioxidante și anticancerigene ale semințelor de chimen negru și ale ceaiului verde (Camellia sinensis).

2. Ulei de chimen negru – beneficii pentru sănătate

De-a lungul anilor, uleiul de chimen negru a fost apreciat de oameni pentru calitatea sa impecabilă și pentru proprietățile deosebite. Acest ulei este foarte bun pentru organism și ajută în tratamentul multor afecțiuni. Se face un tratament simplu zilnic: se administrează o linguriță de ulei de chimen negru dimineața, pe stomacul gol, timp de 2-3 luni. Acest tratament este foarte bun pentru creșterea imunității și prevenirea îmbolnăvirii organismului.

Uleiul de chimen negru este un remediu eficient în tratamentul reumatismului și a bolilor cardiovasculare. Se face masaj cu ulei de chimen negru pe zona dureroasă și astfel se reduc simptomele de reumatism.

Citește și:  Sirop din pătlagină – un preparat naturist eficient în calmarea tusei

S-a demonstrat că uleiul din chimen negru are proprietăți antioxidante și poate ameliora inflamațiile din corp și de pe piele.

Uleiul de chimen negru are și alte beneficii:

  • Reduce hipertensiunea arterială, simptomele de astm, infecțiile fungice
  • Are acid linoleic și oleic, deci poate menține un nivel sănătos de colesterol bun în sânge; de asemenea, ar putea reduce nivelul de colestrol rău din vasele de sânge
  • Ameliorează simptomele de artrită reumatoidă inflamatorie, de bronșită, crampele, balonarea, flatulența, indigestia și durerile de stomac.

Acest preparat naturist ajută și în prevenirea cancerului, la îmbunătățirea memoriei, dar și în tratamentul contra căderii părului. Uleiul se amestecă cu ulei de măsline în proporții egale și se aplică pe scalp. Prin tratament, părul devine mai bine hidratat, mai rezistent și mai strălucitor. Uleiul de chimen negru poate fi adăugat în șampoane și în cremele de piele. Uleiul este eficient și în vindecarea rănilor și reducerea inflamației.

3. Proprietățile pelinului pentru sănătate

Pelinul este o plantă medicinală, ce are denumirea științifică Artemisia annua și care este considerată „betadina de altădată a românilor”. Cercetătorii spun de pelin că produce artemisinină, care este un medicament antimalaric. De mulți ani, pelinul este utilizat în tratamentul febrei și al altor afecțiuni ca de exemplu:

  • Poate ajuta în tratamentul afecțiunilor de ficat, rinichi și ale tractului urinar
  • Poate dezinfecta rănile și plăgile dacă se utilizează pentru uz local, sub formă de comprese.

Infuza de pelin combate infecțiile, bolile de ficat, calmează durerea de cap, migrenele, elimină toxinele din organism, curăță rinichii și ameliorează simtomele bolii Crohn.

Ceaiul de pelin ajută în reglarea tractului intestinal, reduce balonarea, indigestia, afecțiunile gastrice, ajută în amelorarea tusei și în scăderea febrei, elimină paraziții intestinali și crește imunitatea organismului.

Conform studiilor cercetătorilor, planta are efect antiviral, deci ar putea ajuta împotriva SARS-CoV-2. Despre artemisinina din pulberea din frunzele de pelin s-a spus că este absorbită rapid în fluxul sanguin și poate reduce cancentrația de citokine inflamatorii din organism (care ar putea cauza hiperinflamația la pacienții bolnavi de COVID-19).

Acest extract din frunze poate reduce fibroza post-inflamatorie, simptomele și daunele suferite de pacienții de coronavirus, la plămâni sau alte organe.

Și în studiul de pe scrincedirect.com, cercetătorii spun că s-a dovedit că pelinul este folosit pentru tratamentul malariei, a bolilor microbiene și virale infecțioase.

Proprietăți antitumorale

Există studii care arată că  artemisinina are și efect antipiretic și anticancerigen. Artesunatul este un derivat al artemisinei, care are efecte antitumorale. Anumite studii clinice și științifice ale cercetătorilor au arătat că artesunatul ar putea ajuta în tratamentul cancerului de sân, pulmonar, de stomac, ovarian, de ficat, de col uterin, pancreatic, de colon, de prostată, epitelial scuamos bucal, endometrial, leucemiei și a bolii mielom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.