Cum să ai un bust frumos? – Exerciții utile pentru sâni

0
542
Cum să ai un bust frumos? - Exerciții utile pentru sâni

Vrei să ai o siluetă aproape perfectă și sâni frumoși? Acesta este visul oricărei femei și se poate îndeplini. Prin exerciții fizice îți poți îmbunătăți aspectul sânilor și menține frumusețea bustului.

Gimnastica este recomandată pentru orice grupă musculară, deci și pentru mușchii care susțin sânii. Există o serie de exerciții fizice – de yoga – care ajută la îmbunătățirea formei sânilor și care sunt ușor de realizat dar trebuie efectuate zilnic.

Exercițiul ,,cobraˮ

Prin acest exercițiu poți să-ți menții fermitatea pieptului, să-ți pui în mișcare mușchii ce susțin sânii, mușchii dorsali, mușchii brațelor dar și pelvisul și încheieturile. Pentru a face exercițiul ,,cobraˮ trebuie să ai o saltea de gimnastică, pe care te întinzi pe burtă.

Ții brațele lateral cu palmele pe podea, ridici partea superioară a corpului și duci capul cât mai mult spre spate, menții poziția timp de 10 secunde și apoi revii la poziția de pornire. Repeți exercițiul de 2-4 ori, faci pauză de 30-40 secunde între repetări.

Poziția ,,arculuiˮ

La acest exercițiu se folosește o saltea de gimnastică pe care stai cu burta în jos. Prinzi gleznele cu mâinile și execuți o mișcare de curbare a spatelui (atât cât îți permite acesta), numită ,,arculˮ. Poziția se menține 20-30 secunde și se repetă de 15 ori, ajută la extinderea pieptului, a umerilor și a gâtului, la tonifierea mușchilor brațelor, a picioarelor, a mușchilor abdominali și ai spatelui. Acest exercițiu este benefic pentru sănătate, combate stresul, oboseala, starea de moleșeală, ajută în cazuri de constipație și tulburări renale.

Citește și:  Culturismul pentru femei, un sport care corecteaza formele corpului

Exercițiul Salamba Sirsasana

Aceast exercițiu are efect benefic pentru întregul organism și se poate realiza menținând umerii în plan drept. Este un exercițiu destul de greu deoarece linia gleznelor, genunchilor, șoldurilor și a umerilor trebuie să fie corectă, perpendiculară pe sol. Poziția se menține câteva secunde în funcție de posibilitățile fiecăruia.

Acest exercițiu tonifică mușchii spatelui și ai toracelui, stimulează glandele pinală și pituitară, digestia, întărește articulațiile, coloana vertebrală, combate durerea din zona lombară, stresul, oboseala, depresia, îmbunățățește echilibrul și circulația sângelui la creier.

Poziția ,,roataˮ sau Chakrasana

Stai pe spate pe o saltea de gimnastică cu picioarele puțin depărtate, ții tălpile în jos, îndoi genunchii, palmele pe sol în aceeași linie cu tălpile, respiri normal, te sprijini pe palme și pe tălpi și folosești forța brațelor și a membrelor inferioare și ridici corpul în sus ca un arc. Menții câteva secunde această poziție în funcție de capacitatea ta.

Revii la poziția inițială, faci pauză și apoi repeți exercițiul. Prin acest exercițiu îți antrenezi mușchii trunchiului, abdominali, pelvieni, ai brațelor, gâtului, feselor, coapselor, îți îmbunătăști flexibilitatea spatelui și a articulațiilor picioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.