Cum se prepară un grătar reușit la iarbă verde?

0
250
Cum se prepară un grătar reușit la iarbă verde

Pentru a servi o friptură gustoasă la grătar trebuie să cunoști doar câteva lucruri simple, care pot fi la îndemâna oricui.

Ai nevoie de un grătar, lemne bune (de fag, nuc sau cireș) sau cărbuni și de câteva ustensile pentru întors carnea și pentru servit mâncarea (vase, cuțite, tacâmuri, etc.). Carnea preparată se pune într-un castron mare sau într-o oală cu capac.

Poți folosi și un platou sau un fund de lemn pe care să tăi ușor alimentele. Pentru a te simți confortabil poți lua și o masă pliabilă și scaune speciale pentru picnic, o față de masă, farfurii și pahare.

Cum se prepară carnea?

Poți cumpăra carne de porc care este foarte gustoasă la grătar. Aceasta se pune cu o zi înainte la marinat pentru ca gustul ei să fie deosebit. Acest lucru se realizează destul de ușor: se unge cu ulei vegetal, cu verdețuri, boia sau paprika, usturoi, foi de dafin, piper negru proaspăt măcinat, sare și alte condimente care îți plac.

Pentru un plus de aromă se recomandă un pic de vin alb natural sau de coniac. Astfel pregătită, carnea se ține peste noapte la frigider și a doua zi poate fi prăjită la grătar. La acest grătar este recomandat pentru jar lemnul de cireș.

gratar vara

O alegere excelentă este carnea de vită, de miel sau de oaie, dar și carnea de vânat (iepure, porc mistreț). Acestea se asezonează îndeosebi cu sare și piper dar și cu alte ingrediente:

  • Pentru carnea de iepure se folosește marinadă realizată din: felii de morcov și rondele de ceapă, 10 ml ulei vegetal, un pahar de oțet de vin, foi de dafin, cimbru și pătrunjel verde.
  • Carnea de porc mistreț se ține într-un baiț realizat din: 30 ml ulei vegetal, o cană mică de oțet de vin, ceapă, morcov, țelină, foi de dafin, cimbru, un pahar de vin alb. De asemenea să nu uităm micii, frigăruile (condimentate cu rozmarin) și cârnăciorii, pe care îi preparăm acasă sau îi putem cumpăra.
  • Carnea de miel merge foarte bine cu puțin ulei, două pahare de vin alb, usturoi verde și uscat, sare și piper.
Citește și:  Ochelari de soare

Dacă alegi să faci pește la grătar poți folosi un sos din ceapă undită, puțin curry, ardei iute, smântână, zeamă de lămâie, sare și piper. Peștele file are nevoie doar de 15 minute pentru a fi gata rumenit la grătar.

Pentru carnea de pui sau de curcan – copănele, aripi – se folosește în special sare și piper negru, dar și alte mirodenii și anume: turmeric, boabe de muștar, paprika, busuioc, mărar și pătrunjel, puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline. Dacă vrei să savurezi o porție de carne la grătar rumenă și puțin picantă poți folosi paprika sau chilli, care au o aromă deosebită dar sunt destul de iuți.

Poți prepara la grătar și legume proaspete – vinete, gogoșari, ardei capia, cartofi, ciuperci, roșii, dovlecei. Este foarte bună și o salată de legume, roșii și castraveți, dar și un sos delicios de mujdei din usturoi sau un sos de Berbecue (care este perfect pentru un grătar în aer liber). Nu uita de pâine, care poate fi gata feliată, astfel nu mai pierzi timp cu tăiatul.

La un grătar gustos merge și un pahar de vin sau o bere rece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.