Negii sau condiloamele sunt modificări tisulare care pot să apară din cauza virusului Papiloma Uman. Acest virus poate fi de mai multe tipuri și determină modificări la nivelul țesuturilor, infectând anumite părți ale corpului. Potrivit cercetătorilor 80% din populația globului are acest virus.
Când este activat, virusul determină slăbirea sistemului imunitar al organismului, iar oamenii prezintă anumite formațiuni la suprafața pielii numite negi. În cazuri grave, când negii sunt mari, se impune eliminarea lor cu ajutorul cadrelor medicale, la spital. În situații mai simple, negii se pot îndeparta de pe piele și acasă, prin metode naturiste foarte simple. Pentru prevenirea infecției cu virusul Papiloma Uman trebuie respectată corect igiena personală. Eliminarea negilor de pe piele nu se face imediat, în general tratamentul durează un timp, câteva săptămâni, mai ales dacă este unul naturist.
Rostopasca
Este planta ideală pentru combaterea acestor formațiuni de pe piele. Extractul de rostopască și sucul de rostopască sunt remedii excelente în lupta împotriva negilor, ele tratează astfel de condiloame și practic le cauterizează. Principiul activ al plantei este reprezentat mai ales de totalul alcaloidic. Rostopasca conține mai mult de 25 alcaloizi care pot fi de tip sanguinarină, benzofenantridinic, protoberberinic, etc. Alcaloizii apar mai ales în seva părții aeriene a plantei care are culoare portocalie.
Sucul de aloe
Este eficient pentru eliminarea negilor de pe corp. Se aplică suc de aloe pe un disc demachiant din bumbac, se poziționează pe zona respectivă unde apare negul și apoi se atașează peste el un leucoplast, lăsându-l să acționeze câteva ore.
După această perioadă de timp, discul cu aloe se îndepărtează de pe piele si se aplică altul nou, prin aceeași metodă. În mod normal, acest tratament va face ca negul să dispară în câteva săptămâni. Planta conține rezine, derivați antracenozidici sau substanțe glucozide, aloesonă, urme de ulei volatil, săruri minerale, enzime, tanin, substanțe saponine, acizi organici, vitamine, steroli.
Cojile de ceapă
Ajută în tratamentul negilor. Se pun cojile într-un borcan, se adaugă oțet de mere, se lasă la macerat o zi. Se aplică cojile de ceapă ținute în oțet pe zona cu negi, în două sau trei straturi, apoi se pune deasupra o pânză groasă și se lasă să acționeze timp de câteva ore. Tratamentul se face 14 zile, seara, înainte de somn (pentru a lăsa să acționeze până dimineață).
Usturoi
Un alt remediu naturist pentru eliminarea negilor este cel cu usturoi. Se iau câțiva căței de usturoi, se taie mărunt sau se pisează bine, apoi se amestecă cu 2-4 linguri de smântână. Se aplică local, pe zona unde apar negi, apoi se pune o bucată de tifon și bandaj. Se lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi se clătește pielea cu apă caldă și eventual se spală cu săpun. Tratamentul se face timp de 2-3 săptămâni.
Otet
Dacă negul apare pe deget se poate aplica acid salicilic timp de câteva săptămâni. Înainte de tratament se spală bine mâinile cu apă și săpun. Oțetul este eficient pentru îndepărtarea negilor de pe deget, se aplică zilnic câte o picătura și după un timp formațiunea se va micșora până va disparea complet.
Sucul de ceapă
Este foarte bun în tratamentul negilor. Se aplică zeamă de ceapă pe neg în fiecare zi, până în momentul în care acesta dispare de pe piele.
Uleiul de susan
In amestec cu miere de albine este un preparat care ajută în lupta împotriva negilor. Proporțiile ingredientelor sunt următoarele: o parte miere și patru părți ulei de susan, se amestecă bine și apoi se se aplică pe zona cu negi, se lasă să acționeze timp de câteva ore. Tratamentul se repetă de mai multe ori pe zi.