Cum să-ți revitalizezi sănătatea primăvara

0
95

Acum, când se apropie primăvara, este timpul să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Poți face asta prin mișcare, plimbări, exerciții fizice, alimentație echilibrată, dar și prin terapie solară. Corpul are nevoie de lumina soarelui pentru a produce vitamina D. De-a lungul secolelor, lumina soarelui a fost folosită și pentru îmbunătățirea stării de spirit, combaterea anxietății și depresiei, pentru vindecarea unor probleme ale pielii, cum este acneea și eczemele.

Care sunt principalele sfaturi pentru a-ți revitaliza sănătatea și a-ți stimula imunitatea organismului, primăvara?

Navigare rapidă în articol:

  1. Sfaturi pentru a-ți revitaliza sănătatea primăvara
  2. Sfaturi de înfrumusețare primăvara

1. Sfaturi pentru a-ți revitaliza sănătatea primăvara

Stai mai mult timp în aer liber!

Primăvara, vremea este mai caldă și deci este momentul perfect să stai mai mult timp în aer liber. Soarele și aerul proaspăt îți vor crește bunăstarea, vitalitatea și îți vor îmbunătăți starea de dispoziție. Prin plimbare se obține o stare de bine, se influențează energia corpului. Asigurarea energiei și a unei stări spirituale vesele este foarte important și am putea chiar spune că asta reprezintă fundația pentru sănătate și frumusețe.

Mănâncă mai multe fructe!

Consumul de fructe oferă mai multă energie și vitalitate corpului. Introdu în dieta zilnică citrice, banane, mango, ananas – care sunt o sursă de vitamine și de nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Citricile sunt un superaliment pentru menținerea sănătății. Multe studii ale cercetătorilor arată că portocalele au fitonutrienți cu proprietăți antioxidante, antociani, polifenoli, substanțe flavone, vitamina C, care toate au beneficii pentru organism: scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol din sânge, reduc inflamațiile și îmbunătățesc circulația sângelui.

Dieta este foarte importantă pentru sănătate, ea afectează calitatea pielii și starea de spirit. Cu cât dieta este mai sănătoasă, cu atât și pielea devine mai frumoasă. Prin urmare, consumul de fructe și legume proaspete oferă mai multă energie și vitalitate. Verdețurile și legumele de culoare verde sunt alcaline și contribuie la creșterea imunității organismului.

De asemenea, o dietă nutritivă, ce constă din fructe și legume, are efect protector împotriva anxietății, depresiei, tensiunii și asupra ridurilor.

Redu consumul de carne și grăsimi, pentru că acestea pot duce la dezvoltarea unor simptome, precum sunt: senzație de greutate, congestia sinusurilor, balonare abdominală, colesterol ridicat, oboseală, depresie, rigiditate articulară, obezitate. Prin evitarea pe cât posibil a acestor alimente, se îmbunătățește starea de sănătate, starea de spirit și se scapă de kg în plus.

Fă curățenie de primăvara!

Această activitate are numeroase beneficii pentru sănătate. Experții spun despre curățenia de primăvară că poate reduce stresul și depresia. În plus, o casă curată are efect bun asura psihicului, va întări sistemul imunitar al organismului și poate ajuta și în prevenirea îmbolnăvirii.

Curățenia în casă se face în această perioadă, la tranziția dintre cele două anotimpuri – iarnă și primăvară. Cei care stau la casă, trebuie să facă o curățene adecvată și în curte, în jurul locuinței.

Mișcarea, curățarea spațiului și aranjarea lucrurilor ajută la îmbunătățirea stării de spirit, a puterii de concentrare, la alungarea stresului și a gândurilor negative. Prin curățenia de primăvară îți faci ordine în casă, dar în același timp scapi și de o parte din energiile negative, ceea ce poate fi incredibil de revigorant și de relaxant. Această activitate nu este plictisitoare sau obositoare, deoarece oferă beneficii.

Citește și:  Detoxifierea și susținerea sănătății organismului cu mineralul zeolit

O casă curată te poate ajuta să respiri mai bine și să ai sistemul imunitar mai sănătos. Pentru a-ți menține sănătatea și a-ți spori bunăstarea generală a organismului, trebuie neapărat să elimini mucegaiul, praful, părul de la animalele de companie și alte lucruri ce pot irita imunitatea.

Primăvara este ocazia ideală de a face o curățenie generală, de a spăla ferestrele, de a bate covoarele, de a aspira camerele, mobilierul, oglinzile, etc. Scapă de praful din casă și vei vedea că te vei simți mult mai bine și mai liniștit!

Dezordinea poate fi întotdeauna stresantă. Aranjarea lucrurilor eliberează spațiul, iar menținerea spațiului din casă cât mai curat îți va permite să te simți mai calm și relaxat.

Curățenia temeinică în casă face minuni pentru organism, mai ales pentru sănătate.

2. Sfaturi de înfrumusețare primăvara

Toate femeile vor să aibă pielea frumoasă și părul bogat. Secretul pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii în acest anotimp constă în:

  • Realizarea de exerciții fizice care tonifică și modelează, astfel pielea va avea un aspect mai sănătos
  • Aplicarea unor tratamente naturale pentru piele care ajută la îmbunătățirea frumuseții
  • Folosirea unor tehnici de detoxifiere (pe bază de plante și fructe) care elimină toxinele din corp și ajută la întinerirea pielii
  • Somnul și meditația.

Cu aceste metode se poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii și se poate menține frumusețea ei.

Evită stresul!

Stresul acționează negativ asupra pielii și de aceea trebuie evitat. De asemenea, și somnul insuficient poate afecta aspectul pielii, o face să pară mai îmbătrânită, cu mai multe riduri. Pentru a avea o piele netedă și strălucitoare, este important să dormi suficient.

Energia corpului vine din aer, hrană și somn. Fără energia adecvată, corpul nu poate funcționa corect și celulele devin lente. Negativitatea reprimă și blochează și deci trebuie evitată mereu. Energia este influențată și de starea spirituală, care se poate echilibra și prin plimbare în aer liber, dar și prin meditație.

De asemenea, energia este stimulată și prin alte practici, cum ar fi de exemplu presopunctura.

Hidratarea

Fără o hidratare corespunzătoare, toxinele se acumulează în organism, iar asta încetinește funcția organelor, provocând de asemenea și îmbătrânirea prematură. Pentru a-ți revitaliza sănătatea, trebuie să bei mai multă apă, respectiv să-ți dezvolți un obicei din a bea apă la timp. Asta înseamnă să ai mereu o sticlă cu apă la tine, la job, la plimbare, oriunde te afli. Nu trebuie să aștepți să-ți fie sete pentru a bea apă, pentru că atunci organismul are deja un grad de deshidratare.

Alături de apă, există și anumite ceaiuri din plante medicinale și sucuri din fructe care ajută la detoxifierea organismului, la susținerea funcției ficatului și a vezicii urinare. Aceste două organe au un rol important în detoxifiere și deci sănătatea lor trebuie menținută. Curățarea ficatului echivalează cu vindecarea organismului.

Un remediu excelent pentru vindecarea afecțiunilor digestive este oțetul de mere. Acesta ajută la detoxifierea ficatului, reducerea balonării și la normalizarea sucurilor gastrice. Oțetul de mere are numeroase beneficii pentru organism și este bun și pentru piele. Se amestecă oțet de mere cu apă, se poate adăuga și puțină miere, astfel gustul este mult mai plăcut, și se bea pe stomacul gol, dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.