Cum se realizează sucul de usturoi și ce beneficii are pentru sănătate

0
1849

Usturoiul este folosit de foarte mulți ani în scop terapeutic pentru a combate diferite boli și afecțiuni. Dacă am ține cont de documentele sanscrite care sunt dovezi ale folosirii remediilor cu usturoi de acum 5000 de ani, am putea spune că această legumă este utilizată dintotdeauna pentru tratamentul afecțiunilor de sănătate. Dintre acestea fac parte: durerile de urechi, hipertensiunea, vaginita, diareea, isteria, difteria și altele.

Usturoiul are vitamina B și C, sodiu, potasiu, calciu, mangan, fier, fosfor, iod, zinc, cupru, ulei volatil, sulf, alicină, seleniu. Alicina este un antibiotic natural care are un efect și mai intens dacă se folosește usturoi pisat sau sub formă de suc.

Suc de usturoi și pătrunjel, Foto: stylecraze.com

Deși mirosul său nu este agreat de multe persoane, merită să fie consumat cât mai des pentru că este un remediu excelent pentru bolile de inimă, diabet, astm, candidoză, hipertensiune arterială, afecțiuni gastrointestinale, infecții la nivelul tractului respirator. Usturoiul crește nivelul de colesterol bun și scade nivelul de colesterol rău din sânge. Scade presiunea sistolică și diastolică (asupra pereților arteriali la contracția inimii), deci este recomandat persoanelor care suferă de creșterea tensiunii.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene, antifungice, de prevenire a cancerului, de reducere a glicemiei (la persoanele care suferă de diabet), de eliminare a toxinelor și metalelor grele din corp, de combatere a viermilor intestinali. Usturoiul îmbunătățește pofta de mâncare, formarea de glicogen în ficat, circulația sângelui, are proprietăți antiîmbătrânire, face pielea mai frumoasă și mai sănătoasă, stimulează inima, crește tonusul general, vindecă bolile gastrointestinale, curăță plămânii, bronhiile și nazofaringele de secrețiile sub formă de mucus, combate infecțiile provocate de streptococi și stafilococi.

Sucul de usturoi este natural și se realizează astfel:

Se aleg 2 căpățâni de usturoi care nu sunt deteriorate, nu au pete de mucegai sau alte semne care arată că ar fi în stare de descompunere sau putrefacție. Nu este indicat nici usturoiul încolțit deoarece nu este proaspăt. Se desprind cățeii de usturoi din cele două căpățâni, se curăță de coajă și se învelesc în frunze de pătrunjel. Usturoiul astfel pregătit se dă prin storcătorul de fructe și se obține sucul.

Părunjelul atenuează mirosul de usturoi și are vitamine (A, C, E, K), substanțe flavonoide, cumarine, acid folic, fier. Are proprietăți antioxidante, de combatere a radicalilor liberi din organism, de creștere a imunității, este antiinflamator, ajută în prevenirea unor boli grave (astm, diabet, cancer de colon, ateroscleroză) și în vindecarea infecțiilor și răcelilor. Acest produs natural este foarte bun pentru scăderea nivelului de colesterol și consolidarea sistemului imunitar al organismului.

Sucul de usturoi ajută în calmarea crizelor de astm, ameliorarea tusei, durerilor de gât, vindecă coșurile, te scapă de păduchi, scade colesterolul, reduce durerile create de înțepăturile de insecte.

Sucul de usturoi se poate combina cu suc de sfeclă roșie, suc de lămâie pentru a avea un efect și mai bun și un gust mai plăcut.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here